Semester

Publicerad 2014-06-27 19:19:03 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Semeeeeester.....i alla fall för Jon. Jag har alltid semester....eller jag ska nog hellre säga ALDRIG ;)
 
Inatt var vi vakna mellan halv 3 och kvart i 5 typ. Alltså över två timmar. Jag har ingen aning om vad ungen gör vaken eller vad hon vill. Efter en och en halv timme gick jag ner och gjorde välling för då hade jag tröttnat men inte somnade hon för det eh. Jaja, tillslut däckade hon mellan oss och sov fram till 7 men då var det God morgon.
 
Efter jobbet kom Jon hem med pizza och sen åkte jag in till Ljusdal för att hämta paket. Vi ska på bröllop imorgon så det var bland annat en klänning till Freya i paketet. Den verkade dock för stor men man ska aldrig säga aldrig. Provar den imorgon och funkar det inte har vi en annan klänning i reserv. Det blir nog bra.
 
Just nu lägger Jon Freya men jag kan höra att det inte går speciellt bra. Skitonge, vad du är bökig ibland :)
 
 
 

Tidigt

Publicerad 2014-06-25 18:37:10 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

Klockan är inte ens halv 7 och Freya sover...aj aj, haha. Närå, men så går det när man strular halva natten och sedan kliver upp alldeles för tidigt, plus tar en alldeles för kort förmiddagsvila. Stackarn var så himla trött ikväll så vi hade inte hjärta att hålla henne vaken längre. Efter en flaska välling däckade hon direkt i sin säng. 
 
Själv är jag trött som vanligt, men idag är det verkligen extremt. Kanske fick 3-4 timmars sömn inatt och det kommer man inte långt på. Idag har 40 % av graviditeten gått i alla fall och imorgon går jag in i vecka 17. Jäklar vad det går fort denna gång, haha. Om två veckor vankas RUL, såååå spännande att se om vi får behålla datumet 10 december eller om vi får ett nytt :)
 
Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och försöka att inte somna. Zzzzz...
 
 

Midsommarhelgen

Publicerad 2014-06-22 19:06:17 i Freya 0-1 år, Vardagen,

En långhelg som börjar lida mot sitt slut och nu jobbar Jon bara i en vecka till innan det vankas semester. Vart är sommaren kan man ju dock undra? Äh, vi har ju hela juli och augusti att hoppas på också, kanske blir en sen sommar ;)
 
Det blev en lugn midsommarhelg för oss. Hela midsommarafton spenderades inomhus och igår åkte vi iväg till Boda och hälsade på Lars & Madde och ungarna. Dom hade flyttat in i ett riktigt mysigt hus så där kommer dom nog att trivas.
 
Just nu håller Jon på att lägga Freya och sen blir det bara myspys i soffan resten av kvällen.
 
 

Kräkis

Publicerad 2014-06-19 19:09:10 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

Jag är så trött på att kräkas....varför kan det inte bara ge med sig någon gång? Man tappar ju all energi på en gång och för en som redan är förbannat trött dygnet runt är det ju inte det mest ultimata. Ja ja, gick in i vecka 16 idag i alla fall så det går ju framåt. Vissa dagar glömmer man till och med bort att man är gravid eftersom det är fullt upp med Freya. 
 
Idag har jag och tösabiten umgåtts med Tove och Nathalie och vi träffades på Kinarestaurangen där vi käkade go'lunch....som jag för övrigt precis spytt upp om ni ville veta ;) Sedan följde vi med på lite affärer innan vi åkte hem igen. Det var dock ganska onödigt för en timme senare hörde Jon av sig och behövde bilen för att kunna frakta hem vår nya tv. Ni hör alltså vad vi kommer att göra ikväll? Eller ja, JON. Jag ska sitta på arslet i soffan så får han fippla på bäst han vill ;) Glad Amanda och glad Jon.
 
Nu håller Jon på att lägga Freya och sedan blir det en sen middag. Jon åt också ute idag på lunchen så vi har inte varit speciellt hungriga men nu känner jag att det är dags.
 
Ha en trevlig midsommar!!
 
 

Barnmat

Publicerad 2014-06-17 19:21:46 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Freya är precis lagd och jag har slagit ner mig i soffan och bara njuter av lugnet. Tv:n har pajjat så även där är det tyst och tyvärr verkar det som att vi får lägga ut pengar på en ny. Men men, inte mycket att göra åt, den har varit trasig länge men nu fungerar den inte alls. Jon är nog halvglad ändå eftersom han får något nytt att fippla med ;)
 
Ikväll har jag gjort en herrans massa barnmat eftersom "barnmatsfrysen" börjar eka tom. Det blev rotmos med falukorv och fläskytterfilé med potatis- och broccolimos. Får se vad jäntan säger om det. Lär dock göra ännu mer mat så det blir lite variation i vardagen, haha. Currykycklingen är helslut så det får väl bli det i alla fall.
 
Vädret då? Trökigt värre. Dagen har också varit trökig och resten av veckan ser ut att bli trökig också. Mycket trökigt nu men man måste ju ha det å för att kunna ha kul nån gång ;)
 
Tjilevippen!
 
 

Ensam

Publicerad 2014-06-14 19:16:46 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Imorse sov vi ända fram till halv 8 och jag minns inte senast det hände. Men ja, vi var uppe två gånger inatt också men ändå, man får se det positiva. Freya vaknade på sitt bästa humör och lekte på i sin säng fram till 8 då hon fick komma över till oss och mysa en stund innan vi gick upp.
 
Redan vid lunchtid lämnade vi dock hemmet allihopa, i varsina bilar. Jag och Freya åkte först och Jon efter. Han har varit på svensexa hela dagen och kommer inte hem förrän senare ikväll. Jag och Freya passade på att åka till mormor och hänga där och även gå ner till morfar och hälsa på. Avslutade alltihop med hämtmat tillsammans med Malle och Isabelle. Sen åkte jag och Freya hem och nu har jag precis lagt henne.
 
Nu då? Det finns ju roligare saker än ensamhet men what to do. Får se om jag orkar med en film eller så...
 
 

Unnat mig

Publicerad 2014-06-12 19:49:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Startade dagen halv 6 imorse och det var bara att gilla läget. Vi var uppe i tre timmar innan jag och Freya gick och la oss i storsängen och somnade om i en timme. Efter det fick hon frukost och sedan åkte vi in till Ljusdal. Där tog vi det mest lugnt hela dagen men på eftermiddagen åkte vi ner en sväng på köpingen och kikade. Jag hade presentkort så nu har jag faktiskt unnat mig lite nytt, vilket aldrig händer annars ;) Mina pengar går till saker åt Freya nu för tiden så det var väl kanske bra att jag fick lite presentkort där det inte fanns några prylar till henne.
 
När shoppingen var avklarad skjutsade vi hem mamma och åkte hem till Gunnarsbo. Nu sover Freya och jag ska ta en dusch snart tänkte jag. Imorgon väntar BVC och eventuellt att vi kikar på studenttåget. Vädret får avgöra!
 
 

Blixtar och dunder

Publicerad 2014-06-11 19:18:21 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Blixtar och dunder....och en herrans massa regn. Ja, inte mig emot egentligen, synd om studenterna bara. Får hoppas på att fredagen ser bättre ut för dom. När jag gick ut på trappan för två år sedan var det så jäkla stekhett så det nästan rann längs benen på en. Haha.
 
Nätterna då? Det är fasen katastrof alltså och har varit i fem månader nu. Ungen sover sämre än jag vet inte vad. Hon vaknar mitt i nätterna och bara skriker helt hysteriskt och imorse höll hon på och gormade mellan 4 och 6. Trött som en gris var hon men inte skulle hon sova eh. Bah vad jag önskar jag fick sova en hel natt snart. Men det vänder väl nån gång.....förhoppningsvis.
 
Idag har vi lunchat med Nathalie och två av hennes syskonbarn. Efteråt åkte jag och Freya till Lidl en sväng innan vi åkte upp till mamma och var där i någon timme innan vi åkte hemåt igen. 
 
Nu har jag precis lagt Freya och väntar på att det ska sluta åska snart så jag får duscha. Annars då? Tv?
 
 

Ultraljud

Publicerad 2014-06-10 19:00:10 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

Hej hopp!
Förkylningarna håller i sig trots att det är mycket bättre nu. Jon har dock gått och blivit snorig han med och Freyas näsa rinner som en kran men hon är i alla fall pigg. Själv gick jag upp och spydde halv 3 inatt, så ni vet alltså....
 
Igår var vi i alla fall till Hudik eftersom det var dags för mitt första besök hos Spec-MVC. Jag fick träffa hon som var ansvarig för förlossningen med Freya så det var lite kul, och hon sa mycket bra saker så jag gick därifrån nöjd. Något som var helt oväntat var även att hon erbjöd mig ett ultraljud direkt. Först tänkte jag "fan, nu luktar jag väl skunk där nere" men det visade sig att det var ett vanligt ultraljud. Jag fick ju göra ett par stycken när jag väntade Freya men aldrig var det så bra som detta. Man såg varenda del av bebisen i magen och det var så jäkla kul, jag bara låg och log där på britsen :) Bebben var jättelivlig och härjade runt med både armar och ben. Tänk att en 8-centimeters bebis kan synas så bra på ett ultaljud. Ja, kul som sagt :)
 
Idag har det varit finväder så vi begav oss till Folkparken där vi mötte upp några mammor och bebisar från föräldragruppen. Det blev några timmars prat och lek innan vi begav oss hemåt igen och Freya däckade innan jag ens hann fram till Coop-backen, haha. Sedan har vi bara varit hemma resten av dagen.
 
Nu har jag precis lagt stumpan och ska snart sätta på ett avsnitt av Orange is the new black. Wihoooo!
 
 

Förkylda

Publicerad 2014-06-08 15:42:00 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

I fredags kom förkylningen och tog våran lilla tjej. Freya har ju egentligen aldrig varit sjuk så vi är ju inte vana. Natten mellan fredag och lördag sov vi i princip ingenting samtidigt som jag också åkte på förkylningen med halsont och hela köret. Freya kunde inte sova eftersom hon ville ha nappen men inte kunde andas med den i. Uffa, det var så synd om henne och själv var man ju en zombie eftersom det var natt. Hon blev dock bättre redan igår och inatt har vi sovit helt okej trots att Jon fick gå upp med henne mellan halv 11 och halv 1 inatt. Glad jag har honom så jag får sova....
 
Själv så bara kräks jag och när jag inte kräks är jag hungrig och är tom i magen. Törstig är jag konstant men jag dricker alldeles för fort och då blir jag spyfärdig igen. Jag har passerat vecka 12 med råge nu men det ger inte med sig. Jag orkar inte en graviditet full av spyor igen. Baaah. Haha.
 
Nu sover i alla fall stumpan, Jon är nere och jag sitter uppe i soffan och tar det lugnt. Skulle kunna sova jag med känner jag men eftersom vi sov hela familjen mellan 10 och 12 imorse vore det kanske dumt.
 
Hepp, där vaknade hon! Haha, hej!
 
 

Glukosbelastning

Publicerad 2014-06-05 14:34:54 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

03.45 imorse vaknade hon....och inte förrän 1,5 timme senare somnade hon om....i vår säng. Jaja, hon sov åtminstone till 7 och då var jag ändå tvungen att kliva upp.
 
Vid halv 8 lämnade jag Freya och Jon hemma och tog bilen in till Ljusdal och MVC. Min barnmorska ringde igår och ville göra en glukosbelastning på mig idag. Framförhållning var det ja ;) Så mellan 8 och 10 imorse satt jag i ett rum inne på Familjecentrum och bara väntade. Hade dock med mig en bok så det gick rätt bra. Hade i alla fall bra värde både före och efter så ingen diabetes här inte.
 
Efteråt åkte jag till Jons jobb och plockade upp Freya och sen åkte vi hemåt igen. 
 
Jag är sjukt trött efter nattens bravader och eftersom Freya precis har somnat ska jag passa på att göra det jag med. Håll tummarna att hon sover lääääänge!
 
 

Happy baby

Publicerad 2014-06-03 19:18:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igår åkte vi in och träffade Nathalie. Freya fick sova i vagnen medans jag och Nathalie satt och njöt i solen. När hon vaknade fick hon lunch innan vi åkte hem till Nathalies syster för att hälsa på henne och Betty. Vi följde med ner till Brollans där det vankades mjukglass - årets andra....det är ju skandal ;) Efteråt åkte vi och sa hej till momme innan vi begav oss hemåt igen.
 
Imorse åkte vi in tidigt för att handla frukost på Lidl och sedan åkte vi till momme igen. Efter lunch mötte jag och Freya upp Christine & Alma och Kristin & Thure för att gå på biblioteket dit vi var inbjudna för lite bebisboksprat. Det var riktigt trevligt att få träffa andra mammor och bebisar och Freya kröp runt och lekte för fullt.
 
Ja, i helgen lärde hon sig krypa...ääntligen liksom, haha. Det blir fortfarande lite ålande ibland men nu är det full fart på alla fyra och oj så mycket gladare hon är. Hon kan sitta på golvet hur länge som helst och leka och krypa utan att bli gnällig och det är sååå skönt. Nu väntar vi bara på att hon ska gå också, men det lär jag väl få ångra ;)
 
Jon har precis lagt Freya och jag har parkerat mig i soffan och inväntar Halv åtta hos mig och finalen i Biggest loser. Imorgon och på torsdag har vi inga planer alls. Boooooring....
 
 

Långhelg

Publicerad 2014-06-01 19:20:48 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Då börjar helgen att lida mot sitt slut och den har varit bra på alla sätt och vis. Vi har blivit bjudna på middag både hos mina föräldrar och hos Jons. Det är lyxigt värre att slippa laga mat ibland och framförallt när man har noll inspiration. Idag har vi i alla fall grillat. MUMS!
 
Annars har vi mest tagit det lugnt hela helgen. Handlat lite, donat på, osv osv osv. Freya har börjat ha riktiga sovdagar ibland så det har blivit en del lååånga powernaps tillsammans med henne. Inte klagar man på det eh :) Lite bättre tycker jag också att hon sover på nätterna nu så förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre nu.
 
Imorgon är det måndag igen men åter igen en kortvecka eftersom det är nationaldagen på fredag. Me like! Nu är Freya precis lagd för natten och jag och Jon har parkerat oss i soffan för en kväll här. Men det är inte långt till läggdags heller när man heter Amanda Skog ;)
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela