Dagen

Publicerad 2014-04-29 19:16:36 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Vi startade dagen med att åka på Coop för att hämta paket från H&M med en massa fina nya kläder till Freya. Nu hoppas jag bara på att allting kommer att passa i sommar men det blir nog bra. Inte hela världen om hon har det i höst heller :)
 
Vid lunchtid mötte vi uppe Mathilda. Det blev en smaskig lunch med henne bestående av "Klämmacka med kyckling och pesto, plus pommes och sallad" och jeeeesus vad med mat. Hur mycket som helst! Och gott var det också som tur var. Vi hade även turen att Freya sov igenom hela lunchen så vi fick äta i lugn och ro.
 
Annars har vi bara slappat hos mamma resten av dagen och vi kom till och med hem EFTER Jon idag, haha. Imorgon drar vi iväg till Hudik en sväng på förmiddagen eftersom Jon behöver pass. Eller behöver och behöver, men det är ju bra att ha ;)
 
 

Lunchat

Publicerad 2014-04-28 16:33:10 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Det är oroliga nätter med skrik och gråt. Jag vet inte om det är tändernas fel eller om det bara är såhär det ska vara. Eller ska och ska, men om det är en dålig period då. Fast denna dåliga period har hållit i sedan Freya var 5 månader. Snart är hon 9......
 
Idag åkte vi i alla fall in och käkade lunch på Finess med Tove och Josefine. Freya fick fläskytterfilé med rotfrukter och jag köpte en supergod ciabatta. Efter lunchen ringde jag Jon och frågade om han hade tid att ta en promenad eftersom det var sovdags för Freya och som tur var hade han inte tagit lunch än så vi åkte dit och parkerade och tog sedan en promenix. Skönt!
 
Efter det åkte jag och Freya hem och efter lite lek och gröt ligger hon åter igen och sover. Jag skulle också behöva ta en tuppis men eftersom hon ska upp om en halvtimme känns det onödigt. Ah, vi får se....
 
 

Djur

Publicerad 2014-04-27 22:09:45 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag följde vi med pappa och Gunilla till pappas jobbarkompis för att kolla på djur. Hon hade en massa lamm och höns och vädret var på topp så det var mysigt. Freya brydde sig kanske inte nämnvärt mycket om djuren men hon verkade trivas bra ändå :)
 
På eftermiddagen fick jag en 2-timmars powernap. Först en timme ensam (tack älskling!) och sedan klev jag upp och hämtade Freya och la henne också, så sov vi vidare i en timme till. Hade kunnat sovit betydligt längre men när jag såg att klockan var 17.20 väckte jag stumpan. Sedan däckade hon halv åtta ikväll. Jag hoppas varje dag på en bra natt....
 
Trots att jag fått sova är jag så förbannat trött. Jag minns inte senast jag kände mig pigg men det är väl så det är med barn. Någon gång ska jag väl våga ha henne hos mormor över natten också, så får hon känna på sömnbristen ;)
 
Ikväll är det Beck men jag vet faktiskt inte om jag orkar hela filmen. Det är nyheter just nu och jag vill bara sova sova soooova....
 
 

Tänder

Publicerad 2014-04-26 19:12:20 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Ja, nog blev det en taktikvila igår allt. Jag somnade på soffan vid sju igårkväll och vaknade en timme senare och var alldeles snurrig. När jag såg att klockan var åtta sprang jag ner till Jon och frågade varför han inte hade väckt Freya. "Men ska inte hon sova då?" sa han. Eeehm, jo, det skulle hon ju.....Hahaha, jäkla tur att jag inte sprang in och väckte henne före jag pratade med Jon.
 
Tanken med taktikvilan var att orka med "Welcome to Sweden" men tror ni jag gjorde det eller? Nä, en timme senare kastade jag in handduken och sa godnatt till Jon. Jag hade inga förhoppningar på att somna men jag däckade direkt och nästa gång jag vaknade låg Jon bredvid och Freya gormade på i sin säng. 
 
Just nu är Freya inte speciellt rolig att ha att göra med men samtidigt är det så synd om henne. Två tänder har spruckit upp men tydligen inte tillräckligt mycket för hon hugger efter ALLT och skriker sedan rätt ut efteråt. Hon verkar ha så ont, stumpan och sover så jäkla oroligt. Det är inte kul att behöva lyssna på hennes gnäll från 3 på natten fram till uppgång. Uffa, hoppas det ger med sig snart...
 
Typ såhär är hon när man försöker vara gosig....
 
 

Full fart framåt

Publicerad 2014-04-25 18:52:57 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Full fart framåt....det är typ det som gäller just nu. Freya blir snabbare och snabbare och så fort man sätter ner henne på golvet byter hon ställning till mage och så bär det iväg. Armarna jobbar på och framåt går det....trots att hon blir trött ganska fort :)
 
Klockan 5 imorse fick vi en gormande unge mellan oss i sängen efter att hon legat i sin säng och gnällt/skrikit i en timme. Hon fick sitta upp i sängen i 10 minuter och babbla på och sedan la vi ner henne, och nästa gång jag vaknade var klockan 06.45 och hon låg bredvid och sussade sött. Ja, jag vet inte vad jag hade gjort ifall jag hade behövt gå upp klockan 5. Jag är tillräckligt trött idag....
 
Idag har vi varit hos mamma hela dagen och jäklarns vilket kanonväder det varit. Freya har sovit i vagnen i två omgångar och nu är hon precis nattad. Jag funderar på en taktikvila för att orka med kvällen...haha.
 
 

Loppi Blogbag - Vårpepp

Publicerad 2014-04-24 19:28:13 i Loppi,

Före påsk dök det åter igen upp en blogbag från Loppi. Denna gång med temat "Vårpepp" och detta var vad som fanns i:
 
 
Först har vi ett te från Friggs vid namn Sockerbalans. Detta är ett rooboiste berikat med krom vilket hjälper kroppen att bibehålla normala blodsockernivåer. Det är ett rött te, vilket gör det fritt från koffein = bra om ni frågar mig. Teét är gott och jag är ett stort fan av roobois. Krom har jag hört mycket bra om så det är ett stort plus i kanten.
 
Sedan har vi Supernature Purely Greens Max som är ett pulver man kan blanda i i till exempel smoothien eller gröten. Produkten innehåller allt från supergräs och alger till grönsaksextrakt och örter. Rikt på näring och bidrar till en normal energiomsättning. Något för mig alltså!
 
Det skickades även med ett mellanmål från Danone. Mellanmålet består av yoghurtkarg med frukt- eller bärkompott i botten. Mums!
 
Sedan har vi en Mealbar från Naturdiet med smak av vit choklad och svarta bär. Den är till att användas som förslagsvis mellanmål och innehåller 1/5 av dagsbehovet av vitaminer och mineraler. Personligen tyckte jag inte alls att den smakade gott men den kändes mättande. Jag har ätit många liknande produkter som har smakat bättre men mättat mindre så man får väl kanske välja vad man vill ha....
 
Vårläsning från Harlequin följde också med och jag fick boken "Min så kallade kärlek" som ska bli kul att läsa när jag avslutat boken jag håller på med just nu.
 
Till sist har vi det jag uppskattade allra bäst i blogbagen - Ett solpuder från Sheer Cover. Jag ÄLSKAR Sheer Covers produkter och för mig som är en riktig blekfis passar solpuder perfekt nu i vår. Extra bra är det att den passar alla hudtyper.
 
En härligt vårig blogbag från Loppi - eller hur!?

Mammagrupp

Publicerad 2014-04-24 13:50:08 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Vi har precis kommit hem från dagens mammagrupp där vi blev bjudna på god lunch. Efter en gnällig natt och strulig morgon utan sömn var jag säker på att Freya skulle vara en riktig gnällspik där borta, men icke. För första gången fick jag sitta och äta hela lunchen utan att hon kallade på min uppmärksamhet. Hon satt så snällt och lekte så :) Fyra timmar utan sömn klarade hon innan vi begav oss hemåt.
 
När vi kom hem såg det ut såhär.....och sedan sov hon som en stock medans jag bar in henne från bilen till sängen....stumpan :)
 
 

Bebisfötter

Publicerad 2014-04-23 17:00:19 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Hade en härlig dag tillsammans med Nathalie och Betty igår, och Freya såklart. Vi tog en lunch på Finess och efteråt somnade barnen i vagnarna och dom bara sov och sov och sov. Jag och Nathalie satt utanför henne och bara njööööt av solen och det var riktigt hett alltså. Jag älskar våren! Ser ut att bli kanonväder i helgen också :)
 
Imorse vaknade jag upp till huvudvärk och så har det fortsatt hela dagen. Har i alla fall hunnit med en prommis med Jon på hans lunch och sedan följde jag och Freya med mamma och brorsan till Lidl innan vi åkte hem igen. Stumpan somnade ganska direkt när vi kom hem men vaknade efter en halvtimme och var jätteledsen. Efter en massa tröstande fick hon lägga sig bredvid mig i storsängen och jag sjöng tills hon blev lugn och tillslut somnade hon....och sover än. Jag försökte sova lite jag med men det var svårt med ett par bebisfötter i magen :)
 
Haha, jag har funderat ett tag på ifall jag skulle omformulera den sista meningen här ovan eftersom det lät som att jag hade bebisfötter I magen, men äh, det lät så kul så :D Humorn är på topp...
 
Nu väntar jag på Jon och sen blir det middag för oss alla tre!
 
 

Kissigt

Publicerad 2014-04-22 10:49:31 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Klockan 5 imorse var vardagen tillbaka då Freya ylade på i sängen bredvid. Efter ett par tappra försök till att få henne att somna om insåg jag tillslut att både sängen och ungen var dyngsura. Kissigt värre....Upp med na, bort med pyjamas och lakan och blöjbyte innan hon fick krypa ner mellan oss istället. Efter typ en timmes runtflygande i sängen somnade hon om med fötterna i pappas mage ;)
 
Nu söver hon äntligen igen efter att ha varit en gnällprupp. När hon vaknar ska hon få lunch innan vi beger oss till Ljusdal och umgås med Nathalie och Betty. Och vilket väder det är!!! :)
 
 

Påskhelgen

Publicerad 2014-04-21 19:47:21 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Vilken härlig helg! Men nu börjar den lida mot sitt slut och imorgon går Jon åter igen iväg till jobbet. Tråkigt, men det är ju bara en 4-dagars vecka så snart är det heeeelg igen. 
 
Vi har klivit upp 05.55 heeeela påskhelgen så nog är man trött. Freya verkar ha problem med gaddarna som gör ont men jag hoppas det blir bättre snart. Tänk om hon kunde sova till 7 någon gång i alla fall. Det skulle göra så jäkla mycket.
 
Idag har vi i alla fall varit ute större delen av dagen. Stumpan sov i 2,5 TIMME i vagnen på eftermiddagen så jag och Jon passade på att kratta en massa och sedan installera nya bilbarnstolen så nu slipper Freya äääntligen babyskyddet. Sedan var vi spontana och åkte till Ljusdal allihopa där vi tog en pizza på Michels. MUMS.
 
Nu blir det måndagsmys och sedan läggdags. JAG ÄR TRÖTT.
 
 

Bortbjudna

Publicerad 2014-04-20 20:05:53 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Igår blev vi bjudna på middag av pappa och Gunilla och det var såååå gott med grillat. Idag blev vi bjudna på middag hos Jons föräldrar och det var också såååå gott. Vi har en jäkla tur som blir bortbjudna på mat kors och tvärs :)
 
Idag tog vi en prommis när det var dags för Freya att sova och det slutade med att vi gick ända till Holänna och tillbaka. Det var sånt härligt promenadväder så då var det bara att knata på, och när Freya vaknade efter 25 minuter satt hon mer än gärna i vagnen och tittade på allt runt omkring :)
 
Nu är vi hemma, Freya sover sedan en timme tillbaks och jag och Jon slappar bara. Freyas första tand sprack upp inatt så det var en gnällig natt. Förhoppningsvis blir det bättre inatt för vi är trötta allihopa...
 
 

Långfredag

Publicerad 2014-04-18 15:41:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Här startade vi dagen klockan 6 imorse, heeela familjen. Det här med att försöka få Freya att sluta dricka välling om nätterna gick ju sisådär. Vi började med att ge henne en halv flaska när hon vaknade första gången men då blev det bara en massa gnäll efteråt och svårt att somna om och sedan vaknade hon efter några timmar igen bara. Nä, hon får väl äta då, men ska ändå höra med BVC en gång till nästa gång om det inte blivit bättre.
 
Igår blev vi som sagt bjudna på påskmiddag hemma hos mamma och det var såååå gott med prinskorv och Janssons. Plus påskpannacotta till efterrätt, MMMMMM. När vi kom hem var det läggdags för Freya ganska direkt och sedan somnade även jag innan klockan ens hade slagit halv 10. Kul man är...haha. 
 
Just nu har jag precis slängt in kyckling i ugnen och ska snart in med potatisgratängen också. Vi har inte ätit sen frukost imorse och det känns verkligen....
 
 
 
 

Skärtorsdag

Publicerad 2014-04-17 14:39:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Skäääärtorsdag....
Här sitter jag, hos mamma, med en sovande tös ute på altanen. Förstår dock inte hur hon kan sova i denna storm men jag hoppas hon ligger i ett par timmar....hoppas kan man alltid ;)
 
Idag har jag varit och storhandlat på Coop medans Freya var med momme. Kände redan när jag svängde in på parkeringen hur knäpp jag var för det var knökfullt med folk PLUS att jag inte hade skrivit någon inköpslista. Jag gick runt bland hyllorna och hade ingen aning om vad vi behövde eller ville ha. Lik förbannat gick det 600 spänn...haha.
 
Nu på eftermiddagen följde jag med mamma på Lidl en sväng och sen har vi bara slappat. Om ett par timmar väntar påskmiddag här och då kommer både Jon och Malle. Me like!
 
Har bara en bild på Freya på mammas dator så tar väl den då...igen, haha.
 
 

Hemma

Publicerad 2014-04-16 19:12:19 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Idag blev vi bara hemma, jag och Freya. Trots att både hon och jag tycker att det är tråkigt är det ju faktiskt rätt skönt också att slippa klä på sig och åka den tråkiga vägen till Ljusdal. Vi är ju där typ dagligen så nog ska man väl kunna vara hemma ibland också ;)
 
Nu har jag precis nattat stumpan så nu ska vi bara dega ner oss i soffan, jag och min JoniPoni och invänta påsken som startar imorgon. Ska bli såååå skönt att få ha honom hemma i fyra dagar och jag har bestämt mig för att vi ska kämpa med att få bort en av Freyas nattätningar i helgen. Vill inte låta henne skrika och härja runt på vardagarna när jag vet att Jon ska upp och jobba, så det blir perfekt i helgen....om man nu lyckas, haha.
 
Imorgon väntar påskmiddag hos mamma, på lördag grillning hos pappa och på söndag middag hos Jons föräldrar. Fullt upp alltså, men inte tackar man nej till käk eh....
 
 

Toppendag

Publicerad 2014-04-15 16:56:01 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag har vi haft en riktig toppendag! Det började med att Freya sov riktigt bra inatt. Sedan sov hon ända fram till 7 imorse och när det sedan var dags för en förmiddagstuppis sov hon i 1,5 TIMME!!! Inte illa. Efter lite lunch i magarna begav vi oss mot Ljusdal där vi hälsade på Kristin och lilla Elsa. Freya fick åter igen sova (gör hon inget annat undrar ni...haha) en sväng i vagnen hos dom innan vi åkte iväg på äventyr och avslutade med mjukglass. Två gnälliga ungar i baksätet och två mammor i framsätet som äter mjukglass ;)
 
Efter det skjutsade jag hem Kristin och Elsa, och jag och Freya åkte hem igen. Hon var hungrig som en varg och fick käk innan hon åter igen somnade och sover än. Min lilla stumpa....
 
Jon har i alla fall kommit hem så snart vankas det nog middag och Freyis ska väl få sig en portion gröt är tanken!
 
 

Sälen

Publicerad 2014-04-14 19:08:17 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Har jag berättat att Freya tar sig FRAMÅT nu för tiden? Jodå, hon använder armarna och ålar sig framåt. Så duktig så och snart hänger nog benen med också så då går det väl ännu fortare :)
 
Idag har vi varit på 8-månaders-kontroll vilket gick fina fisken. Freya väger nu ganska precis 9 kilo och är 70 cm lång. Efter vägning och mätning blev det sista föräldragruppen men jag är glad att vi mammor träffas utanför BVC också. Men snart börjar alla jobba igen :(
 
När vi kom hem var det en superfin regnbåde utomhus och nu har stumpan tvärdäckat efter en intensiv eftermiddag/kväll. NU: Måndagsmyyyys...
 
 

Bortskämd

Publicerad 2014-04-13 21:11:01 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag tog som sagt jag och min tösabit en tur till Ljusdal där vi hälsade på morfar och Gunilla. Pappa hade köpt sååå mycket fint till Freya. Vi blir bortskämda båda två :) Hon fick i alla fall strumpor, en klänning, solbrillor, en keps och slutligen en supersöt baddräkt. Kommer bli kanon till sommaren.
 
På eftermiddagen somnade jag och Freya medans Jon kollade fotboll. Sedan har vi mest slappat. Stumpan fick ett bad och när hon la sig för natten slog jag och Jon på en serie via Netflix (såklart!) och tryckte i oss glass. 
 
Nu väntar en 4-dagars-vecka för min JoniPoni och sen är han hemma med oss lääääänge. Eller ja, dubbelt så länge som han brukar i alla fall ;) Påsken kommer väl bjuda på en massa gott käk och så. Bortbjuden är vi två dagar i alla fall men sen ska vi väl försöka göra lite god mat själva också. 
 
 

Söndag

Publicerad 2014-04-13 10:32:28 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Då var det söndag igen och helgen har som vanligt sprungit iväg. Vi har inte gjort mycket vettigt utan bara varit hemma. Om en stund ska jag och Freya dock åka iväg till Ljusdal för att hälsa på hennes morfar. Annars blir det väl lugna puckar idag med.
 
Till veckan har vi naaaaada planer. Helst skulle jag vilja sova ett par dagar i sträck....zzzzz...
 
 

Fredagsmys

Publicerad 2014-04-11 19:23:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Trött är bara förnamnet....
Fick inte sova för Freya förrän klockan var efter 12 inatt och sedan gnällde hon i princip varje timme fram till halv 6 imorse då det var uppstigning. Tack hörru, vi kan ju inte ha två bra nätter i rad, hur skulle det se ut? Haha. 
 
Imorse startade vi dagen med en tidig tripp till Lidl där vi köpte med oss frukost till mamma. Sedan har vi bara tagit det lugnt där hela långa dagen och stumpan har fått sova i vagnen två omgångar innan vi åkte hem på eftermiddagen då hon åter igen däckade. Inte så konstigt att hon är trött idag. Nu är hon i alla fall lagd för natten så det är bara att hoppas på det bästa.
 
Jahapp, fredagkväll. Fredagsmyyyys?
 
 

Torsdag

Publicerad 2014-04-10 16:49:19 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tooorsdag och imorgon är det fredag. Sköööönt! En vecka kvar till påsk, wihoo!
 
Inatt sov vi ovanligt bra faktiskt. Tror vi fick sova SAMMANHÄNGANDE mellan halv 12 och halv 5 så jag blev alldeles förvånad när jag vaknade. Haha. Sedan vaknade stumpan 06.20 igen och då var det uppstigning.
 
Efter lunch åkte vi in till Ljusdal utan att veta vad vi skulle göra. Det slutade med att vi åkte till Jons jobb där jag tog en kaffe med honom och sedan följde han med oss på Lidl. Vi är helt klart stammisar vid det här laget, haha. Lidl is the shit! ;)
 
Fredag imorgon som sagt, och då ska jag träffa Mallzor och Bellzor, höhö.
 
 
 
 

Gladare

Publicerad 2014-04-09 16:40:26 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Idag är det en helt annan tösabit jag har här hemma. Ända sedan hon vaknade imorse har hon varit en solstråle och det är ju sååå mycket roligare. Inte så konstigt att hon är gladare idag när hon sovit betydligt bättre inatt. Inte superbra, men helt okej, om man jämför med natten innan.
 
Idag har vi varit och shoppat både på Coop och Lidl och Freya har suttit i kundvagnen och charmat alla andra kunder. På eftermiddagen träffade vi mamma en sväng innan vi begav oss hemåt igen så Freya fick sova. När vi kom hem bar jag över henne till spjälisen där hon sover vidare nu. 
 
Nu väntar jag bara på Jon så blir det middag sen!
 
 

TRÖTTTTTTT

Publicerad 2014-04-08 19:23:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Det är fascinerande att man orkar trots så lite sömn...
....eller ja, mest fascinerande är det att Freya orkar. Efter en natt som lätt kvalar in under en av de sämsta nätterna i hennes liv trodde jag att hon skulle sova ikapp idag. Men tji fick jag. Hon har sovit precis lika LITE som vanligt och varit en gnällspik större delen av dagen. Bah. Ge mig tänder, jag ser ju att dom vill komma upp...
 
Ja ja, nu är ungen lagd i alla fall och de senaste timmarna har hon faktiskt varit glad, vilket gör att man trots allt orkar och får energi. Hon är ju fantastisk. Själv har jag slagit ner mig i soffan och inväntar tv. Imorgon har vi inga planer men jag vill gärna ha några.....haha.
 
 

Bakslag

Publicerad 2014-04-07 11:29:45 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Aaahh vilket väder...
Här gjorde vi morgon halv 6 efter en strulig natt och så kliver man upp till DETTA!?? Jag vill ju ha vår. Men men, det är klart det kommer bakslag när det bara är april men snart så, snart är det vår och häääärliga tider. Hoppas på en fin påsk.
 
Jag och Freya har precis käkat lunch. Tortellini till mig och currykyckling med ris till henne. Gjorde ju hur mycket som helst igår av just currykyckling och det känns som att det är favoriträtten, tillsammans med köttfärssås. Så nu är barnmatsfrysen full igen, fast det blir nog till att göra något mer gott till helgen :)
 
Freya somnade i alla fall alldeles nyss och jag ska bara slappa tills hon vaknar igen. Sen blir det väl full rulle fram till nästa sovning och då hoppas jag på att hon sover lika länge som igår. För jag vill också sooova...
 
 
 
 
 

Långsovning

Publicerad 2014-04-06 19:40:58 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Vi däckade allihopa klockan 15 i eftermiddag. Själv vaknade jag en timme senare, Jon 1,5 timme senare och Freya 2 timmar senare. DEEET var inte igår! Vi kom på tok för sent till middagen vi var bjudna på men det gjorde inte så mycket :) Med oss hade vi ju en glad och pigg Freya och jag och Jon var superhungriga och blev bjudna på suuupergod mat. 
 
Vi kom hem för ungefär en halvtimme sedan och jag har precis nattat Freya så ikväll fick hon vara vaken lite längre, vilket bara är bra. Man hoppas ju varje kväll när man lägger sig att natten ska bli bra och kanske kaaanske sover hon liiite längre nu. En halvtimme eller så ;)
 
Nu väntar en tv-kväll och till veckan har jag inga planer alls. Både Nathalie och Mathilda är borta hela veckan och mamma jobbar mest hela tiden så det blir nog en trökig vecka :(
 
 

Utveckling

Publicerad 2014-04-06 12:40:43 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej och hå!
Det har hänt så mycket med Freya de senaste dagarna så det inte är klokt. Vart tog bebisen vägen? Hon som bara låg där? Det känns som det var igår som jag sköt ut henne men samtidigt känns det som att hon funnits med hela livet. Hon är så självklar liksom och jag förstår inte hur vi kunnat leva utan henne.
 
Krypandet går verkligen framåt och jag tror inte det dröjer allt för många veckor innan det går framåt istället för bakåt. I sängen lyckas hon lyfta upp hela rumpan men då följer inte armarna med istället. Och på golvet är det typ tvärtom, där arbetar hon med armarna men inte benen ;) Haha. Men rotera kan hon göra, FORT, både på rumpan, mage och rygg. 
 
Sedan har hon börjat dra sig uppåt och igår tog hon tag i Jons tröja och drog sig uppåt i stående ställning. Benen är fortfarande som spaghetti men upp ska hon, haha. Det blir till att sänka spjälsängen snart....
 
Just nu ligger båda mina favoriter och sover, jag har precis gjort barnmat som jag ska mixa så fort dom vaknat. Ikväll är vi bjudna på middag hos Jons föräldrar...
 
Bjussar på samma bild som igår...så kul är jag ;)
 

Tänder

Publicerad 2014-04-05 18:50:08 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Heeeeeelg...det är grejer det. Och snart är det påsk också. Myspåsk. 
 
Idag har vi bara varit hemma hela långa dagen. Freya har inte velat sova (som vanligt? haha) så hon ligger däckad redan nu. Får se hur hon sover inatt. Natten som var var ganska bra trots att vi klev upp 6 imorse. Eller nä, det gjorde vi inte, vi låg kvar i sängen tills hon somnade om igen ;)
 
Förresten så är två tänder på G nu. Dom spricker nog igenom när som helst så det är spännande, haha. ÄNTLIGEN liksom! Kan ju bli dåliga nätter då med men vi är vana vid det här laget ;)
 
Nä, nu blire glass och serie. Sen Gladiatorerna som det barn jag är!
 
 

Fredag

Publicerad 2014-04-04 08:57:52 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Har haft en bättre natt inatt men ungen har ändå lyckats få i sig TVÅ stora vällingflaskor...plus den hon åt precis innan hon la sig. Vore bättre om hon kunde äta mycket på dagen och ingenting på nätterna. Men men, hon äter ju bra dygnet runt egentligen så det är väl hon som får bestämma ;)
 
Just nu ligger Freya och sover men jag har fått vara in ett par gånger och lugnat henne eftersom hon sover så jäkla oroligt. Kan vara för att jag la henne i spjälisen, annars brukar jag ju oftast krypa ner bredvid henne på morgnarna. Ah, nu har det varit tyst ett tag i alla fall så det går nog bra.
 
När Freya vaknar ska vi väl klä på oss och bege oss mot Ljusdal för en dag där borta. Har inga planer förutom en promenad med Jon vid lunchtid. Tänkte ta kyrksjön...huaa...
 
 

Trött

Publicerad 2014-04-03 14:33:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Inatt åt Freya VARANNAN timme....ända fram tills vi klev upp 05.45 imorse och hon väckte mig med en superfylld bajsblöja. Tack för den. När vi äntligen somnade om två timmar senare sov hon inte längre än en halvtimme så ni kan ju bara ana hur trött jag är idag. Hur hungrig får man vara om nätterna egentligen???
 
Jaja, upp och hoppa var det i alla fall och vi donade på hela förmiddagen innan vi begav oss mot Ljusdal och Kristin där det vankades mamma- och bebisträff igen. Freya är dock en klängapa och ville inte sitta på golvet överdrivet länge utan hon skulle bara vara i famnen. Men men, trevligt var det i alla fall som vanligt och god lunch.
 
Nu är vi hemma igen och stumpan sover. Har inga andra planer alls idag utan jag hoppas på att hon kan sova länge nu....men det gör hon väl knappast ;)
 
 
Tittuuuuuutttt...
 

Separationsångest

Publicerad 2014-04-02 19:20:16 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Määän hej!
Bloggandet har inte varit det bästa de senaste dagarna. Jag har helt enkelt inte hunnit med. Dagarna bara springer iväg...
 
Här hemma har vi en tjej som har separationsångest DELUXE. Idag fick jag till och med ta med henne när jag gick på toaletten för jag klarade inte av hennes hjärtskärande skrik. Lillstumpan. Och hon blev så jäkla ledsen imorse när Jon åkte på jobbet. Stackarn. Hoppas det går över fort...
 
Idag tog jag och Jon en prommis när han hade lunch. Efteråt lämnade jag Freya hos mamma så åkte vi ner och lunchade ihop. På eftermiddagen tog jag och Freyis en powernap ihop. Man måste liksom sova för att orka med kvällarna. Jäntan sover dock bättre nu men långt ifrån "bra". På dagarna har det dock blivit betyyyyydligt enklare att lägga henne. Men hon vill gärna att man ligger bredvid...
 
Imorgon väntar äntligen en mammaträff igen. Freya saknar sina polare!
 
Bilder från de senaste dagarna....
 
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela