Trött mamma

Publicerad 2013-10-31 07:48:33 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Morrn morrn!
Idag är jag trött. Klockan 5 imorse började Freya prata/gnälla i spjälsängen bredvid. Satte mig upp typ 20 gånger för att ge henne nappen men hon var för pigg och ville inte ha den. Tror dock jag lyckades få henne att somna om en liten stund i alla fall, tills Jons klocka ringde halv 7. Då fick hon mat, men eftersom hon var så jäkla trött efter att ha varit vaken länge åt hon inte mycket alls utan ville sova istället. Knäpponge :)
 
Halv 10 ska vi på BVC och det är alltid lika spännande att väga och mäta. Över 5 kilo idag är hon nog, uuuutan tvekan :)
 
Sen ska vi träffa Nathalie och Betty igen. Wihooo...
 
 

Första natten i spjälsäng

Publicerad 2013-10-30 10:20:44 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Igår tog vi undan vaggan (som hon för övrigt sovit i EN natt) och satte istället ihop spjälsängen. Det blev så mysigt så jag helst skulle vilja lägga mig där själv ;) Freya somnade i alla fall vid 8-tiden i spjälsängen och vaknade inte förrän 2 då hon ville ha mat. Det är klart att det varit skönt att hon ätit vid 22-23 tiden på kvällarna när vi lagt oss och sedan sovit fram till 7 på morgonen, men ändå är det jätteskönt att hon somnar i egen säng TIDIGT, så detta hoppas jag fortsätter så kanske hon börjar sova från 8-7 en vacker dag ;) 
 
Ja ja, hon vaknade i alla fall vid 7 ändå imorse men det var egentligen inte mat hon ville, hon var mest sur, haha. Vi somnade i alla fall om tillslut och sov till halv 10 och efter lite mys och lekande i babygymmet har hon somnat om nu igen, lillskruttan.
 
Jag sitter med en skål tomtegröt som jag kokade igårkväll. Ambitöst, jag vet ;)
 
 
 

Hon växer!

Publicerad 2013-10-29 13:57:48 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Det är så fascinerande att se hur fort barn växer. Freya hade storlek 44 när hon föddes och nu är hon uppe i 56 i byxor och 62 i bodys. Längdmässigt skulle hon nog passa i 68 också, men hon är fortfarande väldigt smal. Det där "bebishullet" har inte kommit än, vi får väl se om det gör det.
 
Till skillnad från när hon föddes känns hon betydligt längre nu, vilket beror på att hon börjat räta ut sig. I början är ju spädbarn ihopkurade eftersom dom legat så i livmodern men nu börjar hon som sagt att sträcka på sig och då känns hon förbannat lång :)
 
Snart är hon väl en meter lång och uppe i 10 kilo...ujujuj...
 
 
En pytteFreya på BB.....
 

Föräldragrupp

Publicerad 2013-10-29 08:27:26 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
För några veckor sedan trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva en hel natts sömn igen, men nu är vi här, med en Freya på 2,5 månader som sover hela nätterna fram till klockan 7, och jag ÄLSKAR det. Jag känner mig som världens malligaste morsa men kan man göra annat? Tack Freya för att du är världens bästa!!
 
Igår var det dags för föräldragrupp igen och det var inte Freya så glad i till en början, haha. Stackarn var så trött så efter lite gnäll och mat somnade hon tillslut i min famn och vaknade lagomt tills vi skulle åka hem igen. Jag var lite skeptisk till föräldragruppen innan den började men nu tycker både jag och Jon att det är otroligt trevligt. Vi har ju hamnat i en grupp med lite äldre barn så det är kul att se vad som väntar oss :)
 
Just nu ligger Freya och sover i soffan och jag har ätit frukost. Myspysdag!
 
 

Tomtenissan

Publicerad 2013-10-28 08:38:40 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Igår var vi bara hemma och myspyste hela dagen, eller ja, Freya sov mer eller mindre hela dagen och vaknade bara för mat. Igårkväll åt hon vid 22, somnade ungefär 23 och sov sedan hela natten fram till efter 7 imorse. Hon hade säkert sovit ännu längre om inte jag och Jon hade klivit upp. Det är så skönt att få sova sammanhängande i fleeera timmar och hon är så duktig :) Hade jag ammat hade det säkert inte varit såhär så någonting positivt är det ju med ersättning.
 
Efter maten för en timme sedan somnade Freya om igen så nu sitter jag här och hon ligger bredvid och sussar i soffan :) När hon vaknat drar vi till Ljusdal för att hälsa på momme och ikväll väntar föräldragrupp igen :)
 
Tomte fick hon vara igår också :)
 
 

Ljusdal & Delsbo

Publicerad 2013-10-26 19:11:50 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tjo!
Igår hängde jag och min favorittjej i Ljusdal hela dagen. Freya åt och sov hela dagen och äntligen kan man lägga ifrån sig henne så hon somnar själv. Stortjejen :)
 
Idag har vi bland annat varit i Delsbo. På vägen hem köpte vi med oss en varsin kebabrulle, mmmmm. Nu sitter vi i soffan framför fotbollen medans Freya ligger bredvid och sover.
 
Ett babygym har vi köpt också. Huuur fint som helst :)
 
 

Igångsättningen

Publicerad 2013-10-24 08:58:27 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Efterkontrollen igår gick bra. Jag som trodde det var gynundersökningen och allt men det blev bara prat och gå igenom journalen. Barnmorskan frågade om jag ville ha den utskriven och jag tackade ja. "Det här blev ju en hel bok" sa hon när hon hade skrivit ut allting, haha. Ja, jag var ju en "riskpatient" som det stod i var och varannan mening i journalen. Det är fascinerande hur dom verkligen snappat upp ALLT man sagt. Det stod till exempel "mor trött" i en mening och "föräldrarna ledsna över att barn har lågt blodsocker" i en annan. Precis ALLT finns med, till och med en sak jag sa i förbifarten när jag gick förbi en barnmorska i korridoren. Haha, sjukt kul att läsa och jag uppskattar verkligen det.
 
Något jag dock inte tycker är lika roligt är att jag läste vad medicinen hette som jag blev igångsatt med. Cytotec. Detta är en medicin man vill förbjuda för igångsättning eftersom det bland annat är en missfalls- och abortmedicin. Nu i efterhand har jag läst så mycket hemskt om folk som blivit igångsatta med cytotec och blir det en till igångsättning i mitt liv tänker jag vägra det. Nu gick det ju bra för mig och Freya kom ut frisk men i värsta fall hade hon kunnat dö och jag fattar inte hur man ens kan få använda Cytotec vid igångsättning.
 
Uscha....nä, till något postivt. Igårkväll var Freya vaken i princip hela kvällen vilket gjorde att hon däckade när vi la oss vid 23-tiden och sedan sov hon UTAN gnäll fram till klockan 7 imorse. Heeelt underbart med 8 timmars sammanhängande sömn! Nu var ju jag i och för sig tvungen att gå upp och kissa två gånger inatt men det är en helt annan grej. Freya sover i princip alltid väldigt bra men hon har en tendens att somna sent men det gjorde hon inte igår. SKÖNT :)
 
Idag blir det bara myspys här hemma och imorgon blir det nog Ljusdal.
 
 

Regn

Publicerad 2013-10-22 20:29:22 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Idag har vi bara varit inne och myst, jag och min Freya. Regnet har öst ner och mamma kom som sagt på besök en sväng. Med sig hade hon kebab med ris, mmmmmmmmm. Annars har Freya bara sovit och ätit så som hon brukar :)
 
Imorgon väntar en tripp till Ljusdal eftersom jag ska till MVC på efterkontroll. Jag känner mig inte speciellt orolig eftersom jag aldrig hade ont efter förlossningen men att fläka upp benen är väl ändå inte det roligaste som finns ;)
 

Ser ut som Freya har slagit i pannan rejält, men det är bara ett veck ;)
 

Uppe med tuppen

Publicerad 2013-10-22 07:54:23 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Det är inte varje dag jag och Freya är uppe såhär tidigt. Efter morgonmatningen brukar vi alltid somna om i sängen och sova bort halva dagarna tillsammans ;) Idag valde jag dock att gå upp eftersom jag tänkte att Freya skulle sova bättre i soffan som hon alltid gör. Hon har en tendens att skrika i sömnen och hon sover väldigt oroligt i sängen på morgnarna så nu provade jag detta och hittills funkar det väldigt bra, hon sover så sött så :) När vi ligger i sängen kan inte jag gå som jag vill för då vaknar hon men nu kan jag springa ner bäst jag vill utan att hon vaknar och det är ju skönt.
 
Idag kommer mormor på besök så nu väntar jag bara på att klockan ska gå så jag får sällskap ;)
 
 

Glad och tacksam

Publicerad 2013-10-19 13:16:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag är så glad att Freya föddes frisk. Jag är så glad att hon har en pappa som älskar henne över allt annat och som varje dag visar och berättar det för henne. Jag är så tacksam över att ha så mycket folk runt omkring oss som vill hjälpa och träffas. Jag är så glad att Freya både har mor- och farföräldrar i livet som tycker att hon är världens finaste flicka.
 
Glad och tacksam, det är jag det.
 
 
 

Fredag

Publicerad 2013-10-18 16:44:30 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Här klev vi upp tidigt men efter att jag klätt på Freya och bytt blöja så somnade hon igen, haha. Då kändes det ju inte som någon idé att jag också skulle lägga mig igen. Skönt att vara uppe i tid också, idag är det ju freeedag :) 
 
Igårkväll kom första snön också så nu lyxar jag till det med lite julmusik ;) Kika in min julblogg vettja ----> amandasjul.blogg.se
 
Hej hopp!
 
 

Utvilad

Publicerad 2013-10-17 09:33:44 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Idag är vi utvilade! Freya somnade vid halv 9 igårkväll, sov fram till halv 12 då hon fick mat och sen har vi sovit ända fram till halv 9 imorse. Hur skönt är inte det? Fler såna här nätter, tack!! :)
 
 

Två månader

Publicerad 2013-10-16 20:46:27 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Så blev det onsdag och helgen känns nära nu. Idag har vi varit i Ljusdal eftersom Freya blir två månader och det var dags för ett läkarbesök. Allting gick jättebra och nu är stortjejen drygt 4,8 kilo tung och ungefär 57 cm lång. Två månader liksom....vart tog tiden vägen?
 
Nä, jag är på tok för trött för att orka skriva mer. Bjuder på några bilder istället...
 
 

Helgen

Publicerad 2013-10-13 20:46:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hallå!
Satan vad helgerna går fort. Fast det gör ju egentligen veckorna också så jag ska väl inte klaga. I fredags blev det både fotboll och idol och innan läggdags kokade jag risgrynsgröt så vi hade en god frukost på lördagmorgon. På lördagen donade vi på här hemma och plockade bland annat ner partytältet och började tejpa i Freyas blivande rum. Till veckan ska det målas :)
 
Idag har vi haft besök av Alex och Roberta och ikväll har vi varit hos pappa och käkat. Eftersom Freya var vaken mer eller mindre hela dagen var hon en liten gnällspik hos morfar, men nu sussar hon så gott i soffan så :)
 
På onsdag blir Freya två månader och då väntar ett läkarbesök.
 
 
 

Fredag

Publicerad 2013-10-11 17:00:22 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Fredag, och jag är trött efter en jobbig natt. Idag har jag och Freya varit hos mormor hela dagen och det blev bland annat en promenad ner på Coop så stumpan fick sova lite i vagnen. Hon är dock ingen långsovare när vi är borta utan sover enbart länge när hon får ligga i sitt älskade soffhörn här hemma, haha. 
 
Ikväll krockar fotbollen och Idol och jag får se mig besegrad eftersom det alltid brukar vara jag som får titta på det jag vill se. Men men, det finns tv4play och jag får väl ge fasen i att gå in på facebook och läsa någon uppdatering ;)
 
Fredagsmyyyyyyys....utan godis :(
 
 

Amningen

Publicerad 2013-10-10 14:26:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Det första folk frågar när man har fått barn är "går det bra med amningen?". Alla tar det för givet att man ammar, och ja, det har väl egentligen jag också gjort innan jag fick Freya. Flera gånger när jag berättat att jag inte ammar utan ger flaska har jag mötts av kommentarer som "mäh, ammar du inte??" och så vidare. Folk tror automatiskt att jag valt det här, att jag tycker det är kul att behöva springa ner på nätterna och värma mat när det hade varit smidigare att bara ta fram tutten. 
 
Det är ingen som fattar att amningen kanske INTE FUNGERADE!? Jag hade gjort vad som helst för att kunna amma Freya för jag tycker inte att det är kul att behöva höra henne skrika ända tills jag gjort i ordning flaskan till henne för herregud, det tar en stund! Jag tycker inte det är kul att hon är hård i magen. Bröstmjölk är laxerande och hade hon ammat hade hon inte haft några problem. Tror ni jag tycker det är roligt att se hur ont i magen hon har? Nä.
 
Vi kämpade i flera veckor med att försöka få Freya att ta bröstet men det gick inte. Hon fick inte i sig något och blev mer och mer hysterisk vilket gjorde att hon tillslut inte ens kunde alls eftersom hon skrek så mycket. Vi lånade med oss en bröstpump från BB och jag satt både dagar och nätter med den där pumpen och pumpade, pumpade, pumpade. Jag hade mjölk till flera barn. Att hyra pumpen kostade och eftersom amningen aldrig kom igång och mina bröst var fyllda med mjölk fanns det inget annat val än att köpa en egen pump. Jag fortsatte pumpa men när Jon började jobba igen blev det automatiskt mindre och tillslut hade jag bara mjölk så Freya fick bröstmjölk en gång per dag och resten ersättning.
 
De senaste dagarna har jag slutat helt med pumpandet eftersom jag känner att det inte är någon idé. Det tar på krafterna att sitta och pumpa och det känns rätt onödigt eftersom det knappt kommer någonting längre.
 
Så nej, jag ammar inte men det är ingenting jag har valt själv. Det fungerade inte.
 
 
Freya någon dag gammal <3
 

De senaste dagarna

Publicerad 2013-10-09 16:14:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hallå!
Då var det helt plötsligt onsdag och snart är det helg igen, wihoooo. Här startade vi veckan med en tripp till Hudiksvall med mamma. Det gick helt okej att ta med Freya trots att hon tröttnade på att ligga i vagnen tillslut, haha. Hittade i alla fall lite smått och gott till henne, trots att det nog är jag som skulle behöva kläder mest av allt ;) Jag, Malle, Isabelle och Freya tog en promenad från Malle ner till stan och det var skönt i finvädret.
 
Igår var vi i Ljusdal och Freya var grinig mer eller mindre hela dagen. Idag är vi bara hemma och man märker direkt hur mycket lugnare hon är. Hon sover inte lika oroligt och är betydligt enklare att handskas med. Men äh, man ska väl kunna lämna huset å, haha.
 
Resten av veckan har vi inga direkta planer. Någon tripp till Ljusdal blir det väl.
 
 

Söndag igen

Publicerad 2013-10-06 17:01:48 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Då var det söndag igen och helgerna bara springer iväg. Imorgon är jag ensam igen. Just nu kan jag faktiskt önska att vi bodde i Ljusdal. Att vi hade ett hus där jag bara kunde ta barnvagnen och gå till Nathalie eller Mathilda, eller dit mamma kunde ta en promenad. Det är inte kul alls att vara ute och gå här. Herregud, vad finns det att se? Träd och bilar som kör förbi i en jäkla fart? Nä, jag tar hellre med Freya och barnvagnen och åker till Ljusdal för att sedan ta en promenad där.
 
Meeeen. Ja, det finns alltid men. Om bara något år kommer jag istället att uppskatta att vi bor just här. Det är lugnt, skönt och Freya kommer att älska att busa omkring på gräsmattan. Fast ja, det hade vi ju kunnat i Ljusdal å. Men äh, nu är det som det är och det blir bättre, så äre.
 
Helgen har varit rätt lugn. Freya har lördagsbadat, vilket inte alls var poppis. Vi har slappat framför tv:n, myst i soffan och bara tagit det allmänt lugnt.
 
Ja, måndag imorgon igen som sagt. Kom och hälsa på vettja!
 
 

Veckan

Publicerad 2013-10-03 16:25:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hellu!
Veckan har verkligen gått fort. I måndags var jag och Jon på föräldragrupp och det var faktiskt jättetrevligt att träffa andra föräldrar och bebisar. Freya var minstingen, de flesta var ungefär 3 månader så det var rätt häftigt att se hur mycket dom växer, snart är hon lika stor :)
 
I onsdags kom ÄNTLIGEN mamma hem från Turkiet så efter att ha tagit en fika på Finess med Nathalie, Betty och Ida gick jag och Freya upp och hälsade på. Fick fina taxfree-presenter och satt där en stund innan vi åkte hemåt igen. Imorse fick jag ett kort besök av Malles farmor och pappa innan jag och Freyis satte oss i bilen och åkte till Ljusdal åter igen. Där har det blivit en heldag med mamma, man får ju passa på när hon är hemma ;) Vi gick en sväng på köpingen och Freya sov så gott i vagnen.
 
Nu ligger hon och sover i soffan efter att ha dragit av ett bajslass, haha. Sötnosen har förutom nappen börjat sova med en snuttefilt som hon verkar uppskatta :)
 
 

Sovplatser

Publicerad 2013-10-01 10:16:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Freya vet själv vart hon vill sova och får hon inte sova vart hon vill så somnar hon inte. På nätterna sover hon som sagt mellan mig och Jon i sängen. Det går hur bra som helst och hon brukar somna vid 23-tiden på kvällen och vaknar sen vid 3, 4 eller 5 för mat innan hon somnar om igen och sover 3-4 timmar till. Snart hoppas jag att hon kan somna tidigare på kvällarna för jag och Jon får sällan en kväll ensamma. Men rutinerna kommer väl snart :)
 
På dagarna vägrar hon dock sova i sängen. Visst, det kanske skulle gå bra om jag också la mig men jag sover inte på dagarna längre. Nä, Freya sover i ett hörn i soffan och det ÄLSKAR hon. Det är hennes favoritsovplats utan tvekan och där sover hon allra bäst på sin filt och med snuttefilt och napp :)
 
Förresten så har hon blivit en riktig kräkbebis. Hon kräks efter varje måltid och ibland sprutar det bokstavligt talat ur munnen på henne. Det roliga är att hon inte bryr sig alls utan det är bara jag och Jon som blir alldeles upp i varv ;) Häromdagen gick det TRE pyjamaser som jag fick byta inom loppet av en timme, haha.
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela