Barnmorskebesök...iiiiigen

Publicerad 2013-07-31 17:47:15 i Graviditeten, Vardagen,

En tidig morgon igen och ungefär samma värden hos barnmorskan. Liiiite bättre blodtryck men fortfarande högt och äggvita i urinen. Det ser dock inte ut som att man kommer göra mer nu än att jag får komma in på tätare kontroller. Fick dock reda på att jag förmodligen inte kommer att få gå över i tid någonting alls så om senast tre veckor är våran bebis här :)
 
Efter besöket på MVC åkte vi på Coop och handlade en sväng innan vi åkte hem igen. Jag somnade såklart som en stock och sov några välbehövda timmar innan jag höll på att dö av hunger och gick upp och gjorde scones. Såååå smaskigt! :)
 
Just nu sitter jag med ömma fötter i soffan efter att ha stått och lagat mat. Jag undrar jag hur mina fötter skulle se ut efter en tripp runt kyrksjön ;)

Besök på MCV

Publicerad 2013-07-29 14:58:13 i Graviditeten, Vardagen,

Jag är så trött och skulle mer än gärna vilja sova de sista veckorna fram till förlossningen nu...
 
Imorse ringde klockan 7 eftersom vi hade tid hos barnmorskan halv 9. Var inne där i kanske en kvart och konstaterade att mina värden fortfarande inte är bra och att jag både har högt blodtryck och äggvita i urinen. På onsdag kommer klockan att ringa samma tid eftersom jag var dum nog att tacka ja till halv 9 igen, haha.
 
Efter besöket på MVC åkte vi till Lars och Madde en sväng och tog en kaffe. Sedan blev det hemgång och nu har jag precis sovit i någon timme. Det är så otroligt varmt här inne så man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Inte kul....
 
Aja, 24 dagar kvar och förhoppningsvis kommer skrutten liiiiite tidigare åtminstone. Höppes :)

Vecka 37

Publicerad 2013-07-26 20:47:20 i Bebis, Graviditeten,

Hej!
Har haft en rätt jobbig vecka med två besök hos barnmorskan och lika många besök på förlossningen. Blodtrycket hade höjts rejält igår så vi fick åka in direkt till Hudik och förlossningen och göra olika tester. Det visade sig dock som tur var att bebis mår bra, bättre än vad jag gör helt enkelt ;) Och det är väl faktiskt huvudsaken. Nu hoppas jag på att vi slipper åka in fler vändor till Hudik för det är iiiinte kul att åka bil i denna värme...
 
Idag går jag i alla fall in i vecka 37 och om en vecka säger man att barnet är färdigutvecklat och färdigt att komma ut om det vill det. Jag hoppas verkligen att h*n vill komma ut någon vecka tidigare i alla fall för som sagt så mår jag sisådär och nu vill jag bara att bebis ska vara hääär.
 
Barnets totala längd är nu cirka 47 cm och det väger ungefär 2,79 kg i början av veckan och 2,97 kg vid veckans slut. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten, inte ovanligt från vecka 37 Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Det är vanligt att mamman känner förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av.
 
Jag minns inte senast jag sov en hel natt. Den senaste tiden har jag lagt mig vid 12-tiden, varit upp och kissat 2-3 gånger innan jag slutligen somnat vid 2-3 tiden och sedan har det blivit några fler kisspauser. Man hinner liksom inte somna på riktigt innan man måste upp igen. Jag vaknar hellre av en skrikande bebis än en skrikande blåsa just nu känns det som ;)
 
Bebben har i alla fall inte fixerat sig, men förhoppningsvis gör den det snart så jag vet att den vill ut :)
 
 

Jon 40

Publicerad 2013-07-24 22:13:50 i Kärlek, Vardagen,

Hallo!
Har haft en vecka med ett dåligt MVC-besök, ett besök på förlossningen och en herrans massa oro. Graviditeten är verkligen inte rolig nu och det är svårt att längta mer till bebisens ankomst än vad jag gör just nu. Det var längesen jag var så trött och slut...
 
Idag var i alla fall dagen som Jon har fasat för länge - hans 40-årsdag. Igår var vi lite orolig över att jag skulle behöva spendera dagen på sjukhus men jag fick åka hem igen och det var skönt. Dagen har bara bestått utav en massa tårtätning - både smörgåstårta och jordgubbstårta. Nu har dagens sista besök åkt hemåt och jag och Jon har slagit oss ner i soffan, han med whisky och jag med alkoholfritt vin. Blir nog en tidig kväll ikväll :)
 
Grattis på födelsedagen i alla fall världens finaste älskling! Ingen gör mig så lycklig som du <3
 
 

Vecka 36

Publicerad 2013-07-19 17:46:54 i Bebis, Graviditeten,

Jag är en usel bloggerska, men jag håller åtminstone i mina fredagsinlägg, trots att det inte kommer bli så många fler såna heller :) Idag går jag in i vecka 36 och på måndag är det precis en månad kvar till BF, spännande! Det mesta är fixat och klart, och det är väl egentligen bara blöjor som behöver införskaffas, men huuuuga vilka priser det är alltså....På måndag får vi i alla fall se om lillkorven har fixerat sig, hoppas! :)
 
Vecka 36 som sagt...
Barnet är nu cirka 46 cm lång och väger ungefär 2,59 kg i början av veckan och 2,76 vid veckans slut. Barnet lagrar upp fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan byta karaktär till mer buffande knuffar. För mamman kan de sista veckorna kännas tunga och långsamma.
 
Ja, jag går runt som en zombie dagarna i ända och påsarna under ögonen räcker snart ner till fötterna på mig. Nätterna är rent ut sagt hemska nu och det händer att jag är uppe och kissar VARJE timme. För några dagar sedan var jag upp på toaletten 12, 1, 2, 3, 5, 6 och till sist kockan 9. Jag vaknar även av den där jävla halsbrännan varje natt och håller på att kräkas. Appråpå kräkas så gör jag ju det fortfarande också, två gånger hittills den här veckan och då har vi ju helgen kvar också. BLÄ.
 
Men men, nu är det som sagt inte långt kvar alls och jag läääängtar...
 
 

Vecka 35

Publicerad 2013-07-12 17:25:00 i Bebis, Graviditeten,

Hej och hå....då går vi in i vecka 35 och idag är det sex veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. Men som sagt, lite tidigare tror och hoppas jag på att h*n vill komma ;)
 
Barnet är nu cirka 45 cm lång och väger ungefär 2,38 kg i början av veckan och 2,56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Det har inte mycket utrymme att röra på sig längre.
 
Ja, vad ska jag säga....det börjar bli tungt nu, riktigt tungt. Sammandragningarna kommer så fort jag rör på mig och idag har jag haft otroligt jobbiga förvärkar. Bebisen bökar omkring där inne som en galning och det är inte alltid så skönt kan jag be att få tala om. Man känner verkligen att magen är full....
 
Tiden går i alla fall och nu är det inte alls många veckor kvar tills vårat barn tittar ut :)
 
 

En annan värld

Publicerad 2013-07-06 20:31:48 i Musik,

 
 
Jag vet att du får mig att gå ensam 
du lovar mig guld om jag stannar här 
jag vet att jag brukar drömma om dig 
men jag vill inte ha en annan värld 
Jag vet att du får mig att gå ensam 
och jag lever hårt som jag lär 
men du kommer aldrig mer att nå mig 
jag vill inte ha en annan värld 

Vecka 34

Publicerad 2013-07-05 16:07:42 i Bebis, Graviditeten,

Hej!
Nu när Jon har semester blandar man lätt ihop dagarna. Jag vet dock att idag är det fredag, vilket såklart betyder en ny graviditetsvecka – denna gång 34. Jäklar vad tiden går fort alltså. Nu har jag till och med börjat tvätta upp lite barnkläder som sedan ska packas ner i en byrå och i bebisens BB-väska. Känner jag mig själv rätt kommer jag nog att packa aaaalldeeles för mycket...

Barnets totala längd är nu cirka 44 cm och det väger ungefär 2,18 kilo i början av veckan och 2,35 vid veckans slut. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn tillrätta. En del fixerar redan huvudet i bäckeningången. Det kan slita och dra i bäckenet och nedåt ljumskarna.

Ja, nog känner man att det börjar bli allt trängre för bebisen att röra sig. Nu är det inte lika mycket sparkar utan man känner mer hur h*n sträcker ut sig och donar på där inne. Det är fortfarande fascinerande att sitta och titta på hur magen guppar hit och dit och upp och ner. Igår låg Jon med huvudet på magen och fick sig några kickar i skallen, haha. Vi längtar tills du tittar ut nu!!!

Halsbrännan är värre än någonsin och jag har börjat kräkas lite mer än vad jag gjort de senaste veckorna så någon tipptopp-graviditet har jag ju inte. Men vad hade jag förväntat mig? Jag är ju inte tjejen med tur ;)

 

Semester

Publicerad 2013-07-02 13:13:01 i Vardagen,

Halloj!
Jons semester har kickat igång och det är underbart att få vakna upp bredvid honom varje morgon istället för ensam som jag gör när han jobbar. Sen läre jag ju dock aldrig behöva vakna upp ensam igen, när lillfisen behagar sig att komma ut :)
 
Jon kom i alla fall hem med jordgubbar i fredags och det räckte fram till lördagen så två stora portioner var med jordgubbar, grädde, glass och maräng fick vi. MUMS! I söndags blev vi bjudna på tårta hemma hos Lars och Madde och så fick vi mysa en liten sväng med Memphis :) Efter det lyxade vi till det och åt middag på Michells på uteserveringen. På kvällen åkte vi till Jons föräldrar där vi blev bjudna på hemmaodlade jordgubbar med grädde och glass. Nu märker man verkligen att sommaren är här!!
 
Igår vaknade vi och åt frukost innan vi sedan begav oss till Bollnäs för att äntligen hämta hem våran nya bil. Det funkar ju liksom inte med lillbilen när det både ska in bilbarnstol och barnvagn så nu har vi en combi. Ska bara lära mig att köra den också ;)
 
Just nu har jag precis ätit havregrynsgröt till lunch och diskat. Jon är ute och klipper gräsmattan och jag funtar på vad man ska tänkas kunna hitta på...
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela