Helgen

Publicerad 2013-09-30 11:28:04 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Då var det måndag igen då. Freya ligger och sover bredvid mig i soffan och vi inväntar bara att få åka iväg till Ljusdal i eftermiddag eftersom det är föräldragrupp. Ska bli kul att träffa lite andra föräldrar och bebisar men våran Freya är nog minst så dom andra får det nog roligare :)
 
Helgen har varit lugn. I fredags åkte jag och Freya in och hälsade på Gunilla. På kvällen blev det kebab med Jon och självklart idol. Annars har vi inte gjort mycket alls. Freya har fått ett skönt bad och igår blev det en liten promenix. Blev en rätt sen kväll igår eftersom Freya skulle ha mat precis när vi skulle lägga oss. Men sen sov hon fram till halv 5 i alla fall.
 
Bjussar såklart på de senaste bilderna..
 
 
 

På sniskan

Publicerad 2013-09-27 10:00:45 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Såhär hittar jag Freya varje morgon. Avsparkat täcke och så ligger hon på sniskan :) Haha. Ja, hon har en tendens att lyckas åla sig fram bit för bit så hon ligger diagonalt. Sötnöten :)
 
 

Nya kläder

Publicerad 2013-09-26 13:12:06 i Freya 0-1 år, Kläder, Vardagen,

Nu har jag gjort en beställning på nya kläder till stumpan. Idag gick vi över till storlek 56 och det är så kul att få klä henne i nya kläder :) Nu läre det väl dock gå rätt fort och snart har hon väl 62/68 på kläderna....Köpte just 62 och 68 på dessa plagg. Älskar tightsen framförallt :)
 
 
 

Snorigt

Publicerad 2013-09-24 12:29:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

När man trodde att Freya blivit frisk så slog det tillbaka igen och hon har åter igen åkt på en förkylning samtidigt som jag också snorar och har småont i halsen. Förhoppningsvis blir vi friska samtidigt den här gången så vi inte smittar varandra igen. Som tur är så äter hon bra och har också sovit bra de senaste två nätterna, peppar peppar!
 
Igår var vi hos mormor hela dagen eftersom hon, Malle och Isabelle åker till Turkiet idag och blir borta i en vecka. Det känns helskumt att dom åker utan mig, men jag har ju ingen större lust att ta med en 5-veckor bebis utomlands ;) Nä, om några år kan säkert jag, Jon och Freya åka iväg på en tripp också. Den som väntar på nåt gott...:)
 
Annars är ju hösten här och det är ju såååå kul att behöva tvinga på Freya en massa tjocka kläder ;)
 
 

5 veckor

Publicerad 2013-09-20 16:22:07 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag kan inte sluta förundras över hur mycket man kan älska någon. Freya har funnits hos oss i fem veckor nu och jag älskar henne bara mer och mer för varje dag som går. Hon är fantastisk, underbar och världens finaste lilla flicka. Tänk att jag är mamma till henne och att hon är min dotter. Detta trodde man inte för två år sedan...:)
 
Varje dag får man se nya framsteg hos Freya. Hon rör sig mer, fokuserar mer med blicken och försöker följa en med ögonen. Hon vill gärna titta sig omkring med sina stora, fina ögon och hon börjar få in mer rutiner vilket är skönt för hennes föräldrar om inte annat.

Sedan vi kom hem från BB har Freya legat mellan mig och Jon på nätterna. Vi har egentligen helt enkelt inte orkat engagera oss i att försöka få henne att sova själv i sin vagga eftersom hon de första veckorna gallskrek så fort hon inte fick vara uppe i famnen. Den sista tiden har det dock gått bra att få henne att sova i vagnen och soffan själv på dagarna så igår gjorde vi ett riktigt försök att få henne att sova i vaggan. Hur det gick? Alldeles utmärkt. Hon somnade klockan 23 igårkväll i, sov fram till 3 då hon ville ha mat och somnade sedan om i vaggan där hon sov fram till halv 8 imorse. Duktiga tjejen! <3
 
Idag är det fredag vilket betyder fredagsmyyyys. Eftersom det är idol på tv ikväll kommer jag nog dock att få fredagsmysa själv ;) Haha.
 
 

Friskis

Publicerad 2013-09-18 22:18:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Freya har blivit en friskis igen och det är ruskigt skönt. Hon är även mer vaken om dagarna och det är så härligt att ha en vaken OCH nöjd bebis, mammas älskling :)
 
Idag har jag och Freya varit och hälsat på Nathalie. Jag blev bjuden på supergod lunch medans Freya satt i sitt babyskydd och halvslumrade. Sedan kom Emelie och Betty och hälsade på och när Nathalie drog iväg för att träna åkte jag iväg till pappa för att hälsa på. Som vanligt sov Freya genom hela besöket, haha. 
 
Imorgon blir det nog en hemmadag för mig och Freyis, kom och hälsa på vettja! På fredag väntar åter igen ett sjukhusbesök och jag hoppas verkligen att blodtrycket sjunkit tillräckligt nu så jag slipper medicinen..
 
 
 
 

Sjukling

Publicerad 2013-09-16 19:01:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Nog visste jag att Freya någon gång skulle bli sjuk men såhär tidigt? Nä, fy sjutton...En förkyld Freya är inget jag vill uppleva många gånger om jag säger så. Idag känner jag verkligen av sömnbristen och jag hoppas därför av hela mitt hjärta att hon sover bättre inatt än vad hon gjorde den senaste natten. Usch, min lilla skrutta...

Inte blir man gladare av vädret heller. Nu är hösten verkligen här. Regn regn regn....

Ikväll blir det i alla fall idol och sedan fotboll för Jon. Freya har äntligen somnat, för första gången idag, och jag hoppas hon sover i ett par timmar till så hon får i sig mat sen. Imorgon blir det lugna puckar och jag hoppas på att det är en frisk och pigg bebis som vaknar upp :)

Febrig tjej

Publicerad 2013-09-14 17:12:52 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag är det en ynklig liten tjej vi har här hemma. Fyra veckor gammal har Freya fått sin första feber och det är så jobbigt att se henne må dåligt. Det är mycket gnäll men skrika orkar hon liksom inte göra. Svårt att komma till ro för att sova har hon också. Uffa....Hoppas febern lagt sig till imorgon.
 
Idag har vi inte gjort mycket vettigt. Sovit mest. Snart blir det grillning och ikväll blir det väl tv-tittande som vanligt.
 
 

Ljusdal

Publicerad 2013-09-13 21:51:30 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Så var det fredag igen och jag har klarat av två veckor hemma ensam. Det går bättre och bättre men jag uppskattar varje besök jag får eftersom dagarna går betydligt fortare då samtidigt som jag inte behöver sitta med Freya i famnen hela dagarna ;) Nädå, hon har faktiskt blivit bättre när det gäller det också och det uppskattas veeerkligen utav hennes mamma.
 
Imorse somnade Freya om vid 8-tiden och vid halv 12 var jag tvungen att väcka henne för mat eftersom vi skulle in till Ljusdal idag. I Ljusdal väntade mormor, Malle och Bellis och det blev en premiärtur i Ljusdal med barnvagnen och det gick superbra. Så jäkla skönt att Freya börjat gilla vagnen :) Skönt att man börjat röra på sig själv också eftersom det inte gått de senaste månaderna när jag varit så dålig.
 
Förresten så fick jag idag på mig SKOR! Jag har inte haft på mig annat än flip flop-tofflor sedan typ maj men nu verkar det mesta av vattnet i min kropp försvunnit och det var så skönt med riktiga skor trots skavskår ;)
 
Ikväll är det fredagsmys efter att jag och Jon blivit bjudna på grillat hemma hos mamma. Fina kläder fick Freya av henne också, vi har tur vi :)
 
 
 

Torsdag

Publicerad 2013-09-12 16:41:02 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hallå!
Inatt var en bra natt och våran lilla Freya sov som en stock. Vaknade för mat innan hon somnade om igen och trots att hon somnade på mig båda gångerna gick det faktiskt bra att tippa över henne så hon låg bredvid istället. Vi har börjat ge henne mer mat, vilket verkar vara lösningen på de gnäll-problem vi haft. Det är väl klart hon skriker och är ledsen om hon är hungrig liksom :)
 
Efter att Jon matat Freya innan han åkte på jobbet imorse somnade vi om vid 8-tiden och sov fram till klockan 11. Superskönt! På eftermiddagen fick jag besök av Sofie och Carina och dom hade med sig fina presenter. Det är sjukt hur mycket fint Freya har fått och vi kan bara tacka för det :)
 
Just nu ligger lilla grodan och sover i vagnen. Snart kommer pappsen hem från jobbet och imorgon är det åter igen fredag vilket betyder fredagsmyyyyyyyyyyys.
 
 

Det där med att sova...

Publicerad 2013-09-09 15:49:51 i Freya 0-1 år, Vardagen,

De bra nätterna fortsätter och Freya vaknar bara för att äta innan hon somnar om igen. Skönt! Det är inte alla bebisar som sover fram till 11-tiden på dagen men min lilla Freyis kan hon :) Hon vet väl att hon har en sömntuta till mamma ;)
 
Annars tycker jag att hon börjat vara lite mer vaken om dagarna och framför allt mer "med". Ögonen går fortfarande i kors ibland men inte lika ofta och hon börjar fixera blicken mer och mer vilket är superkul. Man märker även varje dag hur mycket starkare i nacken hon blir. Freya älskar att ligga på mage på mitt och Jons bröst och höja huvudet och kika runt. Jag känner mig som världens stoltaste mamma över varje framsteg ;)
 
Men ja, hon är en bebis och bebisar sover. Ibland känns det inte som att hon gör annat, haha. Igår sov hon hela dagen och vaknade bara upp för mat och på kvällen var man ju övertygad om att hon skulle vara vaken hela natten men nej, hon sov hela natten också. Visst är det skönt att hon sover men ibland vill man ju nästan väcka henne för att gosa ;)
 
Idag har världens bästa mormor varit här och myst lite. Freya somnade dock i vagnen men då fick ju vi äta lunch i fred istället och det uppskattas ju alltid :)
 
 

Bra nätter

Publicerad 2013-09-08 14:56:22 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Vi har haft två riktigt bra nätter nu om man jämför med den senaste veckans sömnlösa nätter. Freya har tagit tid på sig att somna men när hon väl somnat har hon sovit länge och efter nattmaten har hon somnat om fort igen och det är just det vi haft problem med den senaste veckan, att hon inte kunnat somna om mitt i natten. Igår sov hon till halv 11 och idag till klockan 10 så det har varit heeelt underbart :) Hoppas det håller i sig!
 
Idag har vi varit till Delsbo en sväng och hälsat på lillans gammelfarmor. Efter det åkte vi och handlade och sedan hem för att göra ännu ett försök till att få Freya att uppskatta vagnen. Och vet ni? Efter några hundra meters skrikande somnade hon, wihoooo, ÄNTLIGEN! Så det blev en kort promenad och sedan har jag och Jon suttit ute medans Freya sovit i vagnen. Även detta hoppas jag håller i sig för jag vill ha en bebis som gillar att åka vagn ;)
 
Ingen marknad blev det för oss i helgen tyvärr men både vi och Freya fick lite presenter från hennes farmor och farmor. En t-shirt och body till henne och lite marknadsgodis till mig och Jon. Vi har tur vi :)
 

Våran lilla pirat <3
 

Fascinerande

Publicerad 2013-09-06 21:02:49 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Det är fascinerande hur man hela tiden orkar trots så lite sömn. Man pallrar sig upp varje natt, man matar, man torkar kräka, man byter blöja, man tröstar, vaggar, vankar, pussar, kramar, man bara gör det för vad skulle man annars göra? Det finns hela tiden reserver som gör så att man orkar allt det där man aldrig trodde man skulle orka. Fascinerande som sagt :)
 
"Sov när hon sover" säger alla men det finns så mycket annat man vill hinna med då. Man ska få i sig mat själv också, och man vill gärna kunna äta tillsammans med Jon, vilket dock inte har hänt speciellt många gånger sedan vi kom hem från BB. Man vill duscha, sitta vid datorn eller bara njuta av lugnet. Egentid liksom.
 
För övrigt verkar det som att magdropparna börjat hjälpa men jag hoppas det blir bättre ändå. Nätterna är sömnlösa men lillstumpan sover åtminstone om dagarna nu. Nu har hon legat ENSAM (peppar peppar!) och sovit i flera timmar och jag och Jon har både hunnit med att äta tillsammans och suttit i soffan, bara vi två. Nu är det dock fotboll på tv så nu är jag ensam igen ;)
 
Snart vaknar förmodligen lillan och vill ha käk och sedan hoppas vi på en bra natt. Det är tur att Freyisen är så söt så man har någonting att kolla på om nätterna när hon inte vill sova ;)
 
 

Ont i magen

Publicerad 2013-09-05 17:33:46 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Nu ska vi se om jag hinner få ihop ett helt inlägg innan Freya vaknar. De senaste dagarna har lilla prinsessan börjat få ont i magen och jag misstänker kolik. Efter ett besök på BVC igår konstaterades det att hon verkade väldigt gasig i magen så nu har vi införskaffat magdroppar som förhoppningsvis ska hjälpa lilla stumpan att få ut all luft. Det är så hemskt att se och höra henne gallskrika utan att kunna göra något. Den senaste veckan har vi inte sovit många timmar alls om nätterna eftersom Freya kräver att man vankar runt och vaggar henne och hon vägrar somna ensam utan måste ligga PÅ mig eller Jon. Jag hoppas verkligen det ger med sig för jag tycker framför allt synd om Jon som måste jobba med 2-3 timmars sömn i bagaget. Huga...
 
Idag har det dock varit en bra dag hittills och Freya har varit glad större delen av dagen. På förmiddagen kom Nathalie och lilla Betty och dom låg där så sött på filten :) Efter dom åkt kom mamma hit och ja, det är skönt med avlastning. All cred till ensamstående, fattar inte hur ni orkar! Jag hann duscha och få i mig något att äta medans Freya både sov och bajsade på mormor, haha. 
 
Nu har Jon precis kommit hem och det gillar vi. Imorgon är det äntligen fredag och förutom en sväng till sjukhuset för min del blir det en lugn fredag :)
 
 
 
 
 
 

Ensam

Publicerad 2013-09-03 15:23:48 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Igår åkte Jon iväg till jobbet igen. Efter att ha varit med varandra dygnet runt de senaste veckorna var det rätt jobbigt att bli lämnad ensam med Freya. Nu måste man tänka sig för innan man ska gå på toaletten, maten ska förberedas och värmas på och smågrejer så som att hämta papper när Freya kräks eller vagga en stund i famnen medans den andra tvättar händer efter blöjbyte, det går liksom inte längre. Men men, man kommer väl in i detta med att vara ensam också. Jag är dock otroligt dålig på att äta eftersom jag prioriterar annat när Freya sover och när hon är vaken så hinner jag inte. Det är tur att det finns lite att ta av då i alla fall ;)
 
Just nu ligger i alla fall Freyisen bredvid mig i soffan och sover så sött. Jag passade precis på att springa ner och värma på några pizzabullar och självklart försöker jag hinka i mig vatten eftersom amningen gör så att man behöver extra av det. Gah vad jag längtar tills hon börjar äta riktig mat....
 
Freya måste för övrigt vara den enda bebisen i världen som inte tycker om att åka vagn. Efter matning och blöjbyte tänkte jag att vi skulle ta en sväng i vagnen för att hon skulle somna men nä, hon skrek HELA vägen. Stackarn, är det så hemskt att ligga ensam? Direkt när vi kom hem och jag tog upp henne somnade hon i min famn såklart, haha.
 
Nu väntar vi på att pappsen ska komma hem. Imorgon kommer Tove och Josefine på besök och på eftermiddagen väntar ett besök på BVC för att väga Freya. Ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp! Det börjar bli lite frustrerande att alla kläder vi har är för stora så hon får gärna tjocka på sig nu ;)
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela