Vecka 33

Publicerad 2013-06-28 14:47:01 i Bebis, Graviditeten,

Hej fredag och hej vecka 33!
Har haft en väldigt förkyld vecka så de senaste dagarna har det varit extra synd om mig ;) Ibland kan jag ju tycka lite synd om Jon som får vara med om mitt växlande humör varje dag. Säger han minsta lilla fel kan jag bli förbannad eller ledsen så jag tror nog att det är fler än jag som längtar tills bebis är här ;)
 
Barnet är nu ungefär 43 cm lång och väger cirka 1,98 kilo i början av veckan och 2,15 kilo vid veckans slut. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet fortsätter att röra på sig och mamman ska känna rörelser flera gånger varje dag.
 
Nu väntar slutspurten skulle man kunna påstå. Idag jobbar Jon sin sista dag och när han börjar jobba igen efter semestern är det inte alls långt kvar till bebben kommer. Önskar att vi hade kvar vårat första BF-datum som var 1 augusti men vi får snällt vänta till slutet av augusti. Ut läre h*n ju komma i alla fall :)
 
 

80 % avklarade

Publicerad 2013-06-27 15:51:19 i Bebis, Graviditeten, Vardagen,

Hej hopp från en sjukling!
Idag har 80 % av graviditeten gått. Jag minns det som igår när 30 % hade gått så visst har det gått fort. Nu börjar jag dock bli jäkligt trött på att känna mig som en elefant dagarna i ända och jag vill verkligen komma i form och gå ner i vikt och det är ju inte det lättaste med en bebis i magen. 
 
Mindre än två månader kvar är det i alla fall och om bara några dagar är vi inne i juli och jag kan säga att "nästa månad blir jag mamma". Hur coolt är inte det? Var ett tag orolig att det skulle bli ett septemberbarn men vi fick veta hos barnmorskan nu i veckan att jag inte får gå längre än till vecka 41+0, och då blir det alltså igångsättning senast 29 augusti, om inte bebisen vill komma ut självmant tidigare, vilket jag såklart hoppas att den vill.
 
För övrigt ser både dagar och nätter likadana ut nu för tiden. Jag brukar kliva upp varannan timme varje natt för att gå på toaletten. Jag sover mer på morgnarna än vad jag gör på nätterna och jag hatar mer och mer och mer att vi inte har en toalett på övervåningen, haha.  
 
Till veckan börjar som sagt Jons semester i alla fall och då jäklar ska vi få någon ordning i barnrummet så det går att flytta in bland annat byrå och spjälsäng. De första månaderna blir det vagga men det är skönt att vi har en spjälsäng färdig också :)

Förkyld

Publicerad 2013-06-25 18:56:45 i Vardagen,

Hej!
Igårkväll blev jag akutdålig och förkylningen kom från ingenstans. Jag ska väl egentligen inte gnälla eftersom det var evigheter sedan jag var riktigt sjuk, men det är ju faktiskt jäkligt jobbigt och eftersom jag knappt kunde andas tidigare är det ju rent omöjligt nu. Tvingade mig i alla fall till föräldragruppen ikväll eftersom jag inte vill missa något men det var ju en jäkla tur att det gick fort ikväll för det var jobbigt att sitta där och må kasst...
 
Nu har jag och Jon precis tryckt i oss middag och jag ska bara ligga i soffan hela kvällen tänkte jag. Imorgon blir jag hemma och jag hoppas jag får en god natts sömn, vilket dock inte lär hända med tanke på förkylningen + graviditeten. Aja, nu kan det ju bara bli bättre i alla fall...
 
Till veckan börjar Jons semester så det finns i alla fall något att se fram emot :)

Midsommarhelgen

Publicerad 2013-06-24 21:29:33 i Vardagen,

Hej måndag!
Midsommar kom och midsommar gick. I fredags åkte vi en sväng till Åbo, åt pastasallad i solen och bara tittade på folk. Kvällen blev lugn eftersom klockan ringde redan halv 7 på lördagmorgon. Efter en dusch, frukost och lite packande begav vi oss mot Ludvika och Dannys bröllop. Vi checkade in på hotellet och hann med lite vila innan vi klädde på oss och tog en promenad till kyrkan. Efter vigseln blev det fest hela kvällen och när vi tillslut kom tillbaka till hotellrummet igen var mina fötter ganska möra kan jag lova. Igår åt vi en god hotellfrukost innan vi packade ihop och åkte hem till Hälsingland igen...
 
Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Allt såg väldigt bra ut som vanligt och jag följer fortfarande kurvan. 59 dagar kvar nu :)
 
 

Vecka 32

Publicerad 2013-06-21 16:14:28 i Bebis, Graviditeten,

Hej och glad midsommar på er!
Idag går jag in i vecka 32 och imorgon är det precis två månader kvar till BF. Jag skulle dock inte tacka nej om bäsen ville komma ut redan i början av augusti, men det är väl lika bäst att den bakas färdigt först :)
 
Barnets totala längd är nu ungefär 42 cm och det väger cirka 1,79 kg i början av veckan och 1,95 vid veckans slut. Barnets alla fem sinnen fungerar. Barnet sover en stor del av tiden, under de vakna perioderna tränar barnet på att andas, röra sig och öppna och stänga sina ögon. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen.
 
Japp, det går helt enkelt framåt och nu är det inte alls långt kvar tills vi får träffa våran dotter/son. I princip allt som behövs inför ankomsten är inhandlat och det är bara smågrejer som till exempel blöjor som behöver handlas. Har inte kräkts på över en vecka (peppar peppar!) men fötterna är fortfarande som två cementklumpar och att gå en längre sträcka finns inte med på kartan längre, haha.
 
Ultraljudet gick som sagt väldigt bra och älsklingsbebisen ligger mitt på kurvan. På måndag väntar nästa barnmorskebesök och det är alltid kul att få lyssna på lillhjärtat :)
 
 

Föräldragrupp och ultraljud

Publicerad 2013-06-19 23:57:51 i Bebis, Graviditeten, Vardagen,

God kväll!
Har redan gjort ett försök att somna men det var som vanligt helt omöjligt så jag gav upp och tänkte slänga iväg ett blogginlägg istället medans Jon ligger i rummet bredvid och snarkar och Chilla ligger på golvet här nedanför och sover. Det är bara jag och bebis som är vaken....bråååkooonge.
 
Igår var jag och Jon på föräldragrupp för första gången. Det var rätt kul att se fler som skulle ha barn ungefär samtidigt som oss och fakta är alltid bra att ha med sig. Idag var det en ännu mer spännande dag eftersom det var dags för TUL (tillväxtultraljud) i Hudik. Allting såg helt kanon ut och jag är glad att bebisen ligger precis på kurvan. 1770 gram beräknades den väga idag och det var 40 gram mer än vad den "ska" väga just nu, så helt perfekt alltså. Som jag trott ett tag låg även huvudet nedåt och då är det ju inte så konstigt att jag känner sparkarna så högt upp hela tiden. På lördag är det bara två månader kvar...
 
Efter ultraljudet tog vi en sväng på stan och införskaffade skor till Jon och så var vi på bolaget och handlade inför helgen. Fanns betydligt mer alkoholfritt i Hudik än i Ljusdal så jag köpte två flaskor rosé :) Har även hämtat ut två gratis babyboxar idag, gratis är gott!
 
Nä, nu ska jag kissa för 26:e gången idag och sedan krypa ner bredvid min fina pojk...
 
 

Jobbigt

Publicerad 2013-06-17 20:19:01 i Graviditeten, Vardagen,

Med två månader kvar till bebis beräknas komma börjar det bli rätt tufft att vara gravid. Nätterna känns bara som en herrans massa timmar då jag sover någon timme, går upp och kissar, sover en timme till, kissar, sover, kissar, och så fortsätter det fram till morgonen. Jag känner inte heller att jag hinner "vakna" om dagarna utan jag är trött och slut konstant. Kroppen värker, jag orkar ingenting och vad jag än gör så känns det som att jag mosar barnet...
 
Två månader kvar som sagt.....med en bebis i magen som aldrig verkar sova utan snarare utför yoga dygnet runt, haha. Aja, om några månader kommer jag väl istället att sakna att vara preggo :)
 
 

Vecka 31

Publicerad 2013-06-14 11:56:18 i Bebis, Graviditeten,

Freeeeeedag, och idag går jag in i vecka 31.
 
Barnets totala längd är nu cirka 40 cm och det väger ca 1,6 kilo i början av veckan och 1,76 vid veckans slut. Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är snart färdigutvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnet har ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt och blundar när det är passivt och sover.
 
Våran bäs blir verkligen större och större nu och det känns så häftigt att veta att h*n är ungefär 40 hela centimeter lång. Det behövs liksom inte mer än 10 cm till så är h*n peeeerfekt :) Nästa lördag är det precis två månader kvar till BF, men jag tror fortfarande på att jag kommer att föda tidigare. Gå mot normen liksom ;)
 
På tisdag börjar föräldragruppen för mig och Jon och vi får se om det är något att hänga i julgranen. På onsdag ska vi till Hudik för att titta till bebisen på ultraljud och förhoppningsvis växer den som den ska. Måndagen därefter har jag nästa tid hos barnmorskan och efter det lär det bli tätare besök. Nu händer det alltså något hela tiden och det är sååå spännande :)
 
VI LÄNGTAR EFTER DIG! <3
 
 

Nya barnvagnen

Publicerad 2013-06-12 19:14:17 i Bebis, Shopping, Vardagen,

Hej!
Nu var det ett tag sedan, men det har ju inte hänt allt för mycket så vad gör det? ;) Helgen var rätt lugn och vi blev bland annat bjudna på god mat hemma hos mamma. Igår åkte jag och mammsen till Bollnäs för att shoppa lite och jag kom faktiskt hem med mycket fint trots att man blir spyfärdig av att se sig själv i spegeln nu för tiden, haha. Klänning, skor och leggings är tre grejer jag fick med mig hem så nu är midsommar-outfiten klar. Har även en till klänning att hämta ut på Coop imorgon men eftersom jag tvivlar på att den sitter speciellt bra så känns det bra att redan ha en :)
 
Igår hämtade även jag och Jon ut barnvagnen som vi beställt. Trots det otroligt billiga priset och det okända märket så är vi supernöjda hittills. Får hoppas det känns lika bra när vi har något att fylla vagnen med också :) Superfin är den i alla fall och vi valde efter mycket velande färgen röd/grå :)
 
Nu har vi för övrigt 90 % av allt vi behöver inför bebisens ankomst. Babyskydd, vagga och vagn bara väntar på att bli använda :)
 
 

Vecka 30

Publicerad 2013-06-07 15:14:37 i Bebis, Graviditeten,

Fredag igen och idag går jag in i vecka 30, vilket verkligen känns som en milstolpe. Nu är det bara 10 veckor kvar men jag hoppas fortfarande på att bebis vill ut någon vecka tidigare, för hoppas kan man alltid göra ;)
 
Barnets totala längd är nu cirka 38 cm och det väger ungefär 1,43 kg i början av veckan och 1,58 kg vid veckans slut. Barnets kroppsbehåring, lanugohår, börjar försvinna. Lite fjuniga strån kan finnas kvar när barnet föds men de försvinner efter några veckor. Barnet öppnar och stänger ögonlocken. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar än mer. En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Mamman kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.
 
Ja, nog börjar bebis bli stor nu. Den bökar omkring inuti magen hela kvällarna och jag kan ligga och bara titta på magen hur länge som helst :) Angående illamåendet så har det som sagt förbättrats de senaste veckorna men jag kräks fortfarande, trots att det sällan blir mer än 1-2 gånger i veckan nu. Det är dock tungt att gå och det är svårt att hitta någon bra ställning att ligga i. Men som sagt, 10 veckor kvar nu :)
 
 
 

Onsdagsmys

Publicerad 2013-06-05 18:14:21 i Vardagen,

Hej!
Eftersom det varit rätt svalt, eller ja, snarare kallt ute dom senaste dagarna så har även mina fötter fått må lite bättre. Dom kommer dock fortfarande inte i ett par skor men dom är i alla fall inte lika stora som för några dagar sedan. Lite positivt i vardagen ;) Det är dock otroligt smärtsamt på morgnarna eftersom mina händer gör fruktansvärt ont. Får se om det ger med sig eller om jag kanske får fråga om råd hos barnmorskan...
 
Idag har jag varit i Ljusdal där jag bland annat tog med mig mamma ut på köpingen för att kolla på studenttåget. Minns när man själv stod där på flaket för ett år sedan - vilken upplevelse! Vi hade dock betydligt mer tur med vädret än vad dagens studenter hade, haha.
 
När jag och Jon kom hem ikväll låg det ett paket i brevlådan och Jon sa att det var till mig, en försenad morsdags-present :) Älsklingen hade köpt en bok till mig så nu jäklar blir det till att dra igång med träningen igen efter gravidititen! :)
 
Nä, nu ska jag kika på ett avsnitt av Big brother och sedan blir det mys med Jon ikväll eftersom han är ledig imorgon. Film, ostbågar och cola. LYXONSDAG!
 
 
Chilla kanske också får vara med på onsdagsmys om hon är snäll

Helgen

Publicerad 2013-06-02 23:18:52 i Vardagen,

Hallooo!
Tidigt igårmorse kom mamma och hämtade mig och efter ett stopp i Hudiksvall hamnade vi tillslut i Uppsala där vi även hämtade upp Fredrik för att shoppa litegrann. Blev väl inte den shoppingen som det var tänkt att det skulle bli, men det var kul att träffa Fredrik igen efter två månader och det är ju alltid kul att göra något annat om helgerna.
 
Vi kom hem rätt sent igår och jag kan ju säga att fötterna var totalslut. Stora, klumpiga bollar som hade fått gå barfota hela dagen och dom var både kolsvarta och ömma. Provade förresten ett par FOPPATOFFLOR i STORLEK 43 i Uppsala och inte ens dessa fick jag på!!!! Gash...får nog bli barfota på bröllopet ändå...
 
Idag har jag och Jon varit en sväng in till Ljusdal, där vi hälsade på Lars, Madde och barnen. Vi köpte en liten present till Memphis och några timmar senare hade Madde lagt upp denna fina bild på facebook med presenten på :) Såååå sött!!!
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela