Nyårsafton

Publicerad 2013-12-31 21:29:43 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej sista december!
Imorgon är det första januari och 2014 och min fina mamma fyller år, wihooo.
 
Idag är vi trötta här hemma. Kvart över 5 imorse ville Freya kliva upp och då var det inte så mycket annat att göra än att slå upp sina egna ögon också. KVART ÖVER 5 LIKSOM??? Vad hände med min Freya som sov till klockan 9? Baaaah. Inte nog med det utan hon har varit ledsen och velat vara vaken om kvällarna de senaste dagarna också. Hoppas det går över snart och att det inte är detta som kallas för rutiner....
 
Ikväll har jag och Jon avnjutit en trerätters med skagentoast, nötytterfile & potatisgratäng och till sist så delade vi på en burk Ben & Jerrys, haha. Nu sitter vi och spelar bingolotto och jag har ääääntligen lyckats vinna.....två sverigelotter ;)
 
Nä, nu inväntar vi bara tolvslaget så man får lägga sig sen, haha.
 
GOTT NYTT ÅR!!
 
 
 
 

Halv 6

Publicerad 2013-12-30 10:28:04 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Halv 6 tyckte Freya var en lagom tid att kliva upp imorse. Vi hade ju förväntat oss att hon skulle somna om efter lite käk men tji fick vi. Jon tog henne så fick jag sova vidare till halv 9 och efter lite frukost somnade Jon om och jag har precis fått Freya att somna om också, i soffan här bredvid. Hoppas hon sover längre imorgon eftersom man läre orka vara vaken fram till tolvslaget ;)
 
För övrigt är det lika illa med hostan och jag blir tokig på att jag nästan kräks när jag hostar. Vi måste i alla fall in till Ljusdal idag för att handla lite nyårskäk. Får se om vi slänger in Freya till mormor eller om hon får följa med. Funderar i alla fall på en trerätters imorgon :)
 
 

Fällen

Publicerad 2013-12-29 18:24:29 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej höpp.
Här är det sjukstuga men som tur är verkar Freya ha klarat sig rätt bra, det är mest jag och Jon som är dåliga och jag blir toookig på den här jäkla hostan. Jon gick upp med Freya imorse för att jag skulle få sova en stund till men icke, jag hostade och hostade så jag tillslut var tvungen att kliva upp ändå.
 
Annars då? Dagarna rullar på och det är skönt att ha Jon hemma. Freya myser på sin fäll om dagarna och somnade till och med på den häromdagen. Hon somnade även på soffan idag så lite sjuk är hon väl ändå, lillan. 

Just nu är det fotboll på tv och Freya sover. Jag är sjukligt trött jag med men ska nog hålla mig vaken ändå...
 
 

Långsovning

Publicerad 2013-12-27 10:36:38 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Bästa natten någonsin i Freyas korta liv, haha. Igårkväll somnade hon redan halv 7 och vaknade inte förrän halv 8 imorse. 13 timmars sömn sådär rakt upp och ner. Skönt. Hon var inte ens gnällig när hon vaknade trots så många timmar utan käk. Hoppas det fortsätter såhär, men det läre det väl inte göra ;)
 
Så ja, här blev det en tidig morgon och jag och Jon har passat på att titta lite på "Män som hatar kvinnor" som vi påbörjade igår men inte orkade kolla klart på. Sedan blev det en lyxfrukost i form av ris a la malta som jag gjorde igår. 
 
Idag får vi förmodligen besök från Hudiksvall av Thomas och hans familj. Trevlans!
 
 

Annanda'n

Publicerad 2013-12-26 14:13:36 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hellu!
Annandag jul och det känns som vanligt som söndag trots att det bara är torsdag. Freya ville kliva upp redan halv 7 imorse så Jon var snäll och tog henne så fick jag sova vidare i ett par timmar. Idag har vi varit in till Ljusdal en sväng, handlat och sedan tagit en fika hos mamma. Vi hämtade även hem en stol till Freya som Isabelle hade när hon var mindre. Så nu har Freya tre stolar och en bumbo. Haha.
 
Snart tänkte jag börja med maten och även lyxa till det med lite ris ala malta till efterrätt. Ikväll blir det fotboll och sen kanske en film om man orkar med. Både jag och Jon har åkt på någon slags förkylning så vi är ganska mosiga båda två....
 
Ja, lika bra att köra igång då Freya och Jon ligger och sover...
 
HÄJ!
 
 

Julafton

Publicerad 2013-12-25 22:37:07 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Hoppas ni haft en fin jul. Det har verkligen vi och nu är vi verkligen kompletta med Freya. Vi hade en riktigt fin julafton hemma hos mamma och Stefan igår och Freya skötte sig strålande trots väldigt lite sömn. Hon däckade på vägen hem och sov sedan fram till halv 6 imorse då hon ville ha käk och sedan sova vidare till halv 9. Stumpan.
 
Idag har vi varit hos Jons föräldrar och käkat och både vi och Freya har fått otroligt fina klappar. Freya har överösts med både kläder och leksaker och det ska bli så kul att klä henne i allt hon fått :)
 
Nä, nu väntar snart sängen för oss med. Imorgon blir det bara myspys.....och fotboll ;)
 
 

Fjärde advent

Publicerad 2013-12-22 12:54:31 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Fjärde advent...två dagar kvar till julafton....herregud vad tiden går.
 
Idag är det söndag men inte vilken söndag som helst. Jon behöver inte ha ångest över att det är dags för jobb imorgon igen och jag behöver inte ha ångest över att han ska iväg.....för det ska han ju inte, haha. Han kommer vara hemma med oss ända fram till 7 januari och det är uuunderbart :)
 
Just nu ligger mina favoriter och sover och jag sitter bara här och tar det lugnt. Ikväll ska Jon iväg och spela innebandy och imorgon väntar Bingolottos uppesittarkväll, wihooo. Sen är det helt plötsligt julafton - Freyas allra första julafton :) Vi blir hos mormor hela dagen så det blir myspys.
 
Nä, vi får se när vi hörs nästa gång....tjillevippen!
 
 

Trött

Publicerad 2013-12-19 09:52:54 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Aaaaaahhhh....satan vad jag är trött idag.
Freya skulle ha mat både klockan 12 och 4 inatt och därimellan skulle det gnällas och bökas. Det är vid såna tillfällen man önskar att man aldrig vant henne vid nappen men ibland är den ju väldigt bra att ha....
 
Upp klockan 7 igen, mat klockan 8 och sen vägrade hon somna trots att hon var trött som en dåre. Nu TROR jag att jag lyckats få henne att somna efter MYCKET om och men. Hoppas hon sover ett tag...
 
Imorgon jobbar Jon sista dagen innan han går på julledighet. Fattar ni hur skönt det ska bli med lite avlastning om dagarna/nätterna? Haaalleeelujaaahhh...
 
 

Det där med sömn

Publicerad 2013-12-18 19:29:54 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hallå!
De senaste nätterna har varit rätt gnälliga. Gnäll, napp, gnäll, napp, gnäll, mat, somna om, gnäll, napp, osv osv osv....Men vad hade jag förväntat mig då? Hon kan ju inte sova bra jämt ;) 
 
Det svåraste om dagarna är att komma upp varje morgon. Ögonen går i kors samtidigt som Freya ligger och sparkar på mig i hopp om att bli påklädd, uppburen och få hitta på något.....typ. Trots sömnbristen man lider av konstant så är det svårt att somna om kvällarna. Det är könstigt det där...
 
Idag har vi varit till Ljusdal en sväng. Jag lämnade Freya hos mormor medans jag åkte iväg och handlade och sedan tog en lunch med Jon. Hon sov hela tiden så allt för kämpigt hade det väl inte varit ;) Hon har sovit jättebra idag så det är ju skönt i alla fall. Skönt när hon sover två längre stunder istället för flera små. Idag har det blivit 2 x 2 timmar typ. Nu är hon lagd för natten.
 
Nu väntar jag på att Jon ska vilja kolla julkalendern med mig och sen blir det Bonde söker fru!
 
 

Fyra månader

Publicerad 2013-12-16 16:50:18 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Idag har vi flängt runt, jag och min tös så nu är hon helt slut och har däckat i sängen, haha. Vi började morgonen halv 9 med lite gröt och käk. Efter detta tänkte vi bara vara hemma till BVC-besöker klockan kvart över tre men när Nathalie hörde av sig och frågade om ville med på Finess och luncha tackade jag inte nej eftersom jag fick Freya att sova en stund till på förmiddagen. 
 
Vi mötte upp Nathalie, Tove och söt-Betty på Finess där blev go'lunch medans barnen satt i en varsin stol bredvid varandra. Det gick faktiskt jättebra och det var bara på slutet dom blev trötta båda två, men då var vi ju färdiga så det var inget mer med det :) Efter lunchen följde jag och Freya med Tove på Dollarstore där det blev lite shopping, sen hem till mamma en sväng för att jag tänkte att Freya skulle vilja sova en stund men icke. Iväg till BVC där lilltjejen har blivit stortjejen och väger nu nästan 6,5 kilo :)
 
På vägen hem däckade hon i alla fall och när vi kom hem la jag henne i sängen så fick hon sova vidare så nu hoppas jag på att hon sover åtminstone en timme :) Två älgar sprang över vägen också när vi for hem....hua.
 
Idag blir ju förresten tösabiten hela FYRA månader också :)
 
 

Söndag igen

Publicerad 2013-12-15 19:48:10 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igår blev det som sagt julbord för mig och Jon och vi hamnade i Bollnäs på travrestaurangen. God mat varvades med trav och efter en Irish Coffee som avslutning åkte vi hem till en sovande Freya hos mormor och det verkade som att allt hade gått bra. Men jobbigt vare....
 
Freya sov jättebra inatt och vaknade inte förrän klockan 5 då hon ville ha käk. En kvart senare låg hon dock däckad igen och vaknade nästa gång då klockan nästan var halv 10. Haha, det var ju synd att man inte sov lika bra själv...
 
Trodde i alla fall att jag skulle må dåligt idag eftersom det trots allt blev några cider igår men icke, jag kände ingenting och det var ju skönt.
 
Just nu har i alla fall Jon dragit iväg på innebandyn, jag har lagt Freya och inväntar nu Solsidan. Imorgon blir stumpan fyra månader och då väntar ett BVC-besök.
 
 

Julbord

Publicerad 2013-12-14 09:41:56 i Vardagen,

God morgon!
Här sitter jag i min ensamhet. Jon och Freya sover fortfarande och jag har precis tagit en dusch. Ikväll väntar julbord i Bollnäs och Freya ska för första gången få barnvakt. Det blir dock inte många timmar, men ändå...ångesten är på topp :)
 
Det är tur att mormor är Freyas favoritperson och sen kommer ju även jag och Jon att sova över där så det blir som sagt inte många timmar. Men ja...ändå.....
 
Nu har hon i alla fall fått sitta både i sin Bumbo-stol och i en vanlig matstol och det är så skönt att kunna sätta ner henne. Lite vinglig är hon fortfarande men det tar sig :)
 
 

Grötoman

Publicerad 2013-12-10 19:21:13 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Imorse låg jag och Freya och myste tillsammans i våran säng fram till halv 9 ungefär. Annars har vi haft en rätt trist dag. Det är svårt att underhålla en 4-månaders i flera timmar liksom. Men men...
 
En riktig grötälskare är hon i alla fall som blir sur så fort jag inte ger henne nå mer. Hon äter ju som en häst och är inte ens 4 månader....ajabaja Mammanda ;)
 
Resten av veckan blir det i alla fall Ljusdal för här kan vi ju inte sitta och ruttna hela dagarna..
 
 

Matpremiär

Publicerad 2013-12-09 21:04:23 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tjo.
Igår vaknade Freya strax efter att jag hade somnat och ni vet ju hur konstig man blir när man bara sovit en liten stund och sen måste upp. Därför var Jon, som inte ännu hade lagt sig, snäll och tog matningen och blev därför uppe till närmre 1, stackaren. Jag låg och halvslumrade bredvid medans han matade och nattade Freya och var glad över att åtminstone få ligga bredvid. Tack säger vi för det :)
 
I helgen tjuvstartade vi lite med puré till Freya, vilket var kul. Potatis/morots-purén var kanske ingen höjdare men när hon idag både fick gröt och plommonpuré (för att dumma magen skulle komma igång) öppnade hon munnen glatt och käkade. Tillslut var jag tvungen att stoppa eftersom jag vill vänja hennes mage försiktigt med mat. Gissa vem som blev sur när skeden försvann ;)
 
Nu har Freya sovit i ett par timmar och jag och Jon har bara degat i soffan. Det ser ut som att vi bara blir hemma imorgon också, men på onsdag blir det nog en tripp in till Ljusdal.
 
 

Söndag

Publicerad 2013-12-08 19:19:29 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Här säger jag att jag är bra på att blogga och så har det helt plötsligt gått 5 dagar utan inlägg, haha. Jaja, jag har nog inte gjort något speciellt de senaste dagarna så tyvärr kan jag inte komma med så mycket ;)
 
Nu har Jon precis åkt iväg för att spela innebandy och jag har lagt Freya. Hon hade en vakennatt natten som var och har sovit i princip hela dagen så vi får se hur denna natt blir. Har ingen lust att vakna var tredje timme inatt också. Höppes :)
 
Annars har helgen varit rätt lugn. Igår var vi i Ljusdal och handlade, drack kaffe hos mamma och hämtade hem min bil. Idag har vi bara myst här hemma eftersom det varit så förbannat kall ute. Adventsfika, julkalendern, soffmys, osv....
 
Imorgon blir jag och Freya hemma eftersom min bil åter igen inte startar....så det blir nog lugna puckar här hemma.
 
 

Tröktisdag

Publicerad 2013-12-03 16:15:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloooo.
Igår åkte jag och Freya in till Ljusdal tidigt på morgonen, åkte på ICA och köpte med oss frukost och sen hem till mamma/mormor där det blev go'frukost och häng hela dagen. Eller ja, vi åkte hem redan vid halv tre men ändå. På kvällen blev det lugna puckar och Filip och Fredrik fick avsluta måndagen.
 
Idag är jag och Freyis bara hemma och trökar. Vi har lekt en massa i babygymmet och Freya visade åter igen att hon kan vända sig från rygg till mage. Oftast tar ju armen emot och stoppar men hon lyckades tillslut efter en massa kämpande. Duktiga tjejen :)
 
Nu har hon dock sovit ett bra tag och eftersom hon knappt sovit något på förmiddagen så är nog det välbehövligt. Hon lär dock vara hungrig som en varg när hon vaknar, haha.
 
Nu väntar jag på att Jon ska komma hem och ikväll tänkte jag göra saffranslax med saffranspotatis. Är det december så är det ;)
 
 

Skryt

Publicerad 2013-12-01 19:37:09 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Igår tog vi en promenix med Freya i bärselen till grannen för att hälsa på. Det var trevligt och vi blev bjudna på varma mackor samtidigt som Freya blev supertrött och somnade på Jon, haha. Hon älskade dock bärselen eftersom hon då får kika runt litegrann. Vagnen suger enligt henne ;)
 
Idag är det första december och första advent så vi har bara myst hela dagen. Det blev god frukost och sedan lite bakning för min del. Nu har Jon åkt iväg på innebandy och jag har precis lagt Freya. Snart är det solsidan så jag har ju att göra :)
 
OCH....
Sånt här hatar ju andra mammor men jag måste bara få skryta om lilla Freya nu. Hon vände sig ju från mage till rygg när hon var två månader och idag vände hon sig från rygg till mage!!! Min duktiga älskling, vad fort det går. Snart ligger du väl inte kvar där jag lägger dig......:)
 
Måndag imorgon och en tripp till Ljusdal och Freyas älsklingsmormor väntar!
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela