Våran helg

Publicerad 2013-04-29 14:06:40 i Mat och bak, Vardagen,

Hej igen måndag!
I fredags hade vi tacomys när vi kom hem på kvällen och sedan blev det bara film innan läggdags. Lördagskvällen spenderades på Borrgården där Marie hade boksläpparfest för hennes första bok. Det bjöds på en massa mat och dryck och med oss hem fick vi även boken som ska bli spännande att läsa :)
 
Igår kom mamma och Stefan över på middag och det blev grillat och hasselbackspotatis, med pannacotta till efterrätt. MUMS! På kvällen blev det som vanligt tv innan vi sa "tack för helgen" till varandra och somnade. 
 
Imorse tog jag tummen ur röven och ställde klockan på 8.00 för att pallra mig upp och ringa till barnmorskan. Fick en tid på torsdag och det ska bli sååååå spännande att lyssna på hjärtljuden för första gången :) Kanske man även får lite tips mot kräkningarna förhoppningsvis...
 
Ha en finan dag!
 

Vecka 24

Publicerad 2013-04-27 13:25:26 i Bebis, Graviditeten,

Igår gick jag in i vecka 24 och det är som sagt alltid spännande att gå in i en ny vecka! :)
 
Barnet är nu cirka 21 cm lång mellan huvud och stjärt (ca 30 cm allt som allt!) och väger ungefär 565 gram i början av veckan och 665 gram vid veckans slut. De vita blodkropparna har börjat bildas, dessa är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Skulle barnet födas nu finns det en liten chans att det skulle klara av ett liv utanför livmodern men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade.
 
Jag har inte känt någon större skillnad om jag jämför med förra veckan utan nu väntar bara jag och Jon på att man ska känna bebis sparka utanpå magen också. Det är ju lite orättvist att det bara är jag som känner ;)
 
 

Graviditeten just nu

Publicerad 2013-04-24 14:53:59 i Bebis, Graviditeten,

Hej hopp!
Idag är min mage stenhård. Jag som alltid varit en tjockis med en mjuk och gosig mage (haha) är lite fascinerad över hur den kan ändra sig så fort. Imorse ställde jag mig på vågen och insåg att jag vägde 3 hg mindre än vad jag gjorde hos barnmorskan vecka 9. Jag har alltså inte gått upp ett enda kilo på 14 veckor, och det känns såååå bra. Jag vill dock inte tänka på hur det hade varit ifall jag inte hade kräkts så mycket som jag gör. Tyvärr håller jag ju inte den "nyttiga linjen" så jag hade nog kunnat gå ner ännu mer än vad jag gjort. Jag är dock nöjd ändå och man ska ju inte gå ner en massa i vikt heller när man är preggo :)
 
På fredag går jag in i vecka 24 och därför tänkte jag imorgon ringa till barnmorskan och boka in en ny tid. Ska bli spännande att få lyssna på bebisens hjärtljud och även kolla så att allting ser bra ut med mig. Ska även höra om hon har något tips mot mitt illamående och kräkningar. Just nu känns det som att jag kommer att behöva kräkas resten av graviditeten men jag hoppas på att det plötsligt kommer en dag då det slutar...
 
Idag har jag googlat omkring efter bebiskläder och det finns ju ofantligt mycket fint. Trots att det är svårt ska jag ändå försöka köpa så lite som möjligt innan h*n kommer. Vi har ju redan en del och behöver egentligen bara några mjukisbyxor, pyjamas, strumpor, mössa och någon till body. Förhoppningsvis hittar jag en del hos syrran efter Isabelle :) Sen hoppas jag på många presenter ;) ;) ;)
 
Nä, nu ska jag och bebis duscha och vänta på att världens bästa pappa ska komma hem! <3

Heeeelgen

Publicerad 2013-04-22 16:35:33 i Mat och bak, Vardagen,

Halloj!
I fredags hade jag och Jon bara fredagsmys. Vi började kolla på en ny serie som vi sedan kollat på hela helgen och som vi båda tycker är bra, och det är ju inte varje dag det sker ;) I lördags sov jag läääänge och sedan tog vi det bara lugnt fram till eftermiddagen då vi åkte in till Delsbo och käkade en varsin grillbiff till middag. Efter det åkte vi hemåt igen men eftersom jag var så uttråkad och klockan inte alls var mycket tog vi bilen in till Ljusdal för att hälsa på mamma, Stefan, Malle och Bellis. Jon tog några öl med Stefan innan vi for hemåt igen och då väntade sängen ganska direkt...
 
Igår åkte vi till Jons föräldrar och fikade en sväng innan det blev fotboll och serie resten av kvällen. Just nu väntar jag på att älskpälsk ska komma hem från Sundsvall så blir det lite fiskgratäng till middag :)
 

20 år hit och dit

Publicerad 2013-04-19 14:59:12 i Vardagen,

God dag!
Om en månad blir även jag 20. För några år sedan såg jag säkert fram emot det men eftersom jag inte får dricka alkohol nu när jag är gravid och inte heller har något större intresse av alkohol när jag inte är gravid så är det väl inte så mycket att hänga i julgranen, det här med att fylla 20 år. Snart kommer åldersnojjan som ett brev på posten ;)
 
Det är för övrigt 20 år sedan Jon fyllde 20, haha. Ibland kan jag inte låta bli att tänka och jämföra för trots att jag inte ser honom som speciellt mycket äldre än mig så märks det oootroligt väl vissa gånger. Ibland kan han komma på sig själv med att sitta och prata om tv-serier som gick när jag inte ens var född och allt för många gånger förstår jag inte ett dugg av vad han pratar om. Om 20 år fyller han 60, jag blir 40 och vårat älskade barn 20. Snacka om att vi lyckades tajma in detta ;)
 
För övrigt önskar jag mig en bil i 20 års-present så ni som får tillbaka en massa på skatten kan väl slå ihop dessa summor och köpa en bil till mig. Ok!? Det behöver inte vara en värsting, men den ska vara någorlunda fräsch och det viktigaste - man ska få plats med en barnvagn i den. Tack på förhand! ;)
 
Nä, skämt å sido, snart är det maj och nu är det faktiskt dags att börja ta tag i saker och ting. En barnvagn ska beställas, väggar ska målas, golv ska läggas och andra småprylar införskaffas. Snart är det sommar och vi kommer att ha en liten bäs hos oss :)
 
 
Tiden läker inga sår och det som inte dödar stärker inte heller
Och så länge man landar på sina fötter klarar man sig inte
Och det finns inga kläder som tål det dåliga väder du och jag haft så länge nu
Och det känns som om jag har ett litet privat jävla moln över mig
Som följer mig vart jag än går.
Och jag älskar dig men fan vad vi håller på

Vecka 23

Publicerad 2013-04-19 12:37:51 i Bebis, Graviditeten,

Tiden går och jag älskar inte bara fredagar för att det är helg då, utan även för att jag går in i en ny vecka. 23 denna gång! Igårkväll när jag la mig var jag glad eftersom det var tredje dagen utan någon spya. En halvtimme senare fick jag springa ner och kräkas så det blev tyvärr inget nytt rekord. Nu har jag kräkts var och varannan dag sedan i början av februari....
 
Barnet är nu cirka 20 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ungefär 465 g i början av veckan och 550 g vid veckans slut. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Hörseln förbättras och barnet kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför mammans kropp. När barnet föds kommer det att känna igen mammans röst både på tonläge och på rytm. Mamman kan stimulera barnets utveckling av nervsystemet genom att prata med och sjunga för sitt barn redan nu.
 
Allt eftersom mammans mage växer så påverkas matsmältningen. Man kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. En promenad efter maten hjälper matsmältningn. Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, vilket ibland kan orsaka smärta i sidan av magen. Detta är helt ofarligt och smärtan bör försvinna om man vilar.
 
Som sagt, det knallar på, fredagarna kommer fort nu för tiden och jag längtar tills jag går in i vecka 30 så det äntligen blir en TREA, haha :) Kan bli en tuff sommar, men det kommer det absolut att vara värt! 
 

Karate-kid

Publicerad 2013-04-17 15:42:22 i Vardagen,

Hej!
Imorse vaknade jag klockan 4 av att bebis tränade karate i magen, haha. Gick upp och kissade innan jag kunde somna om igen. Idag klev jag upp vid 10-tiden och sen kom Jon hem på lunch och med sig hade han mat, och det är ju inte varje dag han åker hem och käkar :)
 
Igår hade jag i alla fall en jäkla tur. Jag tappade ju som sagt bort min förlovningsring i fredags och igår gick jag in på Kick Saloon och frågade om dom hade hittat den, och tro på fan, det hade dom! Var nästan säker på att den inte skulle ligga där men det gjorde den och nu sitter den på mitt finger igen :)
 
Nu har jag precis slängt in en tvätt och ska bara slappa fram tills att Jon slutar. Imorgon och på fredag får det nog bli Ljusdal :)

Blåbärsmuffins

Publicerad 2013-04-16 18:33:29 i Mat och bak,

I söndags gjorde jag som sagt blåbärsmuffins och eftersom dom blev så pass bra tänkte jag bjussa på receptet. Jag gjorde både små och megastora muffins eftersom det blev smet kvar efter att jag fyllt muffinsplåten. Det blev 12 små muffins och tre megastora. Mums :)
 
Blåbärsmuffins
Ingredienser:
 
100 g smör 
2 st ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl mjölk
1 st citron, skalet 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
200 g frysta blåbär
 
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader).

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.

4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins.

 

Helgen

Publicerad 2013-04-15 17:57:21 i Vardagen,

Hej måndag!
I fredags var jag som sagt iväg och åt middag tillsammans med Josefine och Josefine. I lördags tog jag och Jon en kort sväng in till Ljusdal för att bland annat leta förlovningsringen som jag fortfarande inte hittat :( Kvällen blev lugn och vi la oss tidigt. Igår tog vi en promenix innan jag bakade smaskiga blåbärsmuffins och på kvällen blev det premiärgrillning och film :)
 
Idag har Jon varit i Sundsvall och jobbat som vanligt och jag har bara varit hemma. Nu har han i alla fall kommit hem så nu vankas det middag om en stund och ikväll är det äntligen lite bra på tv igen!
 

Massa gott

Publicerad 2013-04-13 11:07:33 i Mat och bak, Vardagen,

Halloj!
Igår hade mamma köpt tårta för att fira att jag klarat körkortet, mums! :) Tog även en fika på Finess med Nathalie, Sanna och Nathalies brorsbarn en sväng på dagen. När Jon slutade blev det till att handla och sedan åka hem.
 
På kvällen tog jag för första gången Jons bil alldeles själv in till Ljusdal för att äta middag med Josefinorna på Kick Saloon. Var som vanligt väldigt gott och även Tove kunde kika förbi en sväng efter att hon slutat jobba :)
 
Nu till det tråkiga - jag har lyckats tappa bort min förlovningsring. ÄR DETTA ENS MÖJLIGT? Det känns som att den ligger någonstans på postplan men förhoppningsvis hittar jag den här hemma eller i bilen trots att vi redan letat som dårar. Får väl ringa Kick Saloon sen också och höra om dom kan ha hittat en ring men det känns ju inte allt för troligt. Så jäkla klantigt gjort är det i alla fall....
 
Idag blir det nog en sväng till Ljusdal för att handla lite och kolla om jag mot all förmodan skulle lyckas hitta ringen utomhus...
 

Vecka 22

Publicerad 2013-04-12 18:43:42 i Bebis, Graviditeten,

Idag går jag som sagt in i vecka 22. För sisådär 10 veckor sedan borde illamåendet ha gett med sig, men icke, det bara fortsätter. Om jag får leva med det resten av graviditeten eller inte kan bara tiden utvisa...
 
Barnet är nu cirka 19 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ungefär 500 gram (ett halvt kilo!!). Det både sover och är vaken och har sin egen dygnsrytm, när mamman sover kanske barnet är som mest livligt. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller fram till att barnet är fött utvecklas mycket just nu.
 
Mamman kan känna av att håret känns tjockare och det beror på att man just nu inte tappar så mycket hår. Tandköttet kan svullna och därför är det viktigt att mamman sköter tandhygienen noga. Även hudfärgen kan påverkas, såsom fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna. Undvik stark sol!
 
Jag mår som sagt sådär, men har börjat vänja mig vid att jag måste springa och kräkas åtminstone en gång per dag. Det jag tycker är snäppet värre just nu är att jag varje natt vaknar med blöta fläckar i sängen. Ja, tydligen tränar brösten på att producera mjölk och det är iiiinte så jäkla trevligt...
 

Kick saloon

Publicerad 2013-04-11 16:11:48 i Vardagen,

Hej hopp!
Glädjen från igår sitter fortfarande i och imorgon ska jag få köra bil alldeles ensam för första gången! Eller ja, jag körde ju faktiskt trafikskolebilen en liten bit själv igår också men det räknas ju inte. Jag har dock inte kört Jons bil mer än två-tre gånger och det var precis i början när jag lärde mig köra så vi får se hur det går imorgon ;)
 
Nu har jag precis ringt och bokat bord på Kick Saloon imorgon. Jag, Tove, Josefine och Josefine tänkte gå dit och käka och förhoppningsvis mår jag bra så jag slipper må illa när jag äter, eller ännu värre, springa iväg och kräkas när vi är där, haha. Men det ska nog gå bra :)
 
Igår hade jag en livlig bebis i magen och h*n har vaknat till nu på eftermiddagen också. Blir alltid lika paff när en oväntad knuff kommer, myspys :)
 
För övrigt har vi inga planer i helgen som det ser ut. Det blir nog luuuugnt....

Kööööörkort!

Publicerad 2013-04-10 16:21:11 i Vardagen,

Efter en natt med orolig sömn och en nervös morgon så har jag ÄNTLIGEN klarat det - körkortet. Det var så skönt att parkera och sedan få höra att man hade klarat det. Nu kommer jag att bli en mamma MED körkort!!! :)
 
WIHOOOOO!

Måndag

Publicerad 2013-04-08 16:43:50 i Vardagen,

Hej!
Halv 11 "imorse" tvingade jag mig själv till att inte sluta ögonen igen och somna om. Sedan det blev sommartid har jag ändrat från att varje morgon vakna halv 10 till att nu vakna en timme senare, halv 11. Visst har jag ingenting för mig om dagarna men det känns ändå litegrann som att man sover bort halva dagarna. Låg i alla fall kvar i sängen till efter 11 och spelade lite candy crush samtidigt som bebis knuffade omkring där inne :)
 
Idag har jag egentligen gjort naaada, som vanligt. Jag vaknar, äter frukost, sitter vid datorn, äter lunch, diskar, sitter vid datorn och sedan kommer Jon hem. Det är just det sista jag väntar på just nu, att Jon ska komma hem, men tydligen dröjer det ett tag :(
 
Imorgon ska jag till Ljusdal och det ser ut att bli en mjukglass-träff tillsammans med Ellen och Sofia. PREMIÄÄÄR :)
 
 

Bebismys

Publicerad 2013-04-07 13:18:18 i Vardagen,

Hej söndag!
Igår åkte jag och Jon till Ljusdal för att hälsa på Madde och Lars, och självklart deras nytillskott på endast 1,5 vecka. Helt sinnessjukt hur små bebisar faktiskt är och han var ju helt underbart söt, lilla Memphis :) Man kan ju inte göra annat än att längta ännu mer efter våran nu...
 
Nu kokar jag potatis som vi ska äta till laxen som finns kvar. Ikväll ska Jon laga kyckling och det är faktiskt lite skönt att slippa matlagningen en kväll. Imorgon är det måndag igen och en nyyyy vecka :)
 

Vecka 21 och SPARKAR!

Publicerad 2013-04-05 15:21:22 i Bebis, Graviditeten,

Nu går det minsann undan och den här veckan har ju gått i en jäkla fart eftersom det var långhelg förra helgen. Idag går jag in i vecka 21 och igår fick jag äntligen känna på dom första rörelserna i magen. SOM JAG HAR LÄNGTAT! Jag låg i soffan när jag kände hur någonting knuffade i magen och nu längtar jag bara efter mer mer mer :)
 
Bebisen växer verkligen fort nu och är cirka 16 cm lång mellan huvud och stjärt, och väger runt 420 gram. Det rör sig väldigt fritt i fostervätskan och sparkarna kan kännas långt upp i magen och ända ner vid blygdbenet. Barnets första avföring bildas i tarmen och sinnesorganen utvecklas i rask takt samtidigt som smaklökarna på tungan är färdiga.
 
Förutom illamående, kräkningar, anfåddhet, sura uppstötningar och halsbränna har jag ändå känt mig relativt pigg de senaste dagarna och nu blev det ju betydligt roligare också när jag har börjat känna barnet. Nu får gärna tiden gå lite snabbare...:)
 

Lunchat

Publicerad 2013-04-05 14:53:22 i Mat och bak, Vardagen,

Hej hopp!
Igår följde jag med mamma och Fredrik till Hudik. Där hämtade jag ut en gratis body från KappAhl och det fick bli en söt Newbie. Annars kikade vi bara runt i en massa affärer fram till Malle slutade och sen följde hon och Isabelle med hem till Ljusdal.
 
Idag har jag varit ute med Jon och lunchat och vi testade Nala's café. Lite varmare mat hade inte skadat men det var gott ändå, och framför allt det vegitariska tyckte jag :) Efteråt gick vi till Coop en sväng innan jag pussade honom hejdå och gick upp till mamma igen. Har varit ute en sväng och övningskört men nu sitter jag här ensam eftersom mamma åkt på jobbet och Malle o Isabelle tagit bussen hem till Hudik.
 
Ikväll blir det bara fredagsmys och i helgen kanske jag får snosa lite bebis :)
 

Graviditeten halvvägs

Publicerad 2013-04-03 14:53:14 i Bebis, Graviditeten,

Jahapp, nu var det ett tag sedan jag skrev om hur det går att vara gravid. Jag är som sagt halvvägs nu, eller ja, imorgon har det gått precis 50 % enligt min kära mobilapp. Ännu har jag inte känt några tydliga sparkar trots att jag ibland inbillar mig att det är barnet som rör sig där inne. Varje gång jag känner något bubbel i magen stannar jag upp för att kunna känna efter, men då slutar det ju såklart, haha. Men ja, det är svårt att veta, så jag säger fortfarande att jag inte känt något ännu. Men det blir väl snart förhoppningsvis :)
 
Jag mår fortfarande inte helt hundra trots att jag inte vanligtvis kräks dagligen nu. Ibland kan jag ha en, eller till och med två dagar utan spyor, men det är sällan mer än så och dessa dagar mår jag ju ändå illa trots att det inte kommer upp något. Det är inte morgnarna som är värst som det brukar vara för gravida utan det är när jag lägger mig på kvällarna. Då kan jag bli så pass illamående att jag måste springa ner och kräkas upp vad som känns som hela dagens matintag. Efter att jag lagt mig igen brukar jag få världens magknip och då är det bara att springa ner på toaletten igen. Ja, det är inte så jäkla lätt alla dagar alltså....
 
För övrigt känns det verkligen att det går framåt nu. Tänk er själva att HÄLFTEN har gått. Det är maj om bara en månad och då kan man ju nästan säga att sommaren är här och JAG SKA JU HA BARN I SOMMAR!!?? Är övertygad om att resten av tiden kommer gå i en himla fart, men inte mig emot ;)
 

Påsken

Publicerad 2013-04-03 11:12:23 i Mat och bak, Vardagen,

Hej och hå!
Då var påsken förbi och allt börjar gå tillbaka till det vanliga igen. Detta är andra året jag fått fira påsk med min Jon och vi har haft det supermysigt. På långfredagen blev vi bjudna hem till mamma på påskmiddag och förutom detta blev det även goooda efterrätter. På lördagen hade vi åter igen turen att bli bjudna på mat, först på morgonen hos Jons föräldrar där vi fick våfflor och sedan på kvällen hos hans syster där vi blev bjudna på lax. I söndags tog vi det bara lugnt och i måndags likaså. 
 
Igår började Jon att jobba igen efter en långhelg och jag åkte med in till mamma på morgonen för att övningsköra litegrann. Idag är jag dock hemma och har inga planer alls för dagen. Caaaarpe dieemmmm...
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela