Loppi Blogbag 1-åringen

Publicerad 2014-11-30 21:09:50 i Loppi,

Ännu en blogbag från Loppi, denna gång helt och hållet anpassad till Freya. PERFEKT!
 
 
Kräm från ACO Minicare - En extra fet kräm som behandlar torr hud. Mjukgör och återfuktar. Helt perfekt till både mig och Freya. Nu när vintern kommer, kommer även torrheten och då kan det behövas ett lager med fet hudkräm.
 
Pipmugg från Philips Avent - En droppfri pipmugg som är utformad så att barnet ska kunna hålla i den enkelt själv. Jag ÄLSKAR droppfria muggar eftersom det annars gärna blir mjölk och vatten lite överallt. Och muggar kan man ju inte få för många av heller :)
 
Smakprov från Citroen - En liten bil som är ett smakprov av nya Citroen C4 Picasso - den moderna kombin.
 
Fruktris från Semper - Ett perfekt mellanmål som består av ris och frukt. Freya älskar dessa och dom är helt perfekta att ha med i skötväskan eftersom man kan äta dom rumsvarma.
 
Bamse för de yngsta - En bamsetidning anpassad för barn mellan 1-4 år. Jag läste Bamse som liten och hoppas att Freya också kommer att uppskatta den. Fina bilder och härliga serier.
 
Barnkit från Folksam - Plåster, krämer, osv....allt man kan tänkas behöva utifall olyckan skulle vara framme.
 
Gröt från Semper - Gröt på påse. Freya älskar smoothies på påse så det ska bli spännande att prova denna. Ett perfekt mellanmål eftersom det går att äta rumstempererat. Annars kan man värma gröten i en skål.

Bah

Publicerad 2014-11-22 19:14:58 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Tredje natten utan sömn....jag har snittat ungefär 3-4 timmar per natt så ögonen går verkligen i kors. Att förkylningen kommit och tagit mig gör ju inte det hela bättre heller. Jag är SÅ JÄKLA TRÖTT om kvällarna men kan verkligen inte somna. Somnade vid halv 1 inatt och klockan 3 vaknade Freya och skulle vara uppe till 5 igen. Jag fattar inte.....
 
Idag var tanken att jag skulle städa och ta fram jullådorna. Tror ni jag orkade det eller? Nä, knappast. Jag har inte orkat ett skit, vi har bara varit inne hela dagen och det dåliga samvetet finns där hela tiden. Imorgon måste vi ta oss ut så ungen får lite frisk luft. 
 
Just nu håller Jon på att lägga Freya, vilket inte alls går bra. Det här med sömnen är ju en jäkla kamp. Dag ut och dag in....
 
 

Skitdag

Publicerad 2014-11-20 19:33:07 i Freya 1-2 år, Vardagen,

Vissa dagar är sämre än andra. Idag är en sån dag....
 
Klockan 3 inatt var det en piggelin Freya som började prata på i sitt rum. Hon hade kissat ner sig så hon fick en ny blöja och pyjamas och sedan krypa ner mellan mig och Jon. Klockan 5 somnade hon om......Och då hade inte jag somnat förrän vid 12 heller. Efter att ha varit vaken två timmar mitt i natten är det ju inte så jäkla lätt att somna om själv så jag sov väl några minuter mellan 5 och 6 innan jag knuffade på Jon så han fick kliva upp utan att väcka Freya med klockradion. Sedan låg jag kvar, med en barnfot i ansiktet och en barnkropp över hela armen. Jag hade ONT, var KISSNÖDIG och TRÖTT. 07.20 vaknade fröken Jansson och då var det bara att kliva upp.
 
Som tur var (ja, jag är en heeemsk mor) så var det dagisdag idag så efter att jag skjutsat dit Freya åkte jag och åt frukost innan det blev en sväng till barnmorskan och sen åkte jag och VIIIIILADE. Inte fan kunde jag somna eh men det var skönt att bara få vila i alla fall.
 
Klockan två hämtade jag Freya som sov som en stock på dagis och absolut inte ville vakna. Konstigt hörredu. Hon fick så lov i alla fall och sedan dess har det gnällts och skrikits fram tills nu då hon äntligen somnat....eller vänta, nu fick jag precis gå in igen och ge nappen. En kvart efter hon somnat liksom!? Natten känns ju lovande....
 
Nä, det är kul nästan jämt och ibland måste man få ventilera sig.....ANDAS Amanda, ANDAS....
 
 

Fotboll

Publicerad 2014-11-15 21:55:13 i Freya 1-2 år, Graviditeten, Vardagen,

Herrejäklar vad trökigt det är med fotboll. Vad är grejen liksom? Det går ju liksom inte att föra en vanlig konversation med karlar heller när dom kollar på fotboll. Ibland får man ett "va?" tillbaka efter att man frågat 116 grejer. Nä, fy sjutton....
 
Imorse fick vi sovmorgon allihopa egentligen. Jag har varit in till Freya 3-4 gånger inatt men hon sov i alla fall till halv 7. Jag fick ännu mera sovmorgon då Jon klev upp med Freya och sedan kom jag efter strax innan 10, sååå skönt. Ser dock inte fram emot att kliva upp imorgon men man kan väl inte få allt ;)
 
För övrigt väntar vi bara på att bebbelito ska vilja komma ut. Jag tror dock vi kommer få vänta till december men det är ju omöjligt att säga. En vecka till får h*n stanna i magen i alla fall, sedan är det fritt fram!
 
Nä, tillbaks till fotbollen.....
 
 

Ensam igen

Publicerad 2014-11-12 21:44:39 i Freya 1-2 år, Graviditeten, Vardagen,

Sist jag skrev så var jag ensam och det är samma lika denna onsdag, haha. Så jäkla tråkigt, men what to do. Åter igen är det bilen som lagas och FÖRHOPPNINGSVIS blir den helt klar ikväll så det bara är att besikta om och få en grön stämpel. Vore så förbannat skönt.
 
Idag efter att jag lämnat Freya på dagis åkte jag till MVC och kollade blodtrycket. Det var som tur var fortfarande bra så nu tror jag faktiskt på att jag får hålla mig frisk hela graviditeten. Att jag har ont i hela kroppen är en annan femma, jag är ju trots allt höggravid och kommer att föda inom en månad förhoppningsvis. Spännande, jag känner mig inte alls redo, haha.
 
Imorgon har jag inga planer. Sova? Följa med mamma på Lidl. Jag är i väntans tider om man säger så...;)
 
 

Ensam

Publicerad 2014-11-05 21:52:37 i Freya 1-2 år, Graviditeten, Vardagen,

Hej hopp!
Onsdag och dagarna knallar på i en jäkla fart. Imorgon är det torsdag och det vankas ultraljud igen. Går in i vecka 36 gör jag också. Fattar ni?? 36!! Om en månad är nog bäsen här och det känns helt overkligt. Snacka om att det gått fort denna gång. Kanske att jag börjar bli lite nervös å, jag vet inte. Jag är inte så nervös inför förlossningen egentligen utan mest över hur det ska gå med två små barn. Men det kommer ju att gå, jag har inget val ;)
 
Ikväll är Jon och lagar bilen så vi har inte träffats mer än ett par minuter på hela dagen. Igår bytte han däck på kvällen och imorgonkväll ska han spela innebandy så jag är rätt ensam denna vecka. Ja ja, snart är det helg, man får tänka så.
 
Nä, om man skulle ta sig en snabbdusch och sen lägga sig. Bara för det så vaknar väl säkert Freya när jag står i duschen ;)
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela