Veckan

Publicerad 2014-10-31 19:28:19 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Jahapp, så blev det helg igen då och jag sitter och inväntar idol. 
 
Freya har gått på dagis tis-tors som vanligt och det är så kul att hämta henne varje dag. Hon springer runt, donar på och flinar, och ska aaaabsolut inte följa med hem. "Nej!" säger hon när jag frågar om vi ska åka, och så springer hon iväg. Haha, ja, det är ju helt klart ett gott tecken och jag får bara höra att det inte är några problem alls med henne. Hon är allmänt nöjd, äter som en häst och somnar på en gång när det är dags för tupplur. Inte har hon blivit ledsen en enda gång heller när jag lämnat på morgonen utan hon sträcker sig efter fröken på en gång :)
 
Annars har vi inte gjort sådär jättemycket i veckan. När jag hade hämtat Freya på dagis igår åkte vi och mötte upp Kristin och Thure för att fika med dom och gå på marknaden. Marknaden var som vanligt usel så vi begav oss till biblioteket istället där barnen fick härja omkring en stund innan vi åkte hem igen :)
 
Helg igen som sagt och tanken var att min bil skulle lagas i helgen men nu har inte bildelarna kommit så det blir väl inte så då. Jaja, jag orkar inte tänka mer på det nu....
 
Inatt hoppas jag på att få sova och på att inte Freya vaknar 119 gånger eller att bebisen trycker på urinblåsan varannan timme. Haha, inte bara att heta Amanda Skog nu för tiden eh...
 
 

Loppi blogbag

Publicerad 2014-10-30 20:30:23 i Loppi,

Hej hopp!
Igår fick jag hem ännu en Loppi Blogbag med ett gäng produkter att recensera. 
 
 
Haklapp från Bambino - Vi har två haklappar från Bambino sedan tidigare och är helt klart nöjda. Dom är fina, mjuka och täcker bra. Kul att få en ny färg, och framför allt om vi nu får en liten pojke om en månad :)
 
Folksams barnkit - Ett kit som innehåller allt från plåster till solskyddskräm. Perfekt att ha med i skötväskan utifall olyckan skulle vara framme.
 
Minicare baby oil - En olja anpassad efter bebisens känsliga hud. Olja kan man aldrig få för mycket av och vi använder jämt olja i badet. Perfekt nu i vinter när huden gärna blir lite torrare.
 
Minicare baby mousse wash - En rengöringsmousse anpassad efter bebisens känsliga hud. Intressant med en mousse och den känns både enkel och fräsch.
 
Vanishprov - Tar borta fläckar på vita kläder och håller de vita kläderna vita så länge som möjligt. Ska bli spännade att se om det gör någon effekt för jag tycker att vita kläder ofta blir missfärgade fort trots att man tvättar dom "rätt". Intressant produkt helt enkelt.
 
Loppi Magasin - En tidning fullproppad med en massa härlig läsning.
 
Och till sist fick jag även 70 % rabatt på en tub inotyol från Apotea.se.

Restaurangbesök

Publicerad 2014-10-26 21:48:51 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Så blev det söndag och helgen har knallat på i en rasande fart som vanligt. Vintertid har det blivit också och vi tänkte att Freya skulle sova en timme längre imorse eftersom hon var uppe en timme extra igårkväll. Men nä, halv 6 ville hon upp, haha. Men men, klockan 8 somnade hon om på min arm och sedan sov vi allihopa till 9. Sköööönt :)
 
I eftermiddag åkte vi till Ljusdal där vi lämnade av Freya hos hennes morfar och sedan åkte jag och Jon vidare på Kick saloon och åt middag ute ensamma för första gången sen Freya kom. Vi är ju inte dom där som tar egentid men jag tycker inte heller att man ska skaffa barn för att få egentid så :) Men men, det var riktigt gott med restaurangkäk och jag lyxade till och med till det med en efterrätt eftersom vi hade 500 spänn i presentkort. SÅ gott trots att varken jag eller Jon är restaurangmänniskor som kan sitta och ta det lugnt i flera timmar, haha. Vi tog i alla fall en prommis till Coop efteråt och handlade lite innan vi hämtade upp Freya igen.
 
När vi kom hem blev det lite lek och mys (läs: skrik och grin) innan läggdags och då passade jag och Jon på att dricka lite glögg och äta pepparkakor med ädelost. Nu sitter jag i soffan, nyduschad med en te-kopp, men snart är det läggdags för mig med känner jag.
 
 

Torsdag

Publicerad 2014-10-23 20:07:36 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Hej hopp!
Då börjar veckan lida mot sitt slut igen och det har som vanligt gått väldigt fort. Freya har gått tre dagar på dagis nu och det är alltid kul att komma och hämta henne och se hur hon har det. Idag hade hon målat sin första teckning med vattenfärger. Löjligt stolt man blir ;)
 
Får se vad vi hittar på i helgen men det blir nog lugna puckar skulle jag tippa på :)
 
 
 

Söndag

Publicerad 2014-10-19 21:59:33 i Freya 1-2 år, Graviditeten, Vardagen,

Hej!
Då var helgen slut och den har varit lång med tanke på att Jon var hemma både torsdag och fredag. Inte den bästa helgen dock på grund av sjukdomar men nu mår vi bättre. Gick till och med ut efter middagen och tog en liten promenix. Det uppskattade Freyis! :)
 
Ja, mår bättre gör vi ju men jag har ont ont ont. Har haft jobbiga sammandragningar hela dagen plus ett jäkla tryck nedåt. Det var jobbigt att bara gå dom där 100 metrarna idag. Till och med Freya gick fortare än mig så då kan ni ju tänka er, haha. Ja ja, det är lite nedräkning nu och jag försöker att inte anstränga mig allt för mycket. Har ju tidigare sagt att jag gärna går tiden ut men nu föder jag gärna ett par veckor tidigare ;) Haha.
 
Just nu står Jon i duschen och sen tänkte vi lägga oss. Hoppas på en bättre natt än vad de senaste varit!
 
 

Magsjuka

Publicerad 2014-10-18 19:52:14 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Hej! Nu var det ett tag sen igen....
I torsdags hämtade jag in Freya till oss klockan 5 på morgonen och hon somnade om, vilket hon aaaaldrig gör annars. Synd för henne då att jag helt plötsligt känner att jag måste kräkas en halvtimme senare och hinner precis upp med huvudet och spyr ner hela sängen. Jahapp. Både Jon och Freya blev tvärväckta och jag sprang ner och fortsatte kräkas och förstod på en gång att det var magsjuka.
 
Jag minns inte senast jag hade magsjuka men jag var liten i alla fall. Hela torsdagen gick ut på att kräkas kräkas kräkas och som tur var var mamma snäll och hämtade Freya efter lunch där hon fick vara till kvällen. Jon blev sämre och sämre han med och på eftermiddagen låg vi båda i feber och frös i en varsin soffa. Usch, satan vad jobbigt det var och jag är så glad att Freya fick åka iväg för vi hade inte orkat.
 
Igår vaknade vi upp och mådde rätt bra - SÅ skönt. Min jäkla hosta vill inte ge med sig men själva magsjukan verkar vara över och idag åkte vi till och med in på biblioteket och affären en sväng. Ja, 48 timmar efter sista spyan såklart.
 
Ikväll har vi hälsat på Freyas farmor och farfar och nu har stumpan precis somnat. Får hoppas på en bra natt för inatt krånglade hon igen. Men men, det blir nog bra....
 
 

Jöbbigt

Publicerad 2014-10-14 19:55:58 i Freya 1-2 år, Graviditeten, Vardagen,

God kväll!
Inatt hade vi det jobbigt....igen. Mellan 2 och halv 5 var vi vakna. Först var Freya bara pigg och låg och kunde inte somna om, men efter en och en halv timme typ blev hon istället väldigt ledsen. Hon somnade i alla fall om mellan oss och sov fram till kvart över 6.....wow liksom, haha.
 
På grund av det trodde jag inte hon skulle palla dagis men när jag kom och hämtade henne klockan två idag fick jag höra att allt bara hade gått bra. Dom sa att hon är som gjord för att vara där och det är så skönt att höra. Själv sitter man ju bara och väntar tills man får hämta hem henne igen ;)
 
För övrigt är det mindre än två månader kvar tills bebbelito beräknas anlända. Jag tippar på att det blir i slutet av november redan så nu börjar jag bli stressad, haha. Ska väl börja tvätta upp lite kläder snart och packa väskan så det är klart. Lika bra att vara ute i god tid så slipper man stressa utifall det skulle bli för tidigt.
 
Nu har stumpan precis somnat och jag inväntar att Jon ska bli klar nere så vi kan slå igång en serie. Vi är trötta båda två så det blir nog en tidig kväll ikväll.....som vanligt.
 
 

Dagistjej

Publicerad 2014-10-09 20:18:56 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Hej på er!
Vi har haft fullt upp hela veckan med dagis varje dag. Igår åkte jag ifrån för första gången men kom tillbaka tills hon skulle sova och idag fick hon gå hela dagen mellan 8 och 13 utan att jag var där alls. Allt har verkligen gått jättebra och jag känner mig så lättad och glad att få höra hur Freya är där borta. Hon har ätit två portioner mat varje dag och somnat på en gång i vagnen när det varit läggdags. Det är just maten och läggningen jag varit orolig över men det har inte varit några problem. Sedan tycker dom att hon är så charmig och det kan man ju inte annat än att hålla med om ;) Haha.
 
Imorgon tar vi en kortdag och sedan får hon vara ledig på måndag innan vi börjar "på riktigt" på tisdag. Det är jättekonstigt att lämna bort henne och jag har saknat henne varje sekund men det känns lättare när man hör hur kul hon har haft det. Min stora duktiga tjej.
 
Nu sover stumpan i alla fall och Jon har åkt iväg för att spela innebandy. Jag inväntar Hela Sverige bakar och imorgon är det helt plötsligt fredag igen. Skönt!
 
'
 
 

Lördag

Publicerad 2014-10-04 12:18:45 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Halloj!
Vi har haft några riktigt bra nätter nu och jag tror faktiskt att det beror på dagis. Skönt är det i alla fall och jag  hoppas att det håller i sig. Imorse vaknade inte Freya förrän 8 (!!!!) och det har liksom aldrig hänt förr. Nu var hon i och för sig uppe en timme extra igårkväll men ändå. Skönt vare....
 
Veckans inskolning har gått bara bra och vi fortsätter till veckan. Pedagogerna tycker Freya är charmig och hon klänger ju absolut inte på mig när vi är där så det känns ju bra. På måndag ska jag förmodligen gå ifrån en stund och se hur hon reagerar på det. Spännande! Och på onsdag blir det lunch där och på torsdag både lunch och vila. Snart är hon en förskoletjej på riktigt.
 
Idag startade vi dagen med att åka in och handla en massa. Det blev både Lidl, Dollarstore och ICA. Ikväll tänkte jag anstränga mig lite och göra kyckling till middag. Haha, ibland måste man ju....
 
NU - Vila!
 
 
 

Första inskolningsdagen

Publicerad 2014-10-01 13:58:42 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Baaahhhhh....
Åter igen en skitnatt. Kan man våga hoppas på att hon börjar sova bättre nu när hon börjar dagis och får mer stimulans? Äh, jag ska inte hoppas på någonting för man blir ju bara besviken.
 
Freya somnade halv 8 igårkväll, vaknade 11 och höll igång med skrik och grin fram till 1 då hon ÄNTLIGEN somnade om. Jag försökte se det positiva i det hela och förväntade mig lite sovmorgon men KNAPPAST. 04.45 (!!!!!!) var det uppstigning och hon VÄGRADE somna om på hela morgonen.
 
Bestämde mig i alla fall för att trycka i henne nappen och åka in lite tidigare till Ljusdal för att kanske få henne att somna i bilen och ja, hon somnade rätt fort och jag gled runt på Ljusdal som ett fån, haha. Första dagen på inskolningen gick bara bra. Mötte dom stora barnen i hallen när vi kom dit och då blev Freya lite blyg men när dom hade gått ut och det bara var några stycken kvar inne med oss gick det bra och Freya donade på med allt möjligt :) 
 
Efter en timme hoppade vi in i bilen igen, åkte iväg och handlade och drog hemåt. Och vet ni? Hon somnade IGEN. Aaaaaahhh, haha. Hon hann kanske sova i 5-10 minuter i bilen innan jag väckte henne för lunch men hon skulle absolut inte sova efter lunchen. Två timmar senare somnade hon i alla fall efter mycket om och men och nu har jag ÄNTLIGEN fått äta lunch och ta det lugnt. Jag vet att jag borde sova men nä.....
 
Okej, långt inlägg men så är det med det. Får se vad vi hittar på i eftermiddag. Ingenting förmodligen...
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela