Avslöjande!

Publicerad 2014-05-30 12:49:04 i Graviditeten, Vardagen,

Jepp, så kom vi äntligen till avslöjandet, något som jag och Jon har väntat på i veeeeckor. Igår kunde vi inte hålla oss längre utan gick ut med att jag är GRAVID. Japp, igen! Oväntat före både oss och för alla runt omkring oss men vi är jätteglada och ser fram emot att bli FYRA :)
 
Jag blev beviljad ett tidigt ultraljud för ett par veckor sedan eftersom vi inte hade någon aning om när det var dags. Det var dock en liten filur på skärmen och just nu är datumet 10 december. Med tanke på förra graviditeten med havandeskapsförgiftning är jag dock orolig för att föda för tidigt, denna gång känner jag faktiskt hellre att det får bli senare om det vill. Jag kommer dock få tätare kontroller och mer kontakt med special-MVC i Hudik. Så förhoppningsvis går det lika bra denna gång som när Freya kom.
 
Japp, då kommer bloggen alltså inte bara att handla om Freya längre utan om mina kräkor och krämpor också. Haha, närå, förhoppningsvis slipper jag spy tiden ut denna gång. Nu blickar vi fram emot det riktiga ultraljudet i juli :)
 
 
 

Innedagar

Publicerad 2014-05-28 21:17:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Igår träffade vi några mammor och bebisar i Folkparken för lite picknick och mys. Vädret var tyvärr inte det bästa och de flesta frös så vi var bara kvar i någon timme innan vi åkte hem igen och spenderade resten av dagen inomhus.
 
Idag har vi också bara varit inne, jag och Freya. Har haft en glad tös hela dagen och jag har legat på golvet heeeela dagen eftersom att leka ensam inte finns på kartan tydligen, haha. Det blev en lång dag eftersom Jon inte kom hem förrän efter halv 6. Med sig hade han i alla fall kebab med ris så han blev förlåten ganska fort ;)
 
Nu är vi i alla fall lediga allihopa fram till måndag och det är såååå skönt med långhelg. Jag älskar helgdagar! Och om en månad är det semester för Jon också. WIHO :)
 
 

Helgen

Publicerad 2014-05-26 19:23:03 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Måndag igen och helgen bara sprang iväg som vanligt. I lördags följde jag och Freya med mamma till Folkparken och Barnens dag. Freya var väl kanske för liten för att ha kul men det är ju roligt att hitta på något annat också än att bara sitta hemma.
 
Igår firade jag min första morsdag och världens finaste pappa hade ordnat med både paket och amerikanska pannkakor till frukost. Fick ett superfint halsband och örhängen och sedan åkte vi iväg till Jons föräldrar där vi fikade tårta. En bra dag helt enkelt.
 
Denna vecka är det kortvecka för karln, vilket uppskattas. Freya har vaknat INNAN 5 två morgnar i rad nu så man är ju inte den piggaste på jordklotet för tillfället. Men men, sån är hon ;)
 
Nu för tiden ska det även stås mot aaaalllt...
 
 

BAHHHH

Publicerad 2014-05-23 19:12:05 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag veeeeet att det blir mycket sömnsnack men det är ju det livet handlar om just nu. Att försöka norpa åt sig all sömn man kan. För det var längesen jag sov för mycket, haha.
 
Natten som var kan jag nog faktiskt säga var den värsta någonsin. Freya vaknade 22.30 och sedan var hon vaken fram till 01.45 och för en annan som inte hade fått sova natten innan heller var det lika med döden. Hon bara kröp, gick runt i sin spjälsäng och var allmänt grinig och gnällig men samtidigt lekfull. MEN, ingen lek på natten i detta hem och så är det med det. Inte ens när ungen försökte få oss att leka tittut klockan 1 inatt. BAAAH. Halv 2 var jag helt knäckt så Jon gick upp med henne och satte sig i soffan och en kvart senare kom han tillbaka med en sovande Freya på bröstet. Jahapp......Sedan sov hon i fyra timmar innan det var uppgång. Själv fick man väl kanske 3,5 timmes sömn inatt. Livet på en pinne....
 
Jaja, vi har i alla fall haft en bra dag trots värmen som plågar oss båda, haha. Freya fick en superfin hatt av Malle och Isabelle som hon invigde idag och jag fick hela 500 kronor i presentkort på parfymshoppen så nu ska jag funta på vad jag ska shoppa....
 
Imorgon blir det Barnens dag som sagt.
 
 

SOV!

Publicerad 2014-05-22 19:40:14 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Efter en tuff natt med vääääldigt lite sömn var det morgon redan klockan 5 imorse. Redan vid 2 stod Freya upp i spjälsängen och försökte påkalla uppmärksamhet. VARFÖR SOVER HON INTE? Det har bara blivit värre de senaste dagarna och istället har hon börjat sova mer om dagarna. Idag har hon sovit i hela 3,5 timme sammanlagt så vi får se hur denna natt blir. Sov på nätterna och var vaken på dagarna istället, tack.
 
Aja, vi har i alla fall spenderat denna härliga dag i Ljusdal hos mormor. Är man där är man lägst rankad hos Freya kan jag ju säga, haha. Hon är helt besatt i mormor och Stefan och man är inte överdrivet poppis där borta, haha. Känns ju bra...not ;)
 
Imorgon ska vi också dit och förhoppningsvis ska Freya få premiärbada i poolen. Hon har varit extra gnällig de senaste dagarna eftersom det varit så varmt och hon svettas som en gris, så det kan nog vara skönt med ett svalkande dopp.
 
Och på lördag blir det barnens dag och slutligen min första mors dag på söndag :)
 
 

21 bast

Publicerad 2014-05-20 15:20:37 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Happy birthday to meeee....
 
Önskade mig sovmorgon av Freya imorse men tji fick jag. Först vaknade hon 04.15 och trots en flaska välling vägrade hon somnade om förrän klockan 5. Då trodde jag att jag skulle få sova åtminstone en timme till men nä, en halvtimme senare var det uppstigning för Freyan, haha.
 
Hade en mysig morgon i alla fall med paket på sängen och myspys. Jon bakade tårtbottnar igårkväll så jag slängde ihop en tårta på förmiddagen och efter lunch kom mamma och Fredrik och fikade. Nu har Freya sovit i snart 1,5 timme och jag ska nog lägga mig på soffan och vila lite jag med. Ikväll blir jag ännu mer firad och jag som redan är helt slut ;)
 
 

GNÄLL

Publicerad 2014-05-18 19:47:47 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Men idag, kära vänner, har det varit gnäll från uppstigning till läggdags. Ja, från Freyas sida alltså....baaaahhhh. Inte vet jag om hon tycker att det är för varmt eller vad det är men jag har helt ärligt längtat hela dagen efter att det skulle bli kväll och läggdags, för idag har ingenting varit bra.
 
Strax innan 6 imorse slog hon upp sina blå och började gnälla från första början. Sedan har hon sovit TVÅ halvtimmar på hela dagen innan hon slutligen däckade klockan sju ikväll. Fattar ni? EN TIMME på hela jäkla dagen och sen sover hon 11 timmar på natten med en herrans massa avbrott, så vi kan ju säga 10 då. HUR ORKAR HON???? Haha, JAG orkar inte!!!!! 
 
Jaja, slutgnällt. Madde, Lars och ungarna kom i alla fall och hälsade på en sväng idag och det var trevligt. Ungarna härjade runt som vildar i trädgården och vi vet ju vad vi har att vänta :)
 
Imorgon ser det ut som att vi bara blir hemma och på tisdag är det födelsedagsdax.
 

Härlig dag

Publicerad 2014-05-17 19:12:29 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Men aaaaah, vilken härlig dag!!
Först sovmorgon till 7 imorse då Freya började babbla på i sin säng. Den senaste tiden har hon ju jämt vaknat och varit ledsen och grinat direkt men imorse låg hon och pratade hur länge som helst innan jag tog över henne till våran säng där vi myste alla tre i säkert en halvtimme. En bra morgon för en gång skull alltså :)
 
Sedan har vi faktiskt varit ute i princip hela dagen. Vi började med en morgonpromenad och Freya somnade strax innan vi kom hem igen. Sedan la vi ut en stor filt på gräsmattan där vi har spenderat resten av dagen. Det har lekts och krupits omkring och såklart stått, som är det roligaste som finns tydligen. Småbenen blir i alla fall stadigare och stadigare :)
 
Nu har Freya precis badat och lagt sig, jag har tagit en dusch och Jon har oljat in våra trädgårdsmöbler så han ska väl duscha han med. Planerna nu? SOFFAN!!!
 
 

Soligt

Publicerad 2014-05-16 18:18:43 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Två soliga dagar har passerat och det ser ut att bli likadant de kommande dagarna också. Freya älskar att vara ute och sitta på en filt och dona på så det lär bli mycket sånt i helgen.
 
Idag blir Freyan 9 månader så nu har hon varit lika länge på utsidan som på insidan. Vi var på BVC imorse och vägde och mätte och hon väger nu 9420 g och är 71,6 cm lång. Stora tjejen! Inte undra på att man får ont i ryggen när man bär henne för länge ;)
 
Idag på eftermiddagen har ungen dock inte varit den roligaste att handskas med. Från halv 1 har hon varit vaken och nu har hon precis somnat, aaaalldeles för tidigt. Kan det bli morgon klockan 5 redan tro? Inte omöjligt.....EN timme har hon sovit idag och då klev vi ju faktiskt upp innan 6 imorse. Jag förstår inte hur hon orkar...
 
Nä, nu blir det nog film för mig och Jon men frågan är om det går att koncentrera sig eller om man slumrar till....zzz....
 
 

Onsdag

Publicerad 2014-05-14 19:04:46 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Nu var det ett par dagar sedan igen....men men, sån är jag. Ibland är det ett jäkla bloggande på mig och ibland örskar jag helt enkelt inte med. 
 
Jag fortsätter väl där jag avslutade. Jon kom hem äntligen hem i söndags och sedan dess har det bara varit vanlig vardag, men snart är det äntligen helg igen. Gaaah vad jag längtar för jag behöver sovmorgon!!!! 
 
Igår åkte jag, Freya och mamma till Hudik för att gratta Malle som fyllde år. Vi sprang runt på stan i ett par timmar innan vi åkte upp till henne och fikade och så. Freya skötte sig alldeles ypperligt och det är alltid skönt. 
 
Nä, jag har fasen ingenting att skriva så jag avslutar här....om 6 dagar fyller jag år å, det ni.
 
 

Home sweet home

Publicerad 2014-05-11 19:30:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Home sweet home....
I fredags packade jag in mig, Freya och en massa packning i bilen och for till Ljusdal där vi flyttade in till mormor och Stefan. Att vara ensam hemma hela helgen lockade inte någonstans så det fick bli så.
 
Helgen har varit mysig och bra trots ruggigt väder. Freya sov väldigt oroligt första natten men bättre inatt. Hon har blivit bortskämd hela helgen så att komma hem var ingen höjdare för det var gnäll gnäll gnäll fram till läggdags, oavsett vad vi gjorde. Nu sover hon i alla fall och jag sitter med en kopp te.
 
Och vet ni vad det bästa med allt är? Att om ett par timmar kommer min Jon hem. Aaaah vad jag längtar efter honom!!!!
 
 

Skitdag

Publicerad 2014-05-08 19:22:05 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jon har varit borta i en timme och jag känner mig redan ensammast i hela världen. Jävla skit vad fånig man ska vara men jag kan inte låta bli att tycka att det är jobbigt som fan. 
 
Inte blir det bättre av att det varit en jäkla skitdag heller. Freya vaknade halv 6 efter en dålig natt. Sedan somnade hon inte om förrän HALV 12, 6 TIMMAR SENARE, och där i mellan var det tårar och skrik. Och vet ni hur länge hon sov? En halvtimme. Jag blir knäpp....
 
Jaja, nu sover hon i alla fall och jag hoppas varje kväll på en bra natt. Jag behöver sova och inatt när jag måste sova själv behöver jag verkligen inga avbrott i sömnen. Men men, det är bossen som bestämmer....
 
 

Det där med sömn

Publicerad 2014-05-07 19:20:59 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag googlar kors och tvärs på hur mycket sömn en bebis i Freyas ålder behöver men överallt påstås det bara att Freya sover för lite, men vad är för lite? Är hon pigg och glad kan det väl inte vara för lite? Jag får höra med BVC när vi ska dit nästa gång för vissa dagar sover hon knappt alls. 
 
Som idag till exempel....först var det välling klockan 12 och 5 inatt och sedan klev vi upp halv 7. På förmiddagen sov hon 30 minuter och på eftermiddagen 45 minuter och sen ingenting mer innan läggdags. 1 timme och en kvart på hela dagen alltså. Och "rekommendationen" är 3 timmar på dagen och 11 timmar på natten. Haha, knappast...det var längesen det.
 
Jaja, skitsamma. Jag är nyduschad och trött som vanligt. Ikväll är det dock Welcome to Sweden så jag måste orka vara uppe till halv 10. Imorgon åker Jon......det är lite ångest, på riktigt alltså.
 
 

Längesen

Publicerad 2014-05-06 19:09:52 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Nu var det längesen men förmodligen har inget intressant hänt, så det är väl därför, haha. Dagarna rullar på och man är tröttare än tröttast dygnet runt. Inatt sov vi dock jäkligt bra då stumpan sov OAVBRUTET mellan 23 och 06 och då vaknade hon av Jons klockradio. Mmmmm, sömn....
 
På torsdag åker Jon till Norge och blir borta hela helgen så jag och Freya tänkte flytta till Ljusdal i ett par dagar. Tråkigt att han åker såklart men skönt för honom att få sova lite ;)
 
Nä, nu äre tv som gäller resten av kvällen. Biggest loooooser...
 
Bjussar på ett par bilder från de senaste dagarna...
 
 

Senaste dagarna

Publicerad 2014-05-02 10:32:36 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hallå!
I onsdags åkte vi iväg till Hudik en sväng. Det blev polisstationen, Ö&B och slutligen Donken där vi köpte med oss ett par cheeseburgare. Igår var Jon ledig men jag och Freya åkte in till Ljusdal för att träffa Malle och Isabelle. På kvällen blev det tacos med JoniPoni. Kan ju tillägga att jag i onsdags la mig 20.50 på kvällen och igår 21.20 typ. Fan, jag orkar inte, man är trött koooonstant. Baaaahhh.
 
Imorse fick vi i alla fall sovmorgon till klockan 7 nästan. Sedan har Jons pappa, faster och farbror varit hit och träffat Freya för första gången. När dom åkte gick jag och la stumpan som däckade direkt och nu väntar man bara på att hon ska vakna. Får se vad vi hittar på idag...
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela