Tidigt värre

Publicerad 2014-02-28 18:42:50 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Ibland är det tufft. Som till exempel när Freya vill kliva upp klockan 4 på morgonen. Och sedan inte sover någon längre stund på dagen heller. Hur orkar hon? Hur orkar jag? Jo, man måste ju.
 
Nu har stumpan precis somnat i alla fall och efter att ha tryckt i sig 340 ml välling tycker man ju att hon borde sova bra. Vi får se, jag accepterar inte uppgång vid 4 igen i alla fall. Bah vad trött jag är idag.
 
Imorgon är det första mars vilket betyder FITNESSFIGHTEN. Imorgonbitti ska det vägas, mätas och fotograferas och jag kan ju inte sticka under stolen med att jag längtar till april, haha. Inte för att jag får äta socker igen då utan för att se resultaten och se hur jag kommer att må. Just nu mår jag som en påse skit men så går det ju när man sabbar för sig själv. Men nu, NYA TAG!
 
Ikväll blir det Let's dance och chips. Sista chipspåsen på lääänge :)
 
 

Torsdag

Publicerad 2014-02-27 14:33:52 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag är min tjejsing på bättre humör. Det gillar vi. Det är bara sömnen som är problemet just nu men det ordnar sig. Jag tog en promenix på förmiddagen och hon sov faktiskt i vagnen i nästan 45 minuter. Det händer liksom inte ;)
 
Annars har jag storhandlat idag inför Fitnessfighten som börjar på lördag. Ska bli spännande men TUFFT! Inte en chokladkaka på en månad liksom, inget socker överhuvudtaget utom typ i frukt men det är ju inte samma sak. Men JAG SKA KLARA DET!!! Tråkigt bara att mammagruppen blev flyttat tills på måndag men jag får helt enkelt ta med mig mat, svårare än så är det inte :)
 
Just nu sover Freya och snart har den berömda halvtimmen gått. Vi får se om hon sover förbi den eller om det blir lek och skoj om ett par minuter. Man kan ju inte låta bli att längta lite efter henne också när hon sover.....:)
 
Happ, där vaknade hon....tjo!
 
 

Dagen

Publicerad 2014-02-26 19:35:35 i Freya 0-1 år, Vardagen,

De senaste två dagarna har inte varit de bästa i Freyas liv. Hon är ledsen och smågnällig mest hela tiden och det är inte mycket som duger. Nu hoppas jag på en bättre natt än den som var och ännu mer hoppas jag på att det är tand som ploppar fram snart så man har något att skylla på. Men det är klart, alla har vi väl dåliga dagar....
 
Viktoria och Ellen hade med sig mackor, gott pålägg och smoothies till Freya så det blev en mysig eftermiddag med en massa gotta. Stumpan var vaken i FYRA OCH EN HALV TIMME innan hon tillslut somnade skrikandes. Stackarn, men vad gör man? En halvtimme senare var hon vaken igen och hade inga planer på att somna om. Så idag har det alltså blivit två tupplurar sedan 6 imorse. En lång på förmiddagen och en kort på eftermiddagen. Sedan somnade hon 7 ikväll så nu måste hon ju bara sova gott tycker man.....
 
Jag och Jon har för övrigt anmält oss till Fitnessfighten i mars. Vi kommer att följa ett slaviskt mat- och träningsschema under hela månaden och har chansen att vinna 21 000 kronor. Nu har vi ju betalat nästan 600 kronor var så denna gång kan vi inte sumpa chansen till ett hälsosammare liv. Jag kommer att leva på 1500 kcal varje dag plus en timmas träning. Satan vad jag kommer att rasa i vikt. Jag längtar efter resultatet :)
 
Ikväll blir det bara tv och sen en tidig kväll skulle jag tro.
 
Freya som hatar att ligga på mage tyckte det var riktigt kul i sängen så det får vi nog fortsätta med :)
 
 

Sömn

Publicerad 2014-02-26 13:14:33 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Okej.....vi somnade om vid halv 9 och sov ända fram till klockan 11!!! 11 liksom!!! Så jäkla skönt och välbehövligt. Nu har stumpan åter igen somnat men jag hoppas hon inte sover föööör mycket idag så hon inte sover inatt. Det är aldrig bra vettni ;)
 
Just nu inväntar jag Ellen och Viktoria som snart kommer och hälsar på. ÄNTLIGEN får jag kaffe!!!
 
Okej, hon somnade inte alls....fan då, haha.
 
 

Bråkigt

Publicerad 2014-02-26 07:37:21 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Aaaah, jäklar vad ungen har bråkat med mig inatt. Gnäll var och varannan minut och hon har sovit så förbannat oroligt. Skrikit i sömnen och helt plötsligt tystnat, om och om och om igen. Ge mig en tand så jag har något att skylla på.
 
Nä, idag är man inte kaxig. Nu sitter vi framför tv:n och stumpan leker. Får se vad vi hittar på idag....helst skulle jag vilja sova heeeela dagen men det vill nog inte Freya ;)
 
 

8 kilo

Publicerad 2014-02-25 16:17:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Vi startade som vanligt dagen klockan 6 imorse. Vid 9 tog vi bilen in till Ljusdal där ett BVC-besök väntade. Freya har nu passerat 8 kilo, och det märks för jäklar vad tung hon börjar bli, haha. Efter BVC tog vi en promenix så stumpan fick sova lite och sen åkte vi hem till Nathalie och umgicks en stund med henne och Mathilda.
 
Nu är vi hemma igen och Freya sover. Idag firar för övrigt jag och Jon två år tillsammans så han kommer hem med snabbmat efter jobbet. Jag menar, två år är ju inget speciellt så mer än kebab behövs inte ;)
 
Resten av veckan har vi inga planer. Vill någon umgås?
 
 

Barnmat

Publicerad 2014-02-24 16:13:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hallooooo.
Kom till Ljusdal imorse och insåg att jag glömt vagnen hemma. Hälvätä. Jag som hade sett fram emot en promenad och framförallt att slippa skrik och grin vid läggning. Men men, det var inte mycket att göra, Freya skrek som en stucken gris vid läggdags men somnade tillslut som vanligt. Det går ju i alla fall, man får tänka så.
 
Annars har jag lagat barnmat halva dagen. Jag tog med mig en massa ingredienser hem till mamma och kokade, mixade och till och med passerade. Herregud, kände mig alldeles svettig efteråt. Nu har ungen mat i mängder som ska frysas in. Hoppas hon gillar det. Vem gillar inte currykyckling liksom?
 
Nä, nu inväntar vi JoniPoni så blir det middag och sen myspys.
 
 

MorgonbajsarN

Publicerad 2014-02-24 07:24:31 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Hade svårt att somna igårkväll och sedan blev det uppvak både klockan 2 och 4 innan Freya ville kliva upp 6 imorse. Jon gick ner och gjorde välling och jag gick till skötbordet där ännu en bajsblöja väntade. Fint att du skiter Freya, men du kan väl göra det på dagarna istället för att förpesta hela rummet tidigt på morgonen? Haha.
 
Just nu sitter Freyan på golvet och lekar och kollar på Babblarna. Jag längtar tills hon blir trött och vill sova igen för det vill jag.....helst nyss.
 
 

Forever alone

Publicerad 2014-02-23 19:08:49 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jahapp, då var jag forever alone igen då. Freya är precis lagd och Jon åkte precis iväg till innebandyn. Jag har stängt av tv:n och tänkte spendera några timmar framför datorskärmen innan jag kryper ner i sängen jag med. Imorgon väntar en tripp till mormor där jag tänkte passa på att baka och eventuellt göra lite barnmat till Freya medans jag har barnvakt ;)
 
Nu ska jag trycka i mig ostbågar och njuuuuta av lugnet!
 
Såhär sur blev Freya när Sverige förlorade......;)
 
 

Sverige

Publicerad 2014-02-23 12:54:13 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igår la jag mig direkt efter Mellon typ. Helgerna blir inte längre riktiga helger då man lyxar till det och är uppe i ett par timmar extra. Nä, helgerna betyder mer vila för mamman och mer kämpande för pappan. Hahaha. Närå, men det är slut på sovmorgnar nu för tiden.
 
Inatt ville Freya käka vid 2 och sen var det uppgång klockan 6 imorse. Jon var som vanligt snäll och gick upp med henne och jag fick sova ända fram till halv 9 typ. Då hörde jag en gnällande Freya i rummet bredvid som började bli trött. Hon somnade om i en halvtimme och sen lagade Jon pannkakor till frukost igen. Mums!
 
Sedan har vi badat Freya som för övrigt blir svårare och svårare i den där baljan. Det blir vatten ööööverallt. Ge oss ett badkar!!! Hon får följa med in i duschen snart....
 
Nu ligger mina favoriter och sover igen och jag har precis duschat. Freya har fått på sig en Sverigedress för att stödja hockeykillarna idag ;)
 
 
 
 

Helg

Publicerad 2014-02-22 16:07:49 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hallooo.
Jon gick upp med Freya imorse så fick jag sova vidare i en timme. Jag är ändå helt slut idag men förkylningen gör väl sitt antar jag. Känner mig dock på bättringsvägen så till veckan är jag fit for fight igen ;)
 
Idag har vi haft besök och på eftermiddagen åkte vi in till Ljusdal en sväng för att inhandla tzatsiki till middagen. Det blir biffar, potatis och tzatski. MUMS. Nu har både Freya och Jon precis somnat och jag väntar bara på att få äta. Vi äter ju aldrig lunch på helgerna så det blir frukost, middag och en massa onyttigt. Haha. Såna är vi....
 
Freya fick sova en stund ute i vagnen idag och det gick bra. Är det lika fint väder imorgon får det minsann bli en promenix. Nu får snön smälta bort tycker jag :)
 
Bjussar på några bilder från både systemkameran och mobilen. Måste bli bättre på att ta bilder med riktiga kameran...
 
 

Kaffe

Publicerad 2014-02-21 19:33:27 i Vardagen,

Jag är egentligen en sån där som inte tycker att man dricker kaffe senare än typ tre på eftermiddagen. MEN, ikväll kände jag att jag aldrig skulle klara av kvällen om jag inte fick i mig koffein så jag slängde på ett par koppar som jag nu druckit. Om jag känner mig piggare? Nä, inte mycket, det blir nog en jäkligt tidig kväll ikväll....om jag inte kommer in i andra andningen då, haha.
 
Freya är precis lagd och jag sitter och kollar efter nån bra serie på Netflix. Finns ju så många och jag och Jon har inte samma smak. Men vi får nog enas om något ;)
 
 

En kamp

Publicerad 2014-02-21 15:52:14 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Det är en kamp att få Freya att sova om dagarna. Varje dag önskar jag att hon inte behövde sova just för att jag vill slippa detta skrik, gråt och fäktande med armar och ben. Hon är såååå trött men ska absolut inte sova utan skrika, slå ur nappen på sig själv, bli mer hysterisk på grund av det, och så fortsätter det tills hon däckar av utmattning. Sen sover hon i en halvtimme. I en HALVTIMME. Man kämpar i säkert en timme ibland och hon sover i en HALVTIMME.
 
Men att komma in i djupsömn på eftermiddagarna går jäkligt bra. Jag får väcka henne varje dag klockan fem för att hon inte ska sova för länge och vara uppe hela kvällen. Baaaaahhh, inte undra på att man är helt slut om dagarna. Jag hoppas detta ger med sig någon gång......
 
Idag har det kommit alldeles för mycket snö om ni frågar mig. Just nu inväntar jag Jon så det blir middag någon gång. Men kanske skulle jag passa på att sova en stund nu när Freya äntligen somnat...
 
 

Förkyld

Publicerad 2014-02-20 16:36:47 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Att vara förkyld och samtidigt ta hand om en bebis är ingen höjdare. Jag tvättar händerna var och varannan minut för att Freya inte också ska bli sjuk. Sjuk mamma + sjuk bebis är ingenting som lockar just nu.
 
Imorse halv 4 vaknade jag av en babblande bebis i sängen bredvid. Trots att man är helt slut vid den tiden kan man inte låta bli att vakna upp med ett léende eftersom ungen pratar och inte skriker. Hon fick i alla fall en flaska mat och somnade om relativt fort, medans jag låg och vred på mig ett tag innan jag också somnade. Fem i 6 hör jag hur det stånkas och stönas och en häääärlig bajsodör sprider sig i rummet. Jahapp, ner, hämta vatten och byta bajsblöja. 6 på morgonen liksom...aaaaaah. Jag trodde aldrig hon skulle somna om sen men hon somnade faktiskt 07.20 och sov i en hel timme.
 
Idag har vi varit hos mamma och blivit omhändertagna. Mamma tog en promenix med Freya så jag fick åka och handla. Sedan köpte hon lyx-semlor (3 stycken för 102 spänn, haha) innan vi åkte hemåt igen. Nu sover stumpan och jag får väl som vanligt väcka henne om ett tag. 
 
Imorgon är det åter igen fredag, wiho.
 
 

Sentimental

Publicerad 2014-02-19 16:26:34 i Freya 0-1 år,

Jag tittar tillbaka på bilder på Freya och blir alldeles sentimental. Att hon har varit så liten och att det kan hända så mycket på så kort tid. Freya vägde drygt 3 kilo när hon ploppade ut och idag, sex månader senare är hon uppe i typ 8. 5 kilo på ett halvår liksom. Och allt hon lärt sig på dessa månader? Aaaah, jag blir alldeles fascinerad. Att kunna tillverka barn är ju bara det fascinerande, haha.
 
Jag frågade om Jon var sugen på att bli en del av Familjen Annorlunda. Det var han icke, och nä, det är faktiskt inte jag heller. Hur orkar man med 12 ungar liksom? Får alla uppmärksamhet? Både Jon och jag har ju världens sämsta tålamod så nja, det räcker med Freya just för tillfället i alla fall ;)
 
Förändrats har min älskade tös gjort också....mer och ljusare hår och ett helt nytt ansikte tycker jag. Och hennes smala lår har förvandlats till kasslerlår. Haha, tänk att hon är MIN!!!
 
 

Lunch

Publicerad 2014-02-19 13:19:17 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Idag klev vi inte upp förräns klockan nästan var 8, så det var sköööönt. Efter lite frukost och lek begav vi oss mot Ljusdal där vi mötte upp Mathilda på Finess och tog en lunch. Efteråt däckade Freya fort i bilen och nu har jag precis flyttat över henne till sängen där hon sover vidare.
 
Stumpan har börjat stoppa foten i munnen när hon ligger på skötbordet. Det ser ju lite läskigt ut eftersom hon är så förbannat vig, haha. Sen har hon börjat "baba" också. Det händer mycket kul nu :)
 
 

Min lilla solstråle

Publicerad 2014-02-18 20:03:20 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag har vi haft en riktig kanondag, jag och min tös. Hon har varit en solstråle hela dagen och skrattat, lekt och babblat på. Världens bästa unge har jag. Det är såna här dagar man verkligen älskar att vara mamma.
 
Ikväll kom Jons pappa över och fixade listerna i Freyas rum och vet ni vad? DET ÄR KLART. Ääääntligen är Freyas rum klart. Nu blir det lite shopping så det blir ett fint barnrum. Iiiiiih, varför är man inte miljonär?? :)
 
Freya somnade i alla fall för en halvtimme sedan. Imorgon ska vi nog träffa Mathilda en sväng, annars har vi inga planer!
 
 

Sovmorgon

Publicerad 2014-02-18 09:50:52 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag fick jag minsann sovmorgon....till 7, haha. Fast stumpan vaknade redan halv 4 imorse och gnällde. Efter att ha försökt få henne att somna om i en halvtimme gav jag upp och gick ner och gjorde mat. Hon däckade direkt efter flaskan så jag ångrade mig ganska fort att jag inte gjorde mat direkt. Jag försöker ju dock få henne att inte äta om nätterna men ibland är det den lätta utvägen när man själv är så jäkla trött....
 
Vi klev i alla fall upp vid halv 8 efter en flaska välling och efter lite lek och Babblarna fick hon gröt innan hon tillslut somnade igen. Hon har dock sovit i snart 20 minuter så jag har 10 minuter på mig att göra något ;)
 
Idag har vi inga planer alls. Jag sitter här med min kaffekopp och bara väntar på att någon vill vakna och leka igen ;)
 
 

Måndag

Publicerad 2014-02-17 19:04:13 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Freyan har dragit av en kvällsbajs, fått på sig pyjamas och druckit välling....och somnat. Hon har inte sovit mycket alls idag så man kan ju hoppas på det inatt istället då.
 
Idag har vi varit i Ljusdal hela dagen. Jag tog en promenix i finvädret, åkte sedan ner på Coop och handlade medans mamma hade Freya. När vi kom hem fick Freya kycklingen jag gjorde igår och hon ÄLSKADE den. Hon har ätit allt jag gjort men detta var verkligen det bästa någonsin tydligen. Haha, hon skulle ha mer och mer och mer tills det tog slut. Så jäkla kul att hon tycker om min mat :) Handlade en massa på Coop som jag kan göra mat till henne på. Bland annat sötpotatis, zuccini, ärtor, majs, osv osv osv......Så nu ska det googlas efter recept :)
 
Ikväll blir det Familjen Annorlunda och sedan en tidig kväll. Vissa har ju varit uppe sedan halv 6 imorse likzzzoom..
 
 

Bossen

Publicerad 2014-02-17 08:39:19 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Idag ville bossen kliva upp halv 6. Jahapp, förväntar hon sig att jag ska vara pigg också? Haha. Halv 8 ville hon sova igen och jag kämpade för att kunna somna om igen jag med....förgäves. Klockan 8 hörde jag att hon vaknade och sen babblade hon på i sängen ett par minuter innan hon lackade ur och ville bli uppburen. Yes master....:)
 
Nu sitter stumpan på golvet och leker med sina nya hinkar och klossar. Vi ska väl snart gå ner till köket och äta frukost och sen bege oss mot Ljusdal.
 
 

Jacka

Publicerad 2014-02-16 16:49:37 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej igen!
Finväder idag så därför fick Freya ha jacka på sig för första gången när vi åkte iväg. Hon blev så snygg så med jacka och uggsen. Smörgåstårtan var för övrigt god som vanligt men Freya var inte på sitt bästa humör. Gnällspiken.
 
När vi kom hem däckade hon direkt och har sovit i två timmar nu. Varför kan hon inte ha en långsovning mitt på dagen istället? Nu blir det ju ett par timmar på eftermiddagen och alldeles för ofta måste vi väcka henne för att hon inte ska sova FÖR länge. Sen blir hon trött igen vid 19 och vill sova. Men men, nu har det varit såhär läääänge och det är inte så mycket att göra åt. Hon bestämmer som sagt.
 
Jon sov ett tag han med nu på eftermiddagen så jag passade på att göra ännu mer barnmat till Freya. Det blev kyckling med morot och palsternacka. Får se om det uppskattas. Nu har jag precis slängt in morötter i ugnen så ska vi ha det till fläskfilé och potatisen som blev kvar sen igår. Och ja, väcka Freya måste jag göra snart å...
 
 

Sex månader

Publicerad 2014-02-16 11:32:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag blir hon SEX månader, min älskade lilla tösabit. Min Freya som snart kan allt. Min lilla tjej....stora tjej....min :)
 
De struliga nätterna fortsätter och så fort man somnar blir man väckt igen. Jag kliver upp och tillbaka ett X antal gånger varje natt. Det känns som att hon drömmer mardrömmar och hela tiden vill kolla så att jag finns kvar. Jag drog spjälsängen så nära våran säng som möjligt inatt, försökte lugna henne och jag lyckades faktiskt vid 4-5 imorse genom att bara smeka henne över magen ett par gånger. Men halv 6 var det morgon för henne och ja, hon är bossen så ;)
 
Jag har precis lagt Freya med en Jon som redan sov. När dom vaknar ska vi klä på oss och åka till Jons föräldrar där det vankas smörgåstårta. Vi struntade i frukosten idag så det ser jag fram emot.
 
 

Produktiva

Publicerad 2014-02-15 19:34:06 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Idag har vi varit produktiva. Jon har äntligen lagt klart golvet i Freyas rum så nu är det bara lister som fattas och sen har hon ett helt eget rum. Ska bli kul att få inreda ett barnrum trots att jag är usel på det där med inredning ;)
 
Själv har jag gjort enormt många portioner köttfärssås till Freyan så nu hoppas jag hon tycker om det. Har fryst in måååånga lådor. Imorgon tänkte jag försöka göra något med palsternackan jag har i kylen. Något med kyckling kanske? Kul med barnmat :)
 
Nu har vi dukat upp med godsaker och tänt ljus. Snart är det mellooooo...
 
 
 

Shitkid?

Publicerad 2014-02-15 09:23:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Shitkid....är inte det en rätt bra översättning på skitunge? Haha, Freya är en shitkid i alla fall....varje gång hon inte vill sova, äta eller mysa med sin mor ;)
 
Ungen somnade redan före sex igårkväll så jag kan inte skylla på henne heller. Då är det väl inte så jäkla konstigt att man vill vakna 89289 gånger under natten heller. Först vid 23 när man själv är precis på väg att somna. I med välling, böka omkring i vad som kändes som timmar och sedan sova en stund innan det var dags igen. Jon var i alla fall snäll att gå upp med henne halv 7 imorse och ännu har hon inte somnat om. Shitkid ;)
 
Nä, idag kanske vi hälsar på i Ljusdal igen så får Jon vila lite. Nu ska jag kolla på Babblarna och försöka få Freyan att sova.

Alla hjärtans dag

Publicerad 2014-02-14 13:32:07 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hela veckan har nätterna varit usla. Eller ja, usla för att vara Freya i alla fall. Jag är så trött och slut så jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen och eftersom hon bara oftast sover småskvättar på dagarna vill jag inte lägga mig heller eftersom det bara blir konstigt att sova en kort sväng och sen upp och härja omkring igen. Nä, jag hoppas Freya vill gå tillbaka till att sova hela nätterna igen istället för att böka omkring 28 gånger per natt och vilja ha mat. Har ungen en tillväxtperiod nu eller? På dagarna äter hon rätt dåligt dock....
 
Nä, slutgnällt. Idag är det alla hjärtans dag. Vi åkte in till Ljusdal imorse, drog på Coop, handlade färskt bröd, semlor, blommor och en tidning och åkte sedan upp till mamma som fick det. Till lunch kom Jon med hamburgare och sedan åkte han till jobbet igen och jag tog med mig en trött Freya hem. Just nu söver hon. Jag vill oooockså....
 
 

Välling

Publicerad 2014-02-13 19:37:21 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Ikväll har vi provat välling för första gången. Jag var rätt säker på att jag skulle behöva späda ut den med ersättning och att den nya dinappen skulle vara alldeles för krånglig men nä, Freya drack som om hon aldrig gjort något annat förr, haha. Hon fick i sig en hel flaska på 220 ml ikväll (ENBART välling alltså!) så nu hoppas vi på att hon sover gott inatt.
 
För övrigt sov stumpan 2,5 timme på eftermiddagen innan vi tillslut måste väcka na. Man blir trött av att vara ute och umgås ;)
 
 

Att sitta

Publicerad 2014-02-13 14:53:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Det som tränas mest på här hemma just nu är att sitta och jäklarns var tjejen blir stadigare och stadigare för varje dag som går. Idag satte jag henne på filten och hon satt hur länge som helst utan att trilla. Det blir ju betydligt roligare när hon kan sitta själv eftersom hon når leksakerna på ett helt annat sätt då :)
 
Idag har vi varit hos Kristin och Elsa igen och lekt. Eller ja, ungarna verkar inte digga varandra överdrivet mycket, haha. Så fort Freya tar ton blir Elsa jätteledsen/rädd och Freya bara fortsätter och fortsätter och fortsätter. Haha, stackars Elsa. Nog för att ungens röst är hög och kanske lite jobbig att lyssna på men ändå ;) Sötnosar var dom båda två i alla fall som satt och pysslade på med sitt. Ska bli kul längre fram när dom kanske leker MED varandra istället :)
 
När vi kom hem fick Freya prova lite blåbär för första gången. Jag måste dock mixa dom nästa gång, nu mosade jag bara bären, vilket gjorde att det blev en massa skalbitar och Freyan fick bara prova lite saft för att inte sätta i halsen. Till helgen ska jag nog dona på med lite barnmat :)
 
Nu ligger hon och sover och jag funderar på en kopp te!
 
 

Bajsfest

Publicerad 2014-02-12 18:36:22 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Nu har jag precis lagt en trött Freya eftersom hon varit vaken i mer än tre timmar. Snart är vi väl där då hon bara sover en gång per dag och sedan försvinner tupplurarna. Aj aj vad fort det går nu....
 
I alla fall. Vi har haft bajsfest här på eftermiddagen. Ungen bajsade ner hela sig OCH mig. Jag fick försiktigt trippa till skötbordet och börja med att lägga henne på MAGE för att kunna torka ryggen först. Sen lägga ner en bajsig nakenfis på en morgonrock på golvet och springa ner för att hämta vatten. Haha. Det är inte bara att ha skötbord på en våning och vatten på den andra. Ren blev hon tillslut i alla fall och jag behöver en dusch jag med.
 
Bajs, sömn....bebisar. Mmmmmm....
 
En liten liiiiiten Freyis.....
 

Onsdag

Publicerad 2014-02-12 14:07:10 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Igårkväll var det som sagt föräldragrupp och det blir verkligen roligare och roligare. Nu satt alla barn på golvet och lekte och vi föräldrar pratade mer med varandra än vi tidigare gjort. Alla är så trevliga och det är så kul att träffa alla små bäsar och se hur dom är. Alla snodde leksaker från varandra :) Freya höll självklart låda och hon pratade inte lågt heller utan HÖÖÖÖGT så ingen annan hördes, haha. 
 
Efter en lite småbråkig natt klev vi upp redan klockan 6 imorse. På förmiddagen kom Sofie och hälsade på och var här i ett par timmar. Alltid kul med sällskap och jag förstår ju att det inte är så kul att åka ända hit ut, därför gör det mig glad att mina vänner faktiskt gör det :) Nu har Freya somnat och jag hoppas det blir i ett par timmar eftersom hon är helt slut. Till halv 5 vore ju alldeles perfekt men det får nog bli en önskedröm ;)
 
Ikväll är det Sveriges Mästerkock och sedan fotboll....
 
 

Tisdag

Publicerad 2014-02-11 14:27:51 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hallååååå!
När Freya började skrika klockan 3 inatt och jag tittade på henne och såg att hon låg med uppspärrade ögon var jag helt säker på att natten skulle bli likadan igen = ingen sömn alltså. Men närå. Jag gick ner, gjorde i ordning en flaska mat, Freya åt en tredjedel, vek sedan huvudet åt sidan, fick nappen och somnade om direkt. Sedan sov hon fram till halv 7 då Jon klev upp och då pallrade vi oss också upp. SKÖNT.
 
Just nu sitter vi hos mormor. Freyis sover och jag sitter här. Hoppas hon sover länge nu så är hon pigg och glad på föräldragruppen sen. Men vad jag vill skiter väl hon i ;)

Broccoli

Publicerad 2014-02-10 19:45:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jon har dragit iväg till Delsbo, Freyan ligger och sover och jag har precis gjort mig en kopp te. Vardagslyx på hög nivå. Nu inväntar jag bara "Familjen Annorlunda" och sedan kommer Jon förhoppningsvis hem i tid så man hinner umgås lite med honom innan det är läggdags. Imorgon väntar en tripp till Ljusdal eftersom elen ska stängas av här hela dagen imorgon. Stackars dom som inte har någonstans att ta vägen liksom? Haha.  Imorgonkväll blir det i alla fall föräldragrupp. Alltid kul :)
 
För övrigt börjar Freya att äta mer och mer puré och gröt och mindre ersättning, vilket är jättekul. Hon älskar verkligen allt just nu men favoriten är nog broccolipuré. SÅ jäkla äckligt om ni frågar mig men nu är det ju inte jag som käkar ;) I veckan tänkte jag införskaffa nya dinappar till henne så vi kan börja med välling också. Hoppas det också uppskattas!
 
 

Halv 4

Publicerad 2014-02-10 15:20:59 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Freya däckade som sagt redan klockan sex igårkväll så idag är det en trött mor här hemma för tösabiten vaknade HALV FYRA imorse. Eftersom hon vaknade så förbannat tidigt var jag rätt säker på att jag skulle kunna få henne att somna om men icke. Jag kämpade på fram till kvart i sex imorse då hon äntligen somnade.....i våran säng. För mig är det ett stort nej till att leka med barnen på nätterna om de vaknar och inte kan somna om. Ungen ska lära sig att det är natt och då ska det vara mörkt, tyst och tråkigt. Punkt slut. Men det sket ju Freya i ändå ;)
 
Mellan kvart i sex och halv 7 fick vi sova innan hon ville gå upp för dagen. IIIIIINTE kul. Några timmar senare somnade Freya i mitt knä och jag satt och svettades i soffan med henne i nästan en och en halv timme. Nu har jag kämpat med att försöka få henne att sova igen och efter 3,5 timme så ligger hon nu i spjälisen och jag hoppas för guds skull att hon sover i alla fall en timme. För hon fååååår inte somna sex ikväll.
 
SÖMN SÖMN SÖMN.....haha.
 
Ikväll åker Jon iväg igen så jag blir åter igen solo. Det är dock lite att se på tv ikväll så då har jag lite att göra. Hungrig som fan är jag också men nä, jag ska fasen klara dagen...
 
 

Ensam

Publicerad 2014-02-09 19:36:57 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp.
Då var man ensam igen då. Freya somnade redan klockan 18 ikväll så vi får se hur tidigt hon vill upp imorgon. Funderar nästan på att lägga mig nu snart så man får några timmar extrasömn i bagaget för imorgon kan det nog bli en låååååång dag.
 
Jon har åkt iväg på innebandy och jag har stängt av tv:n och bara sitter i soffan och känner in lugnet. MEN, vad ska vi göra imorgon? Blir det så att det blir en tidig morgon vill man ju gärna hitta på någonting. Det blir ju så jäkla tråkigt att bara sitta hemma hela dagen. Vad göra? Vill någon träffa Amanda med barn mån tro?
 
Ah, huvudvärk har jag också trots att jag fått i mig ett par koppar kaffe idag. Imorgon tänkte jag och Jon försöka oss på en fastedag för detta går verkligen inte längre....
 
 

Städ och lyx

Publicerad 2014-02-09 14:30:20 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Tidig morgon igen och jag bävar mig inför veckan då jag inte får någon avlastning alls. Men men, så fort man klivit upp på morgonen brukar det bli bra :)
 
Idag har vi donat på en massa här hemma. Jon tog med sig Freya och åkte härifrån så jag fick städa i lugn och ro. Nu känns allt betydligt fräschare här hemma och jag passade även på att ta en lång dusch efteråt med rakning och hårinpackning. Lyx för en mor alltså ;)
 
Nu har dock mina älsklingar kommit hem och Freya somnade direkt i sin nybäddade säng. Förhoppningsvis kan hon sova i ett par timmar nu eftersom hon bara sovit i typ en timme sen klockan halv 7 imorse. 
 
Jag tänkte snart börja med maten och ikväll blir jag som vanligt själv då Jon åker iväg och spelar innebandy. Får se vad jag hittar på. Kanske lyxar till det med en film via Netflix?
 
 

Trött suris

Publicerad 2014-02-08 16:23:46 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag blev det åter igen en tidig morgon. Kvart i 6 vaknade Freya och att sedan somna om fanns liksom inte i hennes värld. Efter några försök släpade vi oss upp allihopa, degade i soffan fram till 8-tiden då vi somnade alla tre i våran säng. Freya vaknade dock efter 45 minuter och då var det bara till att kliva upp igen. 
 
Igår när vi var hos Kristin provade ju Freya Elsas gåstol, vilket hon tyckte var jättekul. Därför var det så perfekt att jag hittade en billig och fin på "Köpes-säljes" på facebook igår. Vi hämtade den imorse och sen har Freya skuttat omkring här hemma. Superduktig är hon och det lär ju bara bli bättre och bättre :)
 
Nu är det dock en sur tös vi har här hemma. Hon har inte sovit mycket alls idag och vaknade såklart efter en halvtimme nu på eftermiddagen.....SKITSUR. Tårarna sprutade på henne och tillslut blev det Babblarna som gjorde henne lugnare. Nu har Jon tagit med henne till sovrummet för att försöka få henne att sova en stund till eftersom han också ville vila. Hör dock hur hon bökar på där inne så vettefan om det kommer att gå. Annars blir det nog en tiiiiiidig kväll.....och en tidig morgon?
 
Ikväll blir det Mello och QX-galan. Med chips och dipp!
 
 
 

Babydate

Publicerad 2014-02-07 20:47:26 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tjo!
Imorse drog vi iväg till Ljusdal där det blev frukost hos mormor. Efter en kortare tupplur i mitt knä begav sig jag och Freya till Ämbarbo där Kristin och lilla Elsa väntade. Blev bjuden på gott fika och pratade bort ett par timmar. Jag är glad att jag träffat henne eftersom jag inte har några "egna" vänner med barn. Sedan är det ju ett extra plus att man inte behöver vara så brydd i hennes sällskap heller ;) Vad pratar mammor om egentligen när det inte är bajs!?
 
Freya däckade på vägen hem och fortsatte sova vidare i sängen hemma. När hon vaknade fick hon lite gröt och sedan kom Jon hem med mat till oss. Nu har stumpan somnat och vi ska slå igång en serie som vi började kika på igår via Netflix. Hoppas den blir bättre :)
 
Snöar gör det också....hualigen.
 
 

Tidig morgon

Publicerad 2014-02-07 08:00:45 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tidig morgon....
Freya donar på i babygymmet och jag passar på att sitta här en stund innan vi ska ner och äta lite gröt innan vi åker till Ljusdal. 
 
Idag är det i alla fall fredag vilket betyder HELG. Förhoppningsvis kan jag få sovmorgon någon av dagarna, skulle behövas så som det känns just nu. Kanske kör iväg Jon och Freya några timmar i helgen också ;)
 
 

Hudik

Publicerad 2014-02-06 18:51:53 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Imorse blev det en tiiiiidig morgon. Halv 6 ville Freya ha käk och sen ville hon absolut inte somna om vad jag än gjorde. Hon brukar alltid somna om men inte idag. Klockan 8 gav jag upp och vi klädde på oss och klev upp. Vid 9 åkte jag in till Ljusdal där vi hämtade upp mamma och sedan begav oss till Hudik.
 
Efter en kort visit hos Malle drog vi ner på stan där det blev lite shopping och en lunch. Freya somnade efter första affären och sov sedan resten av tiden. Efter en flaska mat och ett blöjbyte åkte vi hemåt igen och då var det en suris som satt i baksätet kan jag lova. Klart man inte vill sova igen när man precis har gjort det ;)
 
Stumpan somnade iallafall gott även ikväll, halv sju. "Tyvärr" åt hon inte sig till sömns som hon brukar så kanske blir det en matning inatt? Ah, vi får se. Det är ju såklart bra ifall hon kan somna utan mat också. Man får se det positiva i det hela ;)
 
Jon kom hem med semlor efter jobbet idag så det blir nog en sån snart. Imorgon är det fredag och planerna är att hälsa på Kristin och lilla Elsa :)
 
 
 

Kontrollfreak

Publicerad 2014-02-05 21:11:55 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Pruppungen somnade vid halv 7 även ikväll så vi får väl se hur länge hon sover imorgon. Länge förhoppningsvis ;)
 
Imorgon ska vi följa med mamma till Hudik för lite shopping och ett besök hos Malle. Får se hur det går men det ska nog inte vara några problem. Vagnen är inpackad i bilen och väskan är packad med blöjor, mat, flaskor, osv osv osv. För mig som är ett kontrollfreak är det jobbigt att åka 6 mil ;)
 
Nu blir det "Mia på Grötö" och sen ska jag lägga mig. Hoppas jag somnar lika tidigt ikväll.
 
 

Sömn

Publicerad 2014-02-05 11:06:52 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Ännu en supernatt. Freya somnade utan gnäll eller grin redan halv 7 igårkväll och sedan hörde jag inte ett knyst ifrån henne förrän 5 imorse, då hon ville ha nappen. Halv 6 var det dock dags för mat och sedan somnade hon inte om förrän efter 7 och sov till 8, men ändå. För mig som somnade redan vid 22 igår fick ju jag mycket sömn också. Skönt. 
 
Malle tycker jag skriver mycket om sömn i bloggen men sån är jag ;)
 
Imorse åkte jag och Freya in till Ljusdal där vi först begav oss till affären där jag köpt semlor som jag ska överaska mamma med sen när hon slutar jobbet. Nu ligger pluttan och sover efer mycket om och men och jag funderar på att koka lite kaffe...

Supernatt

Publicerad 2014-02-04 14:40:02 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Har haft en riktig supernatt och jag känner mig nästan utvilad idag. SÅ skönt. Freya somnade vi 19-tiden igårkväll och vaknade inte förrän klockan var nästan 7 imorse. Tror jag gett henne nappen max 3 gånger inatt och då har det inte varit massa gnäll efteråt utan i med nappen och sen tystnad. Själv har man ju dock vaknat två gånger och varit superkissnödig så jag har ändå behövt trippat ner till toaletten, haha. Efter en flaska mat 7 imorse somnade vi om halv 8 och sov en timme till. LYX.
 
Just nu är vi precis hemkomna efter att ha varit hos Nathalie. Där blev jag bjuden på lunch och Freysan satt i en korgstol och tittade på. Så duktig så :) Nu har jag flyttat över Freya från bilstolen till sängen så vi får se hur länge hon sover. Förmodligen inte så länge eftersom hon sov så mycket inatt.
 
Ikväll kanske det blir film om stumpan somnar tidigt. Annars äre lugna puckar...
 
 
Att sitta själv går bättre och bättre.....men tippar gör vi ganska ofta ännu :)
 

Ge mig motivation!!

Publicerad 2014-02-03 19:35:13 i Vardagen,

En god middag är intagen, Freya är lagd för natten, Jon diskar och jag inväntar "Familjen Annorlunda". Ja, ni hör ju hur bra jag har det ;) Haha. Det enda som fattas är ett par kilo choklad....
 
Jag har verkligen ingen motivation alls till att gå ner i vikt, vilket suger. När jag träffade Jon vägde jag 40 kilo mindre än vad jag gör idag och det är liksom bara TVÅ år sedan?? Jag gick upp 20 kilo när jag var gravid men dessa kilon tappade jag på 1,5 vecka efter förlossningen men nu har jag gått upp 10 kilo igen...på mindre än ett halvår. Det är något fel på min kropp....och MIG. Ge mig motivation för jag vill inte bli någon tjock mamma!!!!!
 
Då.....
 
 

Måndag

Publicerad 2014-02-03 15:25:23 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Tjobbidoo!
Halv 6 imorse hörde jag en massa bökande från sängen bredvid och där låg Freya med sina uppspärrade ögon och glodde. Jag gick ner, gjorde en flaska käk, matade henne, bytte blöja och fortare än fortast somnade stumpan om. Strax innan Jons klocka ringde halv 7 buttade jag på honom och bad honom stänga av den så Freya inte skulle bli väckt. Han skuttade upp och sen hade vi sovmorgon ända fram till halv 9. Sååå skönt.
 
På förmiddagen kom mamma hit och hjälpte mig att stryka gardiner och sätta upp nya. Nu är äntligen julgardinerna borta ;)
 
Sedan följde vi med henne in till Ljusdal där vi käkade lunch och efter ett par timmar där åkte vi hemåt igen och nu har jag kämpat med att försöka få Freya att somna om, men utan resultat. Skitunge. Så nu ska vi leka så blir det väl en tidig kväll för henne då.
 
 

Loppi Blogbag Gravid & Baby

Publicerad 2014-02-02 18:41:14 i Loppi,

För ett par dagar sedan dök det upp en Loppi Blogbag med lite prylar till Freya. Det kändes verkligen som att samtliga produkter var anpassade efter henne och det ska bli kul att prova på allting allt eftersom. Idag har vi använt några av produkterna när Freya badade. 
 
 
Först och främst innehöll paket ett gäng produkter från Natusan. Det var lotion, flytande tvål, babyolja och zinksalva. Freya älskar att bada och eftersom hon även blivit en torris nu i vinter känns dessa saker helt suveräna. Det är produkter som hela tiden går åt och Natusan är ett bra märke tycker jag. 
 
Även två produkter från Philips Avent var med i paketet och eftersom jag verkligen gillar just Philips blev jag väldigt glad. Först och främst var det en nappflaska som blir perfekt till Freya som är en flaskätare och även till ett eventuellt syskon i framtiden. Om ett par månader kan hon även börja använda muggen som var med som är utformad så att barnet ska kunna dricka ur den själv på ett smidigt sätt. Bra handtag för de små händerna att hålla i.
 
Till sist låg Folksams barnkit i lådan. En förpackning med vattenavvisande plåster, skavsårsplåster, brännsårsplåster, brännskadegel, torkare och solskyddskräm. Ett måste i skötväskan utifall olyckan skulle vara framme.
 
Jag är supernöjd med produkterna såhär långt och det ska bli kul att fortsätta använda dom.
 
 

Helg!

Publicerad 2014-02-01 12:24:27 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej på er!
Igår spenderade vi hela dagen i Ljusdal där vi var hos mormor med henne, Malle och Isabelle. Isabelle är så duktig med Freya nu för tiden och vill vara med hela tiden och hon hjälper till och donar på :) Igår fick Freya åka med när Isabelle åkte bil och det såg ju för roligt ut, haha. Freysan fick även ett bad hos mormor som hon älskade och till lunch blev det pizza och sen daimglass till efterrätt. En mysdag helt enkelt!
 
Igårkväll kollade jag och Jon på den andra Hungergames-filmen. Tyvärr var den inge vidare och det är lite trist med tanke på att böckerna är helt suveräna. Men men, man läre väl se trean också när den kommer. Har dock lite kvar i den boken så nu får jag rappa på ;)
 
Just nu ligger Freya och powernappar, Jon har skottat och hoppat in i duschen och jag sitter och inväntar Freyas morfar som kommer på besök. Har gjort chokladmousse nu på morgonen så får det bli efterrätt ikväll :)
 
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela