Utvecklingssprång

Publicerad 2014-01-31 16:22:10 i Freya 0-1 år,

Utvecklingssprång 6 månader
"Nu börjar barnet förstå att det är litet och världen är stor, om föräldrarna går in i ett annat rum kan barnet bli jätteledset för det uppfattar det som att föräldern försvinner, det kan inte se sin mamma eller pappa mer. Det är nu som nattningsproblemen kan uppstå. Barnet kan skrika förtvivlat vareviga gång det ska sova, köp öronproppar och försök komma igenom fasen med förståndet i behåll, det går över. Mardrömmar är ingen ovanlig sovkompis i det här språnget.
 
 
 
TACK, där har vi förklaringen till de senaste dagarna.

Gnälligt

Publicerad 2014-01-30 19:27:01 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igår hade vi en riktigt tuff kväll. Freya bara skrek och skrek och skrek och var helt hysterisk samtidigt som tårarna sprutade. Hon var så otroligt trött men kom aldrig till ro och till sist somnade hon på min axel när klockan nästan var halv 10. Förväntade mig därför en bra natt men nja, hon ville ha käk redan halv 6 och sedan somnade hon inte om mer än 45 minuter så halv 8 var det bara till att kliva upp. God morgon liksom?
 
Det känns som att "något är på G" för Freya har inte alls varit sig lik idag heller tycker jag. Mycket gnäll och gråt och heeelt omöjligt att få henne att sova. Idag har hon sovit i sammanlagt EN timme, EN. Det är inte okej på någon fläck och nu när hon skulle lägga sig ikväll var hon också otröstlig. Stackarn....jag hoppas på tänder men har inte sett några tecken i munnen på det så jag vet inte.
 
I alla fall. Idag åkte jag och Malle ner på Coop och Zinko en sväng. Ångrade att jag inte åkt dit tidigare på REA:n för nu var det väldigt urplockat. Köpte i alla fall två dregglisar och en body och fick betala sammanlagt 85 kronor för det. Billigt och bra! Det mesta jag ville ha var dock i storlekarna 50 och 56....
 
Nä, nu blir det nog film och hoppas på en lugn och skön kväll....och natt ;)
 
 

Nathalie

Publicerad 2014-01-29 16:30:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej igen!
Freya lyxade till det med en lite längre sovning på förmiddagen idag och efter det åkte vi in till Ljusdal och hem till Nathalie där hon och Betty var. Tanken var att vi skulle ner på köpingen tillsammans men eftersom Freya blev supertrött och jag inte hade med någon vagn blev det inte så. Men några timmars prat hemma hos henne hann vi med i alla fall :)
 
Nu är vi hemma igen, Freya sover och jag väntar på att Jon ska komma hem. Har tagit fram köttfärs från frysen så jag tänkte slänga ihop en köttfärssås senare. Det var inte igår :)
 
 

Liten blir stor....fort

Publicerad 2014-01-29 11:09:02 i Freya 0-1 år,

Det känns som evigheter sedan Freya var såhär liten och ändå är hon bara 5 och en halv månad. På bilden har hon en klänning i storlek 44 på sig och nu har hon 68 i kläder och börjar nästan gå över till 74. Vart tog tiden vägen? Samma fråga som alla småbarnsföräldrar ställer sig. 
 
Jag skulle kunna skaffa 10 ungar till för att få uppleva varje månad om och om igen. Men....10 ungar blir det knappast, eller ja, aldrig om jag får vara så elak ;) Någon gång hoppas jag på syskon till Freya, men hon får nog klara sig med ett...max två ;)
 
 

Oroligt

Publicerad 2014-01-28 21:33:36 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Ett par oroliga nätter har passerat och Freya vaknar var och varannan timme och är ledsen. Mellan 2 och 4 inatt var det gnäll var femte minut typ och tillslut orkade jag inte med mer så klockan 4 gick jag ner och gjorde i ordning en flaska mat och sedan fick vi sova till halv 7 då Jons klocka ringde. BAAAH, ögonen går i kors på mig. Har inga större förhoppningar på en bra natt inatt för vi har redan varit inne tre gånger och gett henne nappen. Men ah, man kan ju alltid hoppas...
 
Idag har vi varit i Ljusdal igen. Jag åkte och käkade lunch med Mathilda medans Freya var hos mormor och sen har vi bara varit där och myst. Freya har börjat sova två gånger om dagarna nu bara så det är lite svårt att underhålla henne vissa stunder. Det brukar bli en halvtimme på förmiddagen och en längre stund på eftermiddagen. 
 
Imorgon verkar det som att vi ska träffa Nathalie och sen kommer Malle och Bellis på torsdag :)
 
 

Vaccination

Publicerad 2014-01-27 19:37:47 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Allt bra?
 
Igår somnade Freya i mitt knä för första gången på månader. Jag satt bara och tittade på denna vackra skapelse som faktiskt kommer från MIG - helt sjukt! Hur kan någon som jag få något så vackert? Älskade tös :)
 
Idag kom dagen som jag inte alls längtat efter. Det var dags för vaccination av Freya igen. Sist var hon ledsen hela dagen efteråt så jag förväntade mig samma sak idag. Allt har dock gått jättebra och hon har bara varit lite mer speedad än vanligt men det är ju knappast något negativt ;) Mammahjärtat gick dock sönder lite imorse när hon skrek av sprutorna. Tur det blev bra fort och även läkarundersökningen gick kanonfint. Idag, nästan 5 och en halv månad gammal väger Freya 7,5 kilo och är 66 cm lång. Stortjejen!
 
Hade åtminstone förväntat mig mer sömn från hennes sida idag men icke. Det har blivit sammanlagt två timmar kanske men nu är hon lagd för natten och förhoppningsvis blir det en bra natt. Jag sov jättedåligt inatt (inte på grund av henne) så jag behöver också sova.
 
Nu inväntar jag säsongspremiären av "Familjen annorlunda" så kanske jag får se på hur jobbigt det egentligen är att ha barn ;)
 
 
 
 

Helgen

Publicerad 2014-01-26 13:13:40 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
I fredags kom Jon hem med hämtmat när han slutade jobbet och på kvällen blev det en halv Harry Potter innan jag somnade redan vid 22-tiden åter igen. Det spelar ingen roll att man bli klassad som pensionär när man lägger sig så tidigt....jag har BARN!!! Haha. Som tur är har Freya slutat med sina "klockan 3-ätningar" på nätterna och den senaste veckan har hon sovit typ 19-06 då hon vill ha mat och sedan sova någon timme till. Tack för det bebisen.
 
Igår var vi bara hemma hela dagen. Det blev en kortare promenix då vi bullade upp med en kudde bakom Freyas rygg i barnvagnen så hon fick vara med och titta lite. Hon blev dock trött så det var kanske ingen höjdare ;) Annars la Jon lite golv, jag gjorde puré till Freya som jag fryste in och på kvällen blev det god middag bestående av pitabröd med kyckling, grönsaker, fetaost och sås. MUMS! Vi avslutade med den andra halvan av den sista Harry Potter så nu är alla sedda igen :)
 
Idag stekte Jon american pancakes till frukost och sen har vi badat stumpan och nu har Jon gått och lagt sig med henne. Jag hör dock från sovrummet att hon inte är allt för pigg på att sova ;)
 
 

Fredagsmys

Publicerad 2014-01-24 13:14:08 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Idag är det kyligt värre utomhus. Eftersom det var längesen vi bara var hemma, jag och Freya ensamma så fick det bli så idag. Jag orkar inte trycka på henne en massa kläder så det får bli fredagsmys heeeela dagen lång. 
 
Inatt sov Freya 19-6 och sen 6.30-7.30 så det är helt okej. Hon har dock gnällt efter nappen ett par gånger inatt också men inte lika ofta som igår. Nu är det ju i alla fall helg så jag får säkert sovmorgon någon dag eftersom Jon är hemma. Man orkar för att man måste orka :)
 
Som sagt, idag är vi bara hemma och jag försöker underhålla stumpan bäst jag kan. För ett par veckor sedan gick det alldeles utmärkt att lägga henne i gymmet själv en stund medans man gjorde annat men nu ska hon ha kontakt heeeela tiden. Sedan känns det som att hon börjar tröttna på leksakerna också så man bör kanske införskaffa flera? Att bära runt på klumpedunsen går ju inte hela dagarna :)
 
Nu söver hon i alla fall och vi får se hur länge. Hon har sovit en halvtimme på förmiddagen så jag HOPPAS det blir längre nu. Men ah, vi får se :)
 
 

Trötter

Publicerad 2014-01-23 19:18:04 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Efter en bra natt kom en usel natt och jag vet inte hur många gånger jag stoppat in nappen inatt....328? Klockan 6 imorse orkade jag inte med nappen längre utan tog henne till våran säng där hon fick äta. Sedan somnade hon om mellan halv 7 och halv 9 så det var ju skönt i alla fall.
 
Efter lite frukost och lek här hemma åkte vi till Ljusdal. Freya somnade i bilen och sen lyckades jag flytta över henne till sängen hos mormor där hon sov vidare i en timme. Jag passade på att koka kaffe och göra mig en räkmacka till lunch. Lyxigt värre! Sedan badade vi lite och tog det allmänt lugnt. Freya drog av en långsovning på eftermiddagen och efter två timmar var jag tvungen att väcka henne eftersom det var dags för hemfärd. Hon somnade dock i bilen också. Trött tjej efter en jobbig natt.....nu är hon lagd för natten så vi får se hur denna natt blir.
 
Vad händer ikväll? Harry Potter kanske? Eller orkar man verkligen...
 
 
Min nya bärsele som jag vunnit :)

Lyxnatt

Publicerad 2014-01-22 10:23:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Här har vi haft en riktig lyxnatt. Freya sov inte mer än 1,5 timme på hela dagen igår, vilket börjar bli rätt vanligt nu så hon somnade därför redan halv 7 igårkväll och sedan vaknade hon inte förrän klockan var nästan halv 7 imorse. 12 timmar rakt upp och ner liksom. Ännu bättre var det ju att jag gick och la mig tidigt och somnade säkert redan vid 22-tiden, så jag har nog minsann fått mina 8 timmar inatt. Sedan somnade hon faktiskt om redan klockan 7 efter en flaska mat och vi klev inte upp förrän efter 8 så som sagt - LYX ;)
 
Just nu inväntar vi Ellen och Sofie som skulle komma efter lunch. Alltid kul med sällskap när man bara är hemma. Annars har vi inga planer. Inge kul att gå ut med vagnen när det snöar vaaarje dag...
 
 

Måndag igen

Publicerad 2014-01-20 15:33:08 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Då var det måndag igen och här började vi dagen klockan 7 imorse. Det blir ju så långa dagar när man måste släpa sig upp då men vad gör man? En miniatyrmänniska styr mitt liv ;)
 
Vi åkte i alla fall till Ljusdal och mormor rätt tidigt där vi var fram till hon åkte på jobbet. Då slängde jag in mig och Freya i bilen och tänka dra till Dollarstore men när vi kom dit var parkeringen SMOCKFULL, verkligen smockfull, så vi sket i det och åkte hem istället. JOBBAR INTE FOLK OM DAGARNA!!??
 
Freya somnade i bilen och jag lyckades för första gången i världshistorien ta upp henne, klä av henne och få henne att somna om i sängen. Heja mig!?
 
Får se hur länge hon sover. En halvtimme skulle jag tippa på...
 
 

Lördag

Publicerad 2014-01-18 20:31:21 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Lördag...
Idag har vi haft sovmorgon ända fram till halv 10, hälsat på morfar och sedan bara tagit det lugnt. Freya är lagd och vi sitter framför tv:n. Ska dock försöka mig på en tidig kväll tänkte jag, men när jag väl lägger mig tidigt kan jag ju ändå inte somna så vi får se...
 
 

Fredag

Publicerad 2014-01-17 13:46:10 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tjo!
På föräldragruppen i måndags frågade dom hur våra bebisar sov. "Oftast hela nätterna" svarade jag men det skulle jag nog inte ha gjort, för nu är det slut på dom härliga tiderna. Den här veckan har i och för sig varit rätt bra för sover hon hela nätter vill hon ju KLIVA UPP klockan 5-6 typ, men nu när hon vaknar klockan 3 (ja, 3 VARJE natt, har hon en inbyggd klocka i huvudet eller??) somnar hon ju faktiskt om (ganska) fort efter en flaska mat och sen sover hon till åtminstone halv 7, idag till halv 8, så det är ju nästan bättre trots att man är som en jäkla zombie klockan 3 på natten. Meeeen, inga rutiner är satta ännu och hon kan ju ändra sig ytterligare 15 gånger, till det bättre eller sämre ;)
 
Imorse åkte vi i alla fall till Ljusdal en sväng och käkade frukost hos mormor. Malle och Isabelle var där också men huset blev tomt redan vid 11-tiden och kvar var jag och Freya, haha. Därför åkte vi hemåt igen efter att hon sovit i en halvtimme och käkat. Nu har vi ätit lite gröt, båda två, lekt en stund och nu ligger hon åter igen och sussar sött. Förhoppningsvis kan vi få in det här som varit de senaste dagarna, att hon sover länge på eftermiddagarna. Höppes :)
 
Ikväll blir det fredagsmys....framför en Harry Potter kanske!?
 
 
 

Massa besök

Publicerad 2014-01-16 14:07:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Får se om jag hinner slänga in ett inlägg innan stumpan vaknar...
 
Idag blir min Freya hela FEM månader. Tänk att det är fem månader sedan jag låg där på BB och bara längtade. Nu är hon här och hon bara växer och växer och växer....min lilla stora tjej :)
 
Igår sov Freya i 3 timmar och en kvart, vilket ALDRIG har hänt förut. Sedan kom som sagt Nathalie och Mathilda på besök och Betty låg och sov i vagnen utanför. Efter några timmars prat och bus åkte dom hem och jag påbörjade middagen som blev klar precis när Jon anlände. Sedan blev det Harry Potter på kvällen.
 
Redan klockan 9 imorse kom nästa besök som var Sofie. Såååå trevligt att få besök så tidigt på morgonen för man gör ju ändå naaada då :) Ända fram till klockan 1 var hon här och vi hade verkligen jättetrevligt, var så längesen vi träffades så vi hade mycket att ta igen :) 
 
Nu sover som sagt Freya och har gjort i snart 1,5 timme. Kan det bli en repris från gårdagen mån tro? Njaaa, hon vaknar nog snart ;)
 
 

Långsovning

Publicerad 2014-01-15 13:15:59 i Freya 0-1 år, Vardagen,

En jobbig natt verkar kompenseras med en bra dag för nu har Freya sovit i TVÅ timmar och det händer liksom inte. Eller ja, på eftermiddagarna kan hon sova lite längre ibland men inte nu mitt på dagen!? Skönt är det i alla fall för snart kommer Mathilda och Nathalie hit och då kommer nog Freya vara pigg och glad läääänge :)
 
Och jäklar vad med snö det kommit. Synd att inte stumpan är äldre nu så man kunde dra ut henne och leka i snön. Men nästa år så :)
 
 
En liten Freya för måååånga veckor sedan....imorgon blir hon FEM månader!!!

TRÖTT

Publicerad 2014-01-14 14:41:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag är så trött. Så fruktansvärt trött. Hysterisk Freya, otröstlig och man vaggar och vyssjar och kroppen blir helt slut. Fan, det är inte bara att bära omkring på 7 kilo och jag har gått upp och ner för den där jävla trappan hela dagen känns det som. Räddningen? Babblarna. Aaaah vad jag älskar er babblarna.
 
Hade vi bott i lägenhet eller radhus hade folk definitivt ringt polisen vid det här laget, för jäklar vilken pipa ungen har, haha.
 
Jaja, slutgnällt. Nu ska jag fortsätta vanka och vagga...
 
 
 

Trööööttt....

Publicerad 2014-01-10 17:33:01 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Trött är bara förnamnet just nu......hela veckan har nätterna varit dåliga och när man inte är van vid det blir det ju extra jobbigt. Det är tur att dessa "faser" går över fort och snart sover hon väl bra igen....förhoppningsvis.....eller så blir det ännu sämre ;)
 
Redan halv 9 imorse slängde jag in mig och Freya i bilen och drog iväg till Ljusdal. Där blev det frukost hos mamma och sedan myspys hela dagen. Självklart sov Freya i nästan 2,5 timme på förmiddagen. NU PASSAR DET LIKSOM!!??? Haha. Äh, det var ju skönt det å men hon får hellre sova om nätterna.....
 
Idag är det fredag och jag är så chokladsugen så jag går sönder snart. Men I CAN DO IT....
 
Bild från BB....
 

Ljusdal x2

Publicerad 2014-01-09 16:54:51 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igår åkte vi in till Ljusdal vid lunchtid där vi hämtade upp Nathalie, åkte på Coop och handlade lunch som vi sedan lagade hemma hos henne. Jag tog med bumbon som Freya satt så fint i medans vi lagade maten och jag fick åtminstone äta hälften innan hennes tålamod tagit slut ;) Sedan fick Freya världens bästa present av Nathalie som jag och Jon verkligen funderat på att köpa. En HOPPGUNGA! Har jag världens bästa vän eller? JA. Vi har provat den idag men Freya verkar inte riktigt förstå hur man gör så vi avaktar nog ett par veckor till :)
 
Idag har vi varit hos mormor hela dagen och busat. Freya får inte den frisk luft som hon behöver, vilket ger mig dåligt samvete. Men idag tog jag mig äntligen ut på en promenad och jäklar vad skönt det var trots att kondisen ligger på botten för tillfället. Freya sov åtminstone en halvtimme, men jag hade inte förväntat mig annat heller, haha. 

Efter ännu en kass natt med uppvak klockan 3 hoppas jag på en bättre natt inatt. Tänk vad allting är oförutsägbart med en bebis :D
 
 

Natten

Publicerad 2014-01-08 10:15:08 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Haha, jag ska sluta skriva saker i bloggen som typ "förhoppningsvis gör hon det och det" eller "hon sover säkert si och så länge" för det blir bara tvärtom-effekt ;)
 
Efter väldigt lite sömn igår somnade ju Freya vid 19 igårkväll och jag var rätt säker på att hon skulle sova till åtminstone 6 imorse, gärna ännu längre. MEN. Klockan 3 inatt vaknade jag av att hon ligger och PRATAR i sin säng bredvid mig. Blablablablabla....varje gång jag försöker få henne att somna om och ger henne nappen spottar hon ut den och drar av världens léende mot mig, haha. Vid 4 gav jag upp, bytte blöja på henne och gav henne en flaska mat och vid halv 5 somnade hon ÄNTLIGEN om. Men då var det ju istället svårt för mig att sova....Jaja, sen sov vi åtminstone fram till kvart i 8 typ, men sen var det full rulle igen.
 
Nu TROR jag att hon somnat om men som vanligt vaknar hon väl efter en halvtimme. Hoppas denna fas går över och hon börjar sova lite längre snart för både hon och jag blir ju trött....
 
 

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2014-01-07 21:54:30 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Slänger in ett snabbt inlägg såhär innan läggdags....jag är heeelt slut så jag hoppas jag somnar tidigt ikväll.
 
Idag började Jon jobba igen och vi är tillbaka i vardagen, vilket är rätt trist. Dessa veckor då Jon varit hemma har varit UNDERBARA. Freya har utvecklats så mycket på så kort tid och vi har kunnat följa denna utveckling, båda två, varje dag, varje minut och varje sekund. Men, det ska väl bli vardag någon gång också och nu ser man ju fram emot helgerna desto mer. 
 
Imorse åkte jag och Freya till Ljusdal och spenderade hela dagen hos momme. Som vanligt så var Freya inte speciellt sugen på att sova och hon sov småskvättar hela tiden. Det blev väl sammanlagt 2,5 timme idag. Skare vara så? Hon somnade i alla fall (vågar jag skriva "som vanligt" nu?) vid 7 ikväll och FÖRHOPPNINGSVIS sover hon fram till åtminstone halv 7 imorgonbitti. Imorse vaknade hon redan halv 6 så det har varit en lååååång dag...
 
Imorgon ska vi träffa Nathalie i alla fall, så då hoppas jag på att vi är pigga och glada, båda två :)
 
 

Söndag

Publicerad 2014-01-05 19:41:54 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej å hå!
Jon har precis åkt iväg på innebandy, jag har lagt Freya och plockat upp en chokladkaka....kanske den sista på länge!? Förhoppningsvis. 
 
Igårkväll åkte vi över till Kristin, Johan och Elsa där vi blev bjudna på gofika. Barnen pratade (halvgormade?) ikapp och efteråt var Freya så slut så hon somnade innan vi ens hann ut från gårdsplan, haha. Trevligt var det i alla fall och eftersom jag inte har några egna vänner med barn är det kul att Jon har det så Freya också får träffa andra bebisar :)
 
På hemvägen beställde vi med oss mat och sedan bar det iväg hemåt för att käka. När Freya hade somnat kollade jag och Jon på Sagan om Ringen och nu har vi bara EN ynka timme kvar. SPÄNNANDE. Men det får bli imorgon...
 
Idag har vi haft besök av både Freyas morfar och Lars, Madde och barnen. Full rulle :)
 
Nä, nu hoppas jag på att Freya sover lääääänge så får jag lite egentid ikväll.
 
 

Gnällspiken

Publicerad 2014-01-04 09:33:44 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Man är inte riktigt van vid att man varit uppe i ett par timmar när klockan är halv 10. Freya har som sagt alltid somnat om efter morgonmatningen och sovit till ungefär 9, men inte längre.....baaaah tycker hennes morgontrötta mor om det...
 
Igår var hon gnällig precis heeeeela dagen. Det enda man gjorde igår var att försöka få henne att sova och när hon väl somnade vaknade hon efter 15-30 minuter igen och var lika sur för att hon var trött. Det var inte många glada stunder igår inte. På grund av det somnade hon för natten redan kvart över sex igårkväll. Sedan vaknade hon FYRA imorse och jag trodde det var kört att få henne att somna om. MEN. Efter en flaska mat och trycka in nappen 28 gånger så somnade hon om vid 5 och sov till 7 i alla fall. Men sen var det bara att kliva upp....
 
Nu har hon i alla fall sovit i en timme och så hoppas jag det fortsätter idag. Hellre färre men längre sovstunder än många och korta. Hon blir ju så sur och inte förstår hon bättre heller ;)
 
Idag är det lördag och förmodligen blir det en sväng till Johan, Kristin och lilla Elsa i eftermiddag. Ska bli kul :)
 
 

Ensam

Publicerad 2014-01-02 07:46:46 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Här sitter jag i min ensamhet medans mina favoriter sover vidare. Efter en hostfri natt har jag hostat ihjäl mig nu på morgonen och eftersom Freya ville sova vidare gick jag upp för att inte väcka henne. Men äh, klockan är ju faktiskt närmre 8 och vi har sovit bra inatt allihopa så det är okej. Freya somnade vid åtta igårkväll och ville ha mat vid halv 7 imorse. Trodde inte hon skulle vilja sova igen sen men det ville hon så nu ligger hon i vår säng och myser bredvid Jon :)
 
Igår fyllde som sagt min kära mor år och vi åkte dit på en snabbvisit och käkade tårta. Sedan var vi bara hemma och tog det lugnt. Jag och Freya tog en låååång tupplur på eftermiddagen :)
 
Idag blir det nog också lugna puckar som det ser ut just nu.
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela