Dag 30

Publicerad 2014-03-30 19:22:44 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Då var det söndag igen och som vanligt har Jon åkt iväg på innebandy. Vi har haft en riktigt bra helg och Freya har varit på toppenhumör. Idag har hon till och med lärt sig att ta sig någonstans när hon ligger på mage. Framåt vill det sig inte men bakåt ålar hon minsann, haha. Alltid något, snart är det väl full fart :)
 
Fitnessfighten är för övrigt över nu och efter att ha "firat" med en massa onyttigt förstår jag verkligen hur mycket jag älskar mat och godis.....tyvärr. Jag tycker jag borde vara äcklad efter en bra och ren månad men nä, jag vill bara ha mer och mer och mer vilket är jobbigt. Men nu ska jag inte sumpa det...jag får inte!
 
Planen är att börja promenera promenera promenera...så mycket jag bara kan. Jag tvivlar på att jag ens orkar Kyrksjön men man kan ju se det som ett första mål då - att sig runt Kyrksjön. Haha, fan vad sjukt det låter men det är sant....
 
Nu blir det myskväll i min ensamhet och sen blir det säkert tidigt Godnatt!
 
 

Solstrålen

Publicerad 2014-03-29 19:54:14 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Idag har vi haft en riktig solstråle här hemma. Freya har varit en riktig gladfis och det är ju så härligt. Både solen och hon har skinit :)
 
Imorse var vi som sagt på lite kalas för Memphis. När vi kom hem blev det lunch för både oss och Freyan och sen gick vi ut i solen och satte oss. När hon blev trött gick vi in igen och sedan somnade vi allihopa på eftermiddagen och sov som STOCKAR i 1,5 timme. Annars brukar jag kunna sova en halvtimme typ men nu sov vi verkligen tungt. SÅÅÅ skönt och välbehövligt.
 
Sedan har vi bara myst och busat och nu ligger stumpan och sover igen. Vi inväntar Gladiatorerna och kaaanske kanske kaaanske orkar man vara uppe till minst 22 idag ;)
 
 

Lördag

Publicerad 2014-03-29 09:21:56 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Vilken härlig dag! Här vaknade vi tidigt men på gott humör. Freya drog av ett bajslass strax innan 5 imorse och ville inte sova i sin egen säng efter det så hon fick lägga sig mellan oss och somnade tillslut om. Halv 7 var det god morgon men då låg vi och myste i sängen en lång stund. 
 
Nu sover stumpan igen och när hon vaknar tänkte vi bege oss mot Ljusdal ganska direkt för att dra på kalas så Freya orkar vara pigg någon timme. När vi kommer hem är planen att bara njuta i solen. Kanske vill ongen sova i vagnen så kan jag och Jon bara sitta och slappa? :)
 
Nä, nu ska jag slänga in i en tvätt och göra något åt barret så man ser ut som folk. Har förresten börjat använda systemkameran mer för nog är det roligare att ha finare bilder på sötungen än massa mobilbilder? Trots att iPhonen är kanon ;)
 
 

Mysdag

Publicerad 2014-03-28 20:08:09 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Trots en dålig natt med väääldigt lite sömn och sedan uppgång klockan 6 har jag haft en riktigt bra dag. Freya ville aldrig somna om på morgonen så vi åkte in till Ljusdal vid 9 där mamma, Malle och Bellsan väntade. 
 
Mamma var snäll och tog med Freya ut så hon fick sova i vagnen. Jag spelade lite spel med Isabelle och när det var dags för lunch lämnade jag Freyan kvar och mötte upp Jon nere på köpingen. Där shoppade vi present, tre nya dregglisar till Freya och en massa mat. Det är inte varje dag jag och Jon hittar på saker själva så det var skönt att bara kunna gå tillsammans med honom.
 
När jag kom hem hade Malle och Bellis tagit med Freya till lekparken så jag slängde in matkassarna hos mamma och tog en promenad dit jag med. Freya låg och sov i vagnen så vi njöt i solen medans Isabelle lekte av sig. När Freya vaknade fick hon också gunga litegrann. Till sommaren, och framför allt nästa sommar blir det väl annat :)
 
Nu har jag och Jon gjort i ordning en varsin kopp te och ska kolla på serie hela kvällen. MYSPYS!
 
 

Torsdag

Publicerad 2014-03-27 21:19:06 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jobbig natt och tidigt morgon. Trots detta kan man ju inte låta bli att älska denna lilla människa som varje dag får mig att le. Ibland känns det som att hon gnäller 24/7 men så fort hon spricker upp i ett leénde glömmer man allt. FINA FIIINA FREYAN!!!!
 
Idag har vi varit hos mormor, handlat på Lidl och sovit ihop en stund på eftermiddagen. När vi kom hem blev det träning, middag och läggning av Freya. Jag är glad att det åtminstone går bra att få henne att sova en gång per dag, och det är om kvällarna. Då slocknar hon oftast utan protest. 
 
Imorgon åker vi in till Ljusdal igen eftersom Malle och Bellis kom idag. Blir nog en sväng på Zinko eftersom vi ska till Memphis på lördag som fyller ETT år idag! :)
 
 

Helt slut

Publicerad 2014-03-26 19:14:57 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Jag känner mig heeelt slut i kroppen. 26 dagars träning har verkligen gjort sitt men nu är det inte långt kvar och efter detta är slut kan jag lägga upp den träningen jag vill. Varje dag kommer jag absolut inte att träna i fortsättningen men fler promenader och även något styrkepass i veckan ska jag väl kunna klämma in.
 
Idag har vi varit med Mathilda, Nathalie och lilla Betty. Det blev en del promenerande idag och det är ju bara bra trots att träningen var tung ikväll. Men men, man kan ju inte alltid vara på topp. När vi kom hem på eftermiddagen, Jag och Freya, lekte vi lite innan vi somnade båda två i sängen och sov fram tills Jon kom hem. SKÖNT. 
 
Nu inväntar jag Halv åtta hos mig och sedan Sveriges Mästerkock. En köpp te vore ju gött å....
 
 

Hemmadag

Publicerad 2014-03-25 16:05:29 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Idag har vi bara varit hemma, jag och Freya. En riktig mysdag har vi haft med en promenix och massa bus och lek. Hon är ju så fantastisk så jag gång på gång blir förundrad över att hon är MIN. Världens finaste bäs :)
 
Efter prommisen stannade vi ute en stund. Jag drack en kopp kaffe medans Freya satt i vagnen och donade på och njööööt. På eftermiddagen däckade hon vid halv tre så jag chansade på att hon skulle sova länge och började laga mat till matlådor. Jodå, 9 stycken matlådor blev det och ungen har fortfarande inte vaknat. Skönt! Nu är hon pigg och glad sen då.
 
Hade en helt okej natt trots att hon skulle skita både klockan 1 och 5 inatt och slutligen klockan 7 imorse. Haha, tror hon vi är gjord av blöjpengar eller???? :D
 
Nä, nu ska jag vänta på att Freyan ska vakna och på att Jon ska komma hem. Sen blir det träning och middag som vanligt. Sista rycket nu!!
 
 

Vårväder

Publicerad 2014-03-24 19:17:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Aaaah, vilket härligt väder vi har! Man blir ju så mycket gladare när solen tittar fram om dagarna och snart är verkligen våren här, vilket är UNDERBART. Självklart har det blivit en prommis idag och förhoppningsvis kan jag försöka ta en varje dag den här veckan. Efter promenaden kunde jag till och med sitta på bron i solen och dricka en kopp kaffe. LYX!!!!
 
Jag har blivit en riktig shopaholic när det gäller barnkläder men det finns ju så jäkla mycket fint. Passade till exempel på att beställa en jacka och mössor från Ellos när mamma ändå skulle beställa. Detta var dock något Freya behövde så inget onödigt denna gång ;) Blev helnöjd! Jackan var alldeles lurvig och mysig och kommer bli perfekt nu i vår och mössorna var jättefina. Invigde både jackan och en av mössorna på vägen hem idag :)
 
Just nu är jäntan lagd och både jag och Jon har hunnit med dagens träning så nu väntar en kväll i soffan bara. Säsongspremiär av Halv åtta hos mig och såklart Familjen Annorlunda!
 
TJO!
 
 

Söndag

Publicerad 2014-03-23 19:42:43 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Då var jag ensam igen då. Jon har dragit iväg på innebandyn och Freya har somnat. Vi sov betydligt bättre inatt och låg lääänge imorse men nätterna är fortfarande det stora problemet. Stackarn sover så oroligt, vaknar skrikandes och låter alldeles panikslagen. Hoppas det vänder snart för man blir ju så jäkla trött....
 
Idag åkte vi in på Lidl en sväng och handlade och hälsade sedan på pappa. Sedan har det som vanligt tränats och lagats mat och nu går vi snart in i den sista veckan av Fitnessfighten. Ska bli så jäkla skönt när den här skiten är över så man åtminstone får börja äta normalt för detta är inte normalt. Jag SPYR på ägg, kvarg och torr mat snart!!!! Haha. 
 
Imorgon ska vi väl till mammsen och för övrigt har vi väl inga planer...
 
 
TJOCKTJEJEN! :D
 

Pigg och glad

Publicerad 2014-03-22 19:03:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
En riktigt usel natt kompenserades med en väldigt bra dag. Det var en helt annan Freya som vaknade imorse, pigg och glad var hon och det har inte varit mycket gnäll alls idag...typ ingenting faktiskt. Hon har busat, lekt, skrattat och bara varit den där Freya som vi älskar. Vi älskar gnälliga Freya också men nog är det roligare när hon är glad ;)
 
Idag har det varit kanonväder ute så vi gick ut alla tre i solen. Freya satt i vagnen och fipplade på med sina leksaker och verkligen njöt verkade det som. Det blev dock inte mer än en halvtimme eftersom det var var lunchdags för oss alla tre. Efter en stor lunch och ett härligt bad för stumpan somnade hon gott och sov i en timme på eftermiddagen.
 
Nu är hon lagd för kvällen och vi håller alla tummar vi har för en bättre natt. Hoppas att hon åtminstone kan sova i sin egen säng för det är inget vidare att ha en härjande och ledsen unge bredvid sig....
 
 

Febrig

Publicerad 2014-03-21 16:27:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Inatt fick Freya sova mellan mig och Jon efter att ha vaknat klockan tio igårkväll och varit otröstlig. Jon fick typ hela sängen för sig själv medans jag låg ute på kanten med en Freya som sparkade mig i magen 28 gånger i timmen typ. Oroligt har hon sovit och jag har inte kunnat röra mig vilket gjort att jag också sovit uselt. Men men, vi klev inte upp förrän 06.40 imorse och det var längesen hon låg så länge. Alltid något.
 
Jag kände redan inatt att hon var varm trots att hon inte hade täcke på sig så imorse tog jag tempen, vilket visade feber. Inte någon hög sådan, men ändå. Sedan har hon börjat snora en aning också så kanske är en förkylning på intågande. Gnälligt har det i alla fall varit hela dagen. Tur det är helg....
 
Nu har jag efter MYCKET om och men fått ungen att somna så nu ska jag ner, laga mat till mig och Jon OCH barnmat. Hur fan orkar man....
 
 

Söt och gnällig

Publicerad 2014-03-20 18:44:55 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Inatt och idag har det varit skrik, gnäll och bajs. Jag vet inte vad jag ska skylla på längre....dåliga dagar? Dåliga veckor? Det är fascinerande hur man trots så lite sömn fungerar. Man tycker ju framförallt att Freya borde vara helt slut men äh, hon fungerar hon med. Idag har hon sovit EN timme sedan klockan 7 imorse och då bör det tilläggas att hon skrek och grät mellan 4 och halv 6 imorse också. 
 
Haha, ni får läsa mycket om sömn i min blogg men om ett par år kan jag titta tillbaka och säga åt henne hur förbannat jobbig hon var när hon var 7 månader ;) Evil mother! 
 
Trots detta kan man inte låta bli att le när man vaknar bredvid henne på morgonen. Hon sov i vår säng mellan halv 6 och 7 imorse och när hon slog upp sina blå tittade hon på mig, log och började genast prata. Jag har både världens sötaste och gnälligaste unge, haha.
 
Idag har vi träffat Malle och Isabelle, storhandlat på Lidl och på eftermiddagen kom Tove och Josefine x2 hit och hälsade på. Freya fick ett gosedjur och ett superfint hårband som jag tror vi får inviga imorgon. Jag blir tokig på alla dessa fina barnkläder som finns, VILL HA ALLT!!! :)
 
 

Trötter

Publicerad 2014-03-19 19:21:57 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Färdigtränad, färdigduschad och färdigäten. Nu inväntar jag bara "Sveriges Mästerkock" och sen ska jag fasen gå och lägga mig för satan vad jag är trött. Hoppas hoppas hoppas det blir en bättre natt inatt. JAG BEHÖVER SOVA!!!
 
Freya var så tjurig i förmiddags så det som skulle bli en hemmadag slutade i att vi tog bilen till Ljusdal istället. Vi tankade, åkte på Coop en sväng och sen hem till mamma där Freya fortsatte sin tjurighet. Hon är trött konstant, vilket gör henne sur men lik förbannat ska hon inte sova. Baaaahhhh...tur hon har sina stunder ;)
 
Nä, nu ska jag gosa ner mig i soffan och bara njuta....
 
 

BAH

Publicerad 2014-03-19 07:29:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag vill jag bara trycka i mig kaffe och choklad heeela dagen. Kaffe får jag dricka men att dricka det hela dagen utan choklad går ju inte så jag tror vi skiter i alltihop....
 
Freya har bråkat heeeela natten och jag känner mig som en zombie just nu. Må det vända snart för man fungerar fasen inte utan sömn....

Bebisdate

Publicerad 2014-03-18 20:55:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Klockan är snart 21 och ääääntligen kan jag parkera mig i soffan och bara njuta innan det är läggdags. Läggdags nu för tiden betyder senast 22 så det är ju rätt trist, men har man en unge som gnäller halva nätterna och ska upp 5-6 på morgonen så finns det inte mycket att göra. Man behöver både lägga sig tidigt om kvällarna och ta powernaps om dagarna, haha. Men det vänder väl ;)
 
Idag har vi varit i Letsbo till Evelina och OJ vad fantastiskt fint dom bodde! Världens utsikt och sååå fint inomhus. JAG VILL OCKSÅ!!! Där blev det lunch (medtagen mat för mig såklart...) och massa bus och lek. Småttingarna blev dock gnälliga ganska fort men jag tror alla är inne i någon "mamma-period" för att sitta på golvet själva en längre stund går ju inte, haha.
 
Vi får se vad vi hittar på imorgon, på torsdag kommer i alla fall Malle och Bellis till Ljusdal så då åker vi dit och träffar dom. Och så kanske vi tar en dejt med Nathalie och Betty på fredag? Vi får se...
 
 

Söndagkväll

Publicerad 2014-03-16 19:33:43 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Alltid när Jon åker iväg på innebandyn på söndagkvällarna stänger jag av tv:n och bara njuuuuter. Jag har aldrig varit någon riktig tv-människa och tycker inte som honom att "den är bra att ha på i bakgrunden". NÄ, den stör! Haha. Så nu är det jag, datorn och min älskade bok, så snart får datorn stängas av för kvällen också.
 
Jag sitter och trycker i mig lax till middag och Freya har precis somnat. Lite senare än vanligt eftersom vi satt och myste i sängen ett tag :) Hoppas hon kan sova lite längre imorgon. I alla fall till 6 då....
 
Imorgon ska vi till mamma igen och på kvällen blir det föräldragrupp. På tisdag ska vi mammor och bebisar träffas igen, kul kul! :)
 
Ha en bra kväll!
 
 

7 månader

Publicerad 2014-03-16 11:09:57 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Då var det söndag igen och ute blåser det för typ hundrade dagen i rad, BAH. Minusgrader har det varit hela morgonen också och det verkar som att det ska bli kyligt i ett par dagar nu. Förhoppningsvis vänder det :)
 
Igår donade vi på mest hela dagen. Vi började dagen med att åka in till Ljusdal och handla. Sedan spenderades den största delen av dagen i köket. Det lagades mat, både till oss och till Freya och nu har vi åter igen byggt upp ett lager. Halva tiden av Fitnessfighten är förbi och vi håller ut trots att det är rätt trist. På kvällen såg vi Gladiatorerna innan vi la oss....tidigt som vanligt.
 
Imorse var det morgon 05.20 för Freya och då är det bara att lyda. Hon har fått sig ett bad nu på förmiddagen och ligger och tar en tuppis med Jon just nu. Borde egentligen göra det jag med......
 
När dom vaknat ska vi åka iväg till Jons föräldrar en sväng.
 
Ja just ja, SJU MÅNADER blir tösabiten idag å! :)
 
 

Välbehövlig fredag

Publicerad 2014-03-14 16:22:05 i Freya 0-1 år, Vardagen,

FREDAG, och den kunde inte komma mer lägligt. Jag är så trött så trött sååå trött. Gnäll halva natten och sen upp klockan 5 imorse. Wihoo liksom. Hade förväntat mig att sova en längre stund vid 7 då men nä, det blev en halvimme. Zombiefredag....
 
Vid halv 10 åkte vi in till mamma/mormor där vi spenderade halva dagen. Vid två åkte vi hem igen och vid tre däckade både jag och Freya. Hon sover än men jag klev upp för en stund sedan. Hade lätt kunnat sova i ett par timmar till jag med men..haha.
 
Nu sitter jag och väntar på att Jon ska sluta och sen blir det väl träning som vanligt. Idag är det en sån där dag då jag är sugen på klyftpotatis, choklad, ostbågar och tsatziki. Men men, två veckor kvar....
 
 

Gnäll

Publicerad 2014-03-13 19:02:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

När Freya vaknade 4 imorse, efter en för övrigt gnällig natt, trodde jag att jag skulle gå under. Hon bara skrek och skrek och skrek och jag förstod att det var dags att kliva upp för henne. MEN, jag la henne i vår säng och efter ett tag somnade hon om och sov fram till klockan 7 nästan. Tack för det, annars hade jag varit helt knäckt vid det här laget.
 
Idag har vi bara varit hemma, jag och Freya. Hon har gnällt mer eller mindre hela dagen och jag har flyttat henne från soffan till golvet till sängen till gåstolen till matstolen, osv osv osv, allt för att hon ska få variation, men nä, det var ingen bra dag idag tydligen. En promenix tog vi i alla fall och jäklarns vad skönt det var. Man får passa på innan det vänder.
 
På eftermiddagen somnade vi båda två i sängen tätt intill varandra och sov fram tills Jon kom hem. DET var välbehövligt! Trots detta gick träningen ikväll skit och jag känner mig inte alls på humör idag faktiskt. Imorgon är det i alla fall fredag och trots att det inte väntar någon chokladkaka på mig så gör i alla fall momme det! ;)
 
 

Tidig morgon, tidig kväll

Publicerad 2014-03-12 19:26:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

04.55 imorse började Freya prata i spjälisen bredvid. Man vet direkt om det är mat och somna om hon vill eller om det är uppstigning och tyvärr var det uppstigning. Baaaaahhhhh...
 
Efter två gnälliga timmar somnade hon tillslut om och jag försökte göra detsamma utan att lyckas såklart. Klockan 8 såg jag hur hon drog undan spjälsängsskyddet och när hon fick syn på mig drog hon av världens leénde, ja, då är det inte svårt att glömma att man är trött och less :)
 
Efter lite lek och mat hoppade vi in i bilen och begav oss mot Järvsö där det vankades mamma- och bebislunch igen, denna gång hos Mathilda. Hon hade det verkligen superfint hemma och det var kul att alla kunde komma denna gång. Jag fick dock inte äta lunchen som bjöds men hade med mig egen matlåda och det gick ju det med. Bebisarna var leksugna och glada till en början och gnälliga på slutet, precis som vanligt ;)
 
När vi åkte hem höll Freya låda i baksätet halva vägen innan hon tillslut somnade. När vi kom hem la jag som vanligt över henne i sängen men då blev hon såklart jättepigg och efter ett par tappra försök att få henne att somna om fick jag tillslut ta upp henne. Ungen har sovit i max TVÅ timmar sen 5 imorse. Ni kan ju gissa vem som var sur och dödstrött klockan 6 ikväll.....lyckades i alla fall ha henne vaken till halv 7.
 
Nu har både jag och Jon hunnit med träning och middag och en kväll framför tv:n väntar!
 
 

Tisdag

Publicerad 2014-03-11 19:07:44 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Dagen har varit lugn. Vi tog en tupplur tillsammans på förmiddagen, eller ja, snarare imorse, på en timme och efter det blev det frukost innan vi åkte in till Coop för att handla lite. Efter Coop blev det en sväng till mamma där Freya fick sova i vagnen och sedan åt vi lunch båda två. Sedan hem, leka en stund och sedan somnade stumpan och jag passade på att träna. 
 
Just nu har Jon dragit ut på en löprunda, jag har precis lagt Freya och ikväll blir det bara luuuugnt. Har en laxmiddag som väntar på mig och trots att det är såsfritt längtar jag. Lax är ju det bästa som finns!
 
Imorgon väntar ännu en mammaträff, denna gång i Järvsö, sköj :)
 
 

Måndag

Publicerad 2014-03-10 19:55:43 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Då var det måndag igen. Freya vaknade sex imorse, vi klev upp och åt frukost vid 7 och sen somnade vi båda om halv 9 och sov fram till klockan 10. VÄLBEHÖVLIGT.
 
När vi hade vaknat och klätt på oss hoppade vi in i bilen och drog mot Ljusdal. Det blev först en sväng på Dollarstore där några nya temuggar införskaffades bland annat. Sedan åkte vi vidare till mamma där det bara var lugna puckar. Freya sov en stund i vagnen på altan ända tills puckokatten hoppade upp på vagnen och väckte henne. Skit-Sotis....haha.
 
När vi åkte hem på eftermiddagen somnade stumpan i bilen och jag flyttade sedan över henne till sängen. Själv tog jag tag i dagens träning och hann nääästan klart innan Freya vaknade. Men då kom Jon hem så det var inga problem.
 
Just nu söver Freyis, Jon tränar och jag inväntar Familjen Annorlunda med en kopp te.
 
 

Fitnessfighten Dag 9

Publicerad 2014-03-09 19:18:38 i Träning, Vardagen,

Idag är det dag 9 av Fitnessfighten och vi kämpar på. Tänk att jag nu har tränat i ungefär 9 timmar på 9 dagar. Jag ska vara glad om jag får ihop 9 träningstimmar på ett år annars ;)
 
Hur går det då? Jo, det går bra. I helgen var man förbannat sugen på både pizza och godis och det känns lite som att helgerna inte är helger när man inte får tugga på något. Rätt sjukt egentligen, men så är det väl för dom flesta. Det är roligare att träna på helgerna eftersom man då kan göra det på dagarna. På kvällarna vill man helst krypa ner i soffan bara men det är inte så mycket att göra när det gäller vardagar, man måste ju.
 
Imorgon är en tredjedel gjord så det går ju faktiskt framåt. Maten är rätt trist utan såser och så, men det funkar. Vi gör ganska mycket lika för att slippa anstränga oss och ja, det går det med. Kylen är invarderad med kvarg och keso som man äter till varje mellanmål. Man ska äta var tredje timme från det att man vaknar till att man lägger sig så man slipper ju att gå hungrig.
 
Resultatet såhär långt är bra. Jag har gått ner ungefär 4,5 kilo och Jon ungefär 3. Min förhoppning är att kunna gå ner minst 10 kilo denna månad, helst mer, men man ska inte ha för höga förhoppningar, då blir man bara besviken.
 
Vi kämpar på, men längtar såklart till April ;)

En vanlig söndag

Publicerad 2014-03-09 16:43:25 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igårkväll blev det som vanligt Mello. Sanna förtjänade att vinna så inte mig emot. Tvivlar dock på att hon kommer lyckas bra i Eurovision men vi får se....
 
Idag har det tränats och lagats mat. Just nu är jag ensam eftersom Jon åkt iväg för att kolla på bandy och sen spela innebandy och Freya powernappar en sväng. Blir väl till att väcka henne vid fem och sen leka någon timme innan det är dags för välling och godnatt. Sen då? Trööökig kväll....
 
Imorgon ska vi till mammsen och så kanske det blir en sväng till Lidl igen! ;)
 
 

Hudik

Publicerad 2014-03-08 21:01:58 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Passar på att slänga in ett inlägg medans Mellon pågår....det är ju inte många låtar som är bra direkt ;)
 
Idag skulle Jon på fotboll i Hudik och tillslut så bestämde sig jag och Freya för att också följa med. Vi dumpade av Jon hos Thomas och begav oss sedan mot Malle och Isabelle. Där blev det mys i ett par timmar innan vi åter igen hämtade upp Jon och drog hemåt. Jag hade förväntat mig att Freya skulle sova på vägen hem men icke, hon pratade och gnällde fram till strax innan vi kom hem, haha. Ändå var hon en gladprupp när vi kom hem och orkade vara uppe till sju :)
 
Igår köpte jag en ny, fin flaska till Freysan som hon tyckte om. Klart det är kul när man kan hålla i själv! :)
 
 

Fredag

Publicerad 2014-03-07 16:09:19 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jobbiga nätter passerar och jag bara väntar och längtar tills det ändras. Idag valde i alla fall Jon att ta en "sportlovsdag" så imorse var det ingen väckarklocka ställd. Fast vem behöver väckarklocka när Freya finns? Stackarn fick börja sin lediga dag med att gå upp med Freya tidigt och jag fick sova vidare. Halv 9 fick jag Freya att somna om och då sov vi bredvid varandra i 1,5 timme. MYS :)
 
Idag har jag och Freyan varit in och hälsat på mamma en sväng som kom hem från Sälen igår. Sedan har vi bara varit hemma, jag har tränat, Freya har lekt och nu har hon precis badat och lagt sig igen. Sista tuppisen innan läggdags vid sju.
 
Nä, nu blir det lugna puckar medans Freya och Jon sover. Kanske lite läsning?

Lidl

Publicerad 2014-03-06 21:09:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Aaaah, ÄNTLIGEN kan jag sätta mig ner i soffan och bara ta det lugnt. Här har det varit full rulle sedan Freya vaknade klockan 5 imorse. Vi började dagen med att bege oss mot Ljusdal och Lidl:s invigning som var idag. Jag tänkte att "det kan väl inte vara så mycket folk såhär tidigt på morgonen" men herregud, det var KNÖKFULLT. Jäkla tur att jag numer får ställa mig på familjeparkeringen för just såna fanns det lediga, annars var det kört. Vi tog i alla fall en kort sväng där inne, jag och Freya, för att kolla läget men handlade inte mer än lite kvarg, yoghurt och puréer till Freya. Det är dumt att gå på Lidl när man inte får äta något........Kul i alla fall att dom kommit till Ljusdal :)
 
På eftermiddagen somnade jag med Freya och sov i TVÅ OCH EN HALV TIMME. Haha, så jäkla välbehövligt. Sen kom Jon hem och tränade, jag la Freya och sen var det min tur. Det går bättre och bättre och jag har verkligen förbättrat mig på bara sex dagar, SÅ kul :) Efter träningen blev det middag och matlagning för att göra matlådor och nuuu är vi äntligen klara...
 
Fasen, jag sa åt mig själv att hålla mig kort i detta blogginlägg men inte lyckades jag med det eh...
 
 

Dag 5

Publicerad 2014-03-05 18:57:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej igen!
Idag har vi bara varit hemma hela långa dagen. Som jag trodde så drog Freya av en riktig långsovning på eftermiddagen där hon somnade klockan två och sov fram till fem då jag väckte henne. Tre timmar alltså....varför ska hon hamna i en sådan djupsömn just då? Och nu har hon somnat för natten också. Jag som hade hoppats på att att kunna ha na vaken fram till sju i alla fall. Men men, nu hoppas vi på en bättre natt än senast...
 
Jag har precis tränat dagens pass och nu är det Jons tur. Snart väntar en dusch och middag för mig och sedan blir det Sveriges Mästerkock. Dag 5...tiden går sakta ;)
 
 

Tungt

Publicerad 2014-03-05 09:18:36 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag är det tungt att vara mamma till Freya Jansson. Hon började med att gnälla halv 1 inatt och sedan höll det på så till och från fram till klockan 4 då det åter igen var omöjligt att få henne att somna om. Mat, blöja, vaggningar, ligga mellan mig och Jon, osv osv, ingenting fungerade. Efter 6 klev jag och Freya tillslut upp för att Jon skulle få sova lite innan jobbet i alla fall. Han klev upp 06.40 och 06.45 somnade ÄNTLIGEN ungen om igen. Jag hade hoppats på ett par timmar men en timme senare började hon babbla i sängen bredvid.
 
Jahapp, så nu är vi uppe och har precis ätit frukostgröt. Jag skulle kunna döda för att få sova i ett par timmar men jag får passa på när hon ska sova sen. Förhoppningsvis drar hon till med ett par timmar på eftermiddagen så jag också orkar med kvällen och träningen...
 
Förresten, till er mammor. Ett hett tips är att blanda/mixa avocado med banan. Freyan älskar det! Nyttigt mellis :)
 
 

Tisdag

Publicerad 2014-03-04 19:44:11 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Godkväll!
Precis efter att jag skrivit förra inlägget hörde Nathalie av sig och frågade om vi ville umgås. Javisst, vi åkte dit i ett par timmar och lekte med henne och Ida. Trevlans! Hon fyllde ju år igår också så hon hade såååå mycket fika som jag inte fick äta :( Haha, såna där stunder önskar man att man hade en normal kropp och kunde äta en kaka utan att gå upp 10 kilo i vikt. Men men...
 
Freya somnade i bilen och sov vidare i sängen. Jag la mig i soffan och tänkte att jag skulle läsa lite, men efter att ha tyckt att det var så skönt slumrade jag också till, haha. Halv 5 vaknade stumpan och sedan kom Jon hem så jag fick träna. Nu har jag precis gjort matlådor, diskat, duschat och ätit middag. Nu väntar jag på att Jon ska bli klar i duschen så vi kan kolla serie! :)
 
 

Hemmadag

Publicerad 2014-03-04 09:15:09 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Här startade vi morgonen halv 7 och efter det har vi hunnit med frukost, bajs och lek. Nu ligger stumpan och sover igen och denna gång somnade hon faktiskt utan skrik. Så jäkla skönt. Man känner sig ju som världens sämsta morsa annars när ungen bara skriker tills hon somnar.
 
Idag har vi inga planer och jag vet inte om jag tänker skaffa mig några heller. Det funkar ju att vara hemma ibland också trots att det kan bli lite långtråkigt. Ah, vi får se. Dyker det upp något kanske vi drar iväg.
 
Fjärde dagen på Fitnessfighten också. Kroppen gör ont men sötsuget är faktiskt borta. Jag trodde att kosten skulle vara allra värst men det är faktiskt inga problem. Men nog blir det nån god mat och lite choklad i början av april :) Men sen får man lägga upp något annat kost- och matschema.
 
Ah, ha en bra dag!
 
 

Mammalunch

Publicerad 2014-03-03 16:09:16 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag har det varit en trevlig dag minsann. På förmiddagen begav vi oss mot Ljusdal och Kristin där det väntade mamma- och bebislunch. Supermysigt var det och det finns redan planer på att träffas fler gånger :) Efter ett par timmar var det fem trötta barn som åkte hemåt. Freya pratade i bilen i ett par minuter innan hon slutligen däckade....och sover ÄN!! Haha. Snacka om att vara helt slut.
 
Skulle behöva sova jag med men nu inväntar jag Jon och sen blir det träning!
 
 

Måndag

Publicerad 2014-03-03 07:46:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Måndag....och jag somnade alldeles för sent igår för att kunna vara pigg idag. Fastnade i boken och kom i säng för sent och sedan kom Jon inte hem förrän efter 23 igårkväll så då kunde jag inte somna heller. Sen vaknade Freya vid 4 imorse och var ledsen men somnade i alla fall om efter lite mat. Sen var det upp och hoppa halv 7....
 
Nu har vi precis tryckt i oss gröt båda två och jag försöker planera i huvudet hur jag ska lägga upp dagen och när Freya ska sova för att vara pigg på mammagruppen. Det går dock inte styra en bebis, och framförallt inte Freya så det får bli som det blir. Hon däckar när hon däckar ;)
 
Nu är det lek och lite Babblarna som gäller och sen ska vi väl leta fram några kläder att ha på idag....
 
 

Träningsvärk

Publicerad 2014-03-02 19:50:35 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Kroppen gör så ont och att gå upp för trappan är inte något jag gör frilvilligt om jag säger så. MEN, det är en skön smärta - TRÄNINGSVÄRK! 
 
Just nu ligger stumpan och sover, Jon har åkt iväg på innebandy och jag har precis ätit middag och nu gjort en kopp te. Har tagit fram en bok så jag tänkte nog läsa en stund innan läggdags. Avkoppling på hög nivå men det behövs. Har gjort hur många matlådor som helst nu på eftermiddagen...aaah...
 
Idag har vi varit till Ljusdal och hämtat mammas träningscykel och vi passade även på att handla. Freya fick prova att sitta i kundvagnen för första gången och det gick hur bra som helst. Tror hon tyckte det var spännande :) Känns ju roligare att ha henne där än i babyskyddet. Stortjejen!
 
Imorgon är det måndag vilket betyder mamma- och bebisträff! Wihooo. Det blir lunch hos Kristin och umgänge med alla mammor och bebisar från föräldragruppen :)
 
 

Vasaloppet

Publicerad 2014-03-02 09:38:48 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Ibland är det bra att ha en morgonpigg dotter. Typ idag när det är Vasaloppet. Tror aldrig jag sett en start förut men nu satt vi bänkade framför tv:n klockan 8 med frukost och såg starten. Vi sitter och håller tummarna för Brink men jag vettefan om vi hinner se målet eftersom vi tänkte bege oss till Ljusdal om en stund för att låna hem träningscykeln från mamma. Och handla....för jääääklar var med keso det går, hahaha.
 
Jäklar vad med norskar det är i täten förresten...skärpning ;)
 
 

Chokladsugen

Publicerad 2014-03-01 20:15:07 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Idag har jag faktiskt inte tagit ett enda kort på Freya. Har det hänt förr? Haha.
 
Idag körde vi igång med Fitnessfighten och jag är såååå sugen på choklad....såklart. Men vi har varit duktiga hela dagen och ätit bra och ofta. Träningen ikväll var dock hemsk, hur har jag låtit mig sjunka såhär lågt? Jag kan inte hoppa utan att knäna tar stryk och att jogga finns liksom inte ens med på kartan längre. FAN. Men nu ska jag komma i form så jag kan börja springa igen. Ska bli spännande att se utvecklingen. 30 dagars träningspass kvar bara ;)
 
Idag har jag och Freya varit i Ljusdal och träffat Rikard, Rebecka och Gunilla, hemma hos mamma. Har även sagt hej då till just mamma och familjen eftersom dom åker till Sälen imorgon och blir borta tills på torsdag. Vad ska jag göra då liksom???? Haha.
 
Nä, nu blir det mello och sen en sen middag.
 
 
Får bli en gammal bild då....
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela