Stackars

Publicerad 2013-02-28 15:46:00 i Depp, Musik,

 
 
 
Stackars hon som flyter med
som aldrig lärde sig ta sats
 Hon som ägna all sin tid
åt nåt hon inte ville bli
för det var bara där det fanns en plats

En påse skit

Publicerad 2013-02-27 15:46:35 i Depp, Graviditeten, Vardagen,

Har både sovit och mått som en påse skit de senaste dagarna. Att gå och lägga sig om kvällarna bidrar bara till ett ännu värre illamående och magsmärtor och att kliva upp om mornarna är bara tungt tungt tungt...Om precis en vecka är det i alla fall dags för ultraljud så det finns ju något att se fram emot åtminstone.
 
Idag har jag haft körlektion och det blir samma visa imorgon också. Idag blir det dock en låååång dag i Ljusdal eftersom jag ska iväg på riskutbildning ikväll på körskolan. Dom gör ju ALLT för att håva in så mycket pengar som möjligt. Jag är glad att jag snart är klar om jag säger så...
 
Nä, nu ska jag snart påbörja middagen och sen är det dags att knata ner....igen.

Magen

Publicerad 2013-02-25 17:26:10 i Bebis, Graviditeten,

Det är en fantastisk känsla att se att man faktiskt växer. Jag förstår att ni kanske tänker att det kanske inte är en sån stor grej för mig eftersom jag alltid varit stor och haft en stor mage, men oj, så fel ni har i så fall för detta är något HELT annorlunda! Magen har fått en helt annan form och både jag och Jon tycker att den känns helt annorlunda än vad den tidigare gjort. Längtar oerhört mycket tills den blir ännu större och alla andra också kan se gravidmagen :)
 

Ett år

Publicerad 2013-02-25 10:58:37 i Kärlek,

Idag är det ett år sedan jag fick erkännandet från Jon att han faktiskt var lite kär i mig. Nu bor vi ihop, är förlovade och väntar vårat första barn, och jag har aldrig älskat en människa så mycket som jag älskar honom! <3
 

Helgen

Publicerad 2013-02-24 14:30:24 i Vardagen,

Hej!
I fredags blev det traditionellt fredagsmys med Gladiatorerna och Farmen. Igår åkte vi in en sväng till Ljusdal för att tanka och köpa lördagsgodizzzz. På kvällen gjorde vi god mat bestående av kycklingfilé, klyftpotatis och beasås - funkar alltid! Blev till att skämmas framför Mello innan läggdags.
 
Idag har vi inte hunnit med mycket. Tänkte eventuellt ta en sväng till Stina sen innan vi ska till svärföräldrarna på middag. Håll tummen för att jag inte kräks ner dom ;)

Vecka 18

Publicerad 2013-02-22 15:35:59 i Bebis, Graviditeten,

Idag går jag in i vecka 18 och nu känner jag verkligen hur fort veckorna faktiskt går. Jag tyckte det var alldeles nyligen som jag plussade men det är ju mer än 10 veckor sedan nu. Helst av allt skulle jag ju vilja vara i v 38 eller något ;)
 
Barnet är nu cirka 12,5-14 cm lång och väger ungefär 220 gram. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår och vrider sig. Barnets unika fingeravtryck börjar att framträda. 
 
För mamman kan små rörelser i magen börja att kännas i form av kurrande eller som lite lätt fladder. 
 
Jag har fortfarande svårt att känna att någonting finns inuti i min mage, men det är helt normalt och om några veckor känner jag förhoppningsvis någonting tydligt. Nu är det inte alls långt kvar till ultraljud och det ska bli hur spännande som helst. För övrigt mår jag mer eller mindre illa dygnet runt och jag har kräkts dagligen i några veckors tid nu.
 

Bra dag

Publicerad 2013-02-21 21:26:49 i Graviditeten, Vardagen,

Tjabba!
Haft en riktigt bra dag tillsammans med mamma. Fick för det första i mig både frukost, lunch och mellis utan några konstigheter. Sedan körde jag till Tallåsen där vi kikade en sväng på möbeltjänst och sen hem till Ljusdal igen där jag fortsatte köra en stund innan vi åkte hemåt igen. Väl hemma blev det lite fika, tv och dator innan Jon kom och hämtade upp mig efter jobbet.
 
Trodde att jag skulle klara mig helt och hållet idag från att kräkas men tji fick jag, för en timme sedan kom, vad som kändes som hela dagens måltider, upp. Jippppieee...not. Nu är det fotboll på tv och jag har en sur karl som såklart hejar på fel lag ;)
 
Imorgon går jag in i vecka 18!

Helt slut

Publicerad 2013-02-20 16:28:41 i Graviditeten, Vardagen,

Jag är helt slut och det här tär verkligen på mig och min kropp. Jag känner mig konstant tom, mår konstant illa och är trött jämt och ständigt. Ställde mig på vågen idag och jag har gått ner nästan 2,5 kilo sedan inskrivningen hos barnmorskan vecka 12. Visst, hon sa att det var helt okej ifall jag gick ner under graviditeten, men jag hade kanske inte förväntat mig att gå ner på det här sättet....
 
Jag vill bara ha 6:e mars och UL så jag kan se att allt står rätt till där inne och få se vilken filur som döljer sig inuti magen och bråkar så förbaskat. Det är klart att det blir extra jobbigt när man inte ens fått se sin lilla krabat än...
 
Om en stund ska jag steka på lite pytt i panna och hoppas på att få behålla det, och sen väntar bra tv hela kvällen :)

Körning

Publicerad 2013-02-19 15:19:40 i Graviditeten, Vardagen,

Hellu!
Igår var en bra dag eftersom jag fick behålla både lunch och middag, plus att jag ÄNTLIGEN fick i mig riktig mat och inte bara mackor. Denna dag såg också ut att vara bra eftersom det gick hur bra som helst att äta frukost och lunch. Mamma hade gjort sin supergoda lax med romsås, potatis och broccoli och det var såååå gott som alltid. Det tog dock inte många minuter efteråt innan allt kom upp igen. Kanske borde döpa om bloggen till spybloggen!?
 
Nu har jag precis varit iväg och kört och till veckan väntar mina två sista körlektioner. Så som det känns nu kommer jag kugga på körprovet, men man ska aldrig säga aldrig, kan ju ha lite tur å ;)
 
Efter körningen följde jag med mamma och handlade och nu sitter jag och inväntar att karln ska sluta. Kanske hinner med en powernap innan det å...

Vecka 17

Publicerad 2013-02-18 15:29:42 i Bebis, Graviditeten,

Ja, i fredags gick jag som sagt in i vecka 17 och nu är det inte långt kvar alls tills hälften har gått :)
 
Bebisen är nu runt 11-12 cm lång och väger ungefär 150 gram. Huvudet är ännu lite stort, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår, och alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Barnet blir medveten om ljud utifrån och kan reagera på dom :)
 
När det gäller mig finns det inte så mycket att skriva, eftersom ni redan vet vid det här laget hur jag mår. Hoppas verkligen att det blir bättre snart, annars får det bli till att ringa till barnmorskan. Håll era tummar för sjutton!
 
 

BLÄÄÄÄÄ

Publicerad 2013-02-18 11:51:26 i Graviditeten, Vardagen,

God morgon!
Har haft en riktig skithelg med en graviditet som bara blir sämre och sämre. Nu kräks jag inte längre bara en gång per dag utan efter varenda jävla måltid. Det spelar liksom ingen roll vad jag äter längre, det kommer upp lika fort ändå. Är så jäkla trött på att hela tiden gå runt med en tom mage. Jag är hungrig men så fort jag äter mår jag illa och det kommer upp igen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta inte kommer att fortsätta de resterande 23 veckorna...
 
Måndag idag igen och Jon stack som vanligt till Sundsvall imorse för att jobba. Jag klev upp vid 11-tiden, drack ett glas blåbärssoppa, och ja, sen kan ni ju själv räkna ut vad jag gjorde. Idag ska jag bara ta det lugnt och framför allt plugga körkortsteori eftersom jag fuskat med det dom senaste dagarna....det är ju för tusan dags snart! :)

Ljusdalstripp

Publicerad 2013-02-16 12:17:08 i Graviditeten, Mat och bak, Vardagen,

Halloj!
Igår spenderade jag ytterligare en dag i Ljusdal. Det blev en tidig frukost med färsk ciabatta och juice innan körlektionen. Efter lunch ringde Mathilda och ville ha med mig ut så hon kom och hämtade mig innan vi till sist hamnade på finess med Tove och Nathalie. Det blev även en sväng till Toves nya hus för att kika, myspys! En trevlig dag helt enkelt.
 
När Jon slutade åkte vi och handlade och sedan blev det hemfärd. Det blev mackor till middag innan Gladiatorerna och Farmen på tv. Gjorde även misstaget att äta chips och dipp vilket gjorde att jag fick sova i en timme innan jag var tvungen att springa ner och kräkas upp allt. Det är tur att mitt barn redan vet vad som är nyttigt och inte nyttigt ;)
 
Japp, vecka 17 nu förresten, men det skriver jag mer om senare! :)
 

Alla <3 dag

Publicerad 2013-02-14 18:24:59 i Kärlek, Vardagen,

Heeeeeeeej!
Idag har jag spytt, haft körlektion, ätit bakelse med mamma och sedan beställt hem mat. Nu har jag och Jon precis tryckt i oss en varsin pizza och mår allmänt dåligt båda två. Det är fotboll på tv, och dagen hade ju kunnat vara mer romantisk om man säger så ;)
 
Meeeen, det jag egentligen ville säga är att jag älskar dig Jon, och att du kommer bli vääärldens bästa pappa :)
 

Blääääh

Publicerad 2013-02-13 16:03:29 i Graviditeten, Vardagen,

Bläääähhh...
Det är fan inte lätt att heta Amanda Skog och vara gravid. Imorse drack jag en mugg med blåbärssoppa till frukost, men det kom såklart upp lika fort i en fruktansvärd färg för övrigt, hahaha. Jag trodde ju att jag skulle klara mig utan kräkningar eftersom de flesta brukar sluta må dåligt i vecka 12. Själv går jag in i vecka 17 på fredag och NU har jag börjat må fruktansvärt. Bara att hoppas på att det ger med sig inom några veckor för att gå så här fram till augusti vore fan inte okej ;)
 
Vet ni annars vad jag har gjort idag? Ja, klart ni vet. PLUGGAT! Det känns det dock bra att plugga så mycket som jag gör eftersom jag verkligen ligger i fas och det känns som att det mesta fastnar. Nu ska jag dock inte säga för mycket utifall jag skulle kugga mig, men det får ju inte ni reda på ändå ;)
 
Just nu inväntar jag Jon som är på väg hem från Sundsvall men det lär ta ett tag innan han är hemma. Blir väl en dusch medans jag väntar och fundera ut någon mat som jag ändå inte får i mig...
 
Nu väntar i alla fall två dagar i Ljusdal med körlektioner, känns som en evighet sen!

Fettisdagen

Publicerad 2013-02-12 13:28:05 i Graviditeten, Mat och bak, Vardagen,

Hej!
Idag låg jag kvar i sängen nästan till halv 12. Förstår inte hur man kan sova i nästan 12 timmar!?? Såååå skönt i alla fall.
 
Frukosten fick bli enbart flytande föda idag. Ett glas multikvinna, en mugg varm blåbärssoppa och en skvätt proviva mango. Har verkligen fastnat för just blåbärssoppa och nyponsoppa eftersom det är enkelt att få ner och gör mig inte lika illamående som vanlig mat.
 
Nu har jag dock precis ätit hamburgare och den var inte riktigt lika snäll mot mig. Efter några tuggor kom allt upp igen och det är tur att jag hittills bara kräkts när jag är hemma och hos mamma ;) Fy sjutton i alla fall, hoppas detta ger med sig snart...
 
Idag är det fettisdagen så Jon köper nog med sig semlor när han slutar jobbet ikväll. Nu ska jag plugga plugga plugga...
 

Måndag igen

Publicerad 2013-02-11 16:26:13 i Vardagen,

Hej!
Idag klev jag upp närmare 11 och efter lunch kom mamma hit och hjälpte mig med gardiner. Jag stekte på lite pannkakor som vi åt och sedan lämnade hon mig åt körkortsteorin igen. Dagen har gått otroligt fort och nu är det inte långt kvar tills Jon kommer hem, det bästa på dagen alltså ;)
 
Ikväll blir det Farmen och sen är det tydligen fotboll. Det är tur att jag har en hel del kvar att göra innan körkortet är mitt....
 
Ska bli bättre på bilder, men det kommer kännas betydligt roligare att blogga när jag fixat designen och det blir förhoppningsvis i mars någon gång efter ultraljudet :)

Helgen

Publicerad 2013-02-10 14:05:25 i Vardagen,

Halloj!
Gårdagen spenderades bara hemma med körkortsplugg, hemmagjorda hamburgare och bara mys. Idag började vi dagen med en varsin dusch innan vi åkte in till Ljusdal och hälsade på mamma, Malle och Bellis. Fick kladdkaka innan jag fick världens sug efter kinamat så det blev en beställning av både fyra små rätter och en pizza till Jon innan vi begav oss hemåt.
 
Nu har vi precis käkat och intagit en varsin soffa. Idag blir det bara söndagsmys helt enkelt :)

Vecka 16

Publicerad 2013-02-08 11:16:03 i Bebis, Graviditeten,

God morgon!
Låg i sängen ända fram till halv 11 idag så ikväll booorde jag ju kunna hålla mig vaken fram till 22 åtminstone ;)
 
Idag går jag in i vecka 16. Tänk att det bara är en månad kvar till hälften har gått! Och en månad till ultraljud är det också, spännande! Våran lilla bebis är nu cirka 10-11 cm lång och väger ungefär 100 g, den är i full gång med att rulla runt, sparka och göra volter men ännu är det svårt att känna dessa rörelser på grund av att fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Bebisen kan nu svälja och suga på tummen :)
 
Hade jag varit omföderska hade det inte varit omöjligt att känna ett litet fladder denna vecka men eftersom det är mitt första barn dröjer det oftast några veckor till innan jag kan känna sparkarna. LÄNGTAR!!!!
 

Godkänd

Publicerad 2013-02-07 20:17:57 i Graviditeten, Vardagen,

Startade dagen med att kräkas upp hela frukosten, och självklart trodde jag att resten av dagen skulle vara förstörd och att jag inte skulle klara av att åka till Söderhamn. Jag satte mig dock på tåget och kom sedan hem halv sex ikväll med ett godkänt bevis och utan någon till spya. Har dock bara fått i mig mackor och nyponsoppa idag, men man kan inte få allt ;)
 
Nu ligger jag och Jon i en varsin soffa och kollar på tv. Är trött som en get så ikväll blir det förmodligen en tidig kväll....som vanligt. Imorgon är det helg = Min Joniponi är LEDIIIIG!
 
 

Körkortsteori

Publicerad 2013-02-06 13:14:00 i Vardagen,

Halloj!
Jag sover mellan 10-12 timmar per natt men är ändå trött konstant. Antingen beror det på graviditeten eller att jag helt enkelt sover för MYCKET....meeeen, det är ju så skönt att sova ;)
 
Haft svårt att få i mig mat de senaste dagarna och jag har hela tiden fått slänga, vilket är lite tråkigt. Godsaker har jag dock inga problem med att få ner och det är ju synd att det inte är tvärtom, haha. Men det ordnar sig nog snart hoppas jag, kan ju inte må illa heeela tiden tycker jag...
 
Just nu sitter jag och pluggar körkortsteori och imorgon väntar som sagt halkbanan borta i Söderhamn. Är lite smånervös men det ska nog gå bra. Skönt att ha det gjort om inte annat :)
 

Ljusdal

Publicerad 2013-02-05 18:44:57 i Graviditeten, Vardagen,

Hej!
Imorse följde jag med in till Ljusdal eftersom jag hade körlektion idag. Efter lektionen bakade jag kramforskaka hemma hos mamma och sen kom Jon och hämtade mig när han slutade. Det blev en snabb träning på Pace och HERREGUD vad folk det var. BYGG STÖRRE OMKLÄDNINGSRUM!
 
Ikväll blir det Farmen som vanligt och imorgon måste jag plugga körkortsteori heeela dagen...
 
Använde för övrigt mina nya mammaleggings för första gången idag. SÅ skönt att hela magen täcks och trots att jag redan är tjock så kan jag ändå tycka mig se en liten bula nu. Längtar till ultraljudet! :)
 

Måndagmorgon

Publicerad 2013-02-04 11:07:37 i Vardagen,

God morgon!
Imorse pussade jag Jon hejdå innan han åkte till Sundsvall för att jobba och sedan kröp jag ner under täcket igen och sov till nästan halv 11. Så jäkla skönt men tyvärr kan jag inte säga att jag kommer vara pigg hela dagen nu, för det brukar sluta med att jag däckar en sväng på eftermiddagen också, haha. Jag skyller på någon i min mage ;)
 
Igår tog vi ännu en promenix på dagen och på kvällen kom Stina och Wynja över och kikade på film. Dom hade även med sig smarriga saffranssemlor som vi åt till. Jag och Jon la oss redan vid 22-tiden, så det är ju sjukt vad jag är duktig på att sova länge ;)
 
Idag har jag inget planerat, imorgon väntar en tripp till Ljusdal för att köra och eventuellt träna, och på torsdag väntar halkbanan i Söderhamn. Snart snart snart har jag körkort förhoppningsvis :)
 
 

Promenix

Publicerad 2013-02-02 17:29:50 i Vardagen,

Finväder = promenadväder, trots att det inte händer allt för ofta ;) Just nu längtar jag bara till sommaren, grönt gräs, grillat, färskpotatis, glass, bad, en barfota-karl och självklart bebis. Hatar att sitta här och frysa dag ut och dag in och behöva klä på mig kläder som jag knappt får på mig ändå. På sommaren är det ju bara att slänga på sig en klänning eller ett par sköna haremsbyxor. Meeen, den som väntar på något gott :)
 
Det var ju trots allt "finväder" idag också trots att det är svårt att jämföra med en härlig sommardag....
 
 

Birsta

Publicerad 2013-02-02 14:09:22 i Vardagen,

Hej på er!
Gårdagen spenderades i Birsta tillsammans med Nathalie. Eftersom alla mina pengar just nu går till körkortet var jag inte ute efter att köpa något utan jag följde mest med som sällskap och det är ju kul att göra något annat ibland än att bara sitta hemma och uggla :)
 
Det blev några timmar på IKEA och några timmars shopping och ett par gravidleggings fick i alla fall hänga med hem nu när jag trots allt gått in i vecka 15 :) Hade i vilket fall som helst en väldigt trevlig dag som avslutades med Gladiatorerna och Farmen med min Joniponi!
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela