Helg igen

Publicerad 2013-11-30 11:35:01 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Så blev det helg igen och julen närmar sig vilket betyder att Jon är hemma med mig och Freya i TRE veckor. UNDERBART!!! Freyisen älskar att mysa med pappa :)
 
Torsdag och fredag var vi i Ljusdal. I torsdags tog vi en promenix till Nathalie där det bjöds på glögg och pepparkakor. Freya sov gott i hennes säng och jag blev tillslut tvungen att väcka henne för att slippa gå hem i mörkret. Igår umgicks vi med Malle och Bellis hela dagen. Varför kunde inte min kära syster vänta med att skaffa barn i 5 år till? Haha. Isabelle är ju en aning för stor för Freya och kommer alltid att vara...
 
JAG VILL HA VÄNNER MED BARN!!! Forver alone......haha.
 
Igårkväll blev det idolmys och Freya somnade redan klockan sju medans hon åt. Sedan sov hon fram till 3 inatt då hon käkade och sedan somnade om. Mer mat vid 8 och sen sov hon och Jon vidare fram till 10 medans jag klev upp och kokade gröt till frukost. 
 
Nu har dagens första kopp kaffe druckits och lilltjejen har somnat igen. Vi får se vad vi hittar på idag :)
 
 

Natten

Publicerad 2013-11-27 14:18:50 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Det är farligt att skriva här att Freya sover bra för inatt var en riktig skitnatt, haha....kanske för att hon somnade redan klockan åtta? Eller ja, skitnatt och skitnatt, så illa var det väl inte för det finns ju dom som har det riktigt uselt varje natt med måååånga uppvak. Vi har ju haft turen de senaste veckorna att Freya sover igenom hela nätterna.
 
Inatt började hon dock gnälla redan vid halv 12. Inget skrik utan mest gnäll och jag gav henne nappen flera gånger i timmen fram till klockan 3 då jag tillslut gav upp och tog henne till våran säng för att ge henne mat. Trodde hon skulle sova bättre efter maten men nä, hon fortsatte gnälla och spotta ut nappen för att få uppmärksamhet (haha) ända fram till klockan 8 då hon ville ha käk igen. Fick henne att somna om en sväng till efter det men då klev jag upp för att få vara ensam en stund. Gick dock in vid 9 igen för att hämta kläder och då ligger hon klarvaken i sängen och sprattlar....och bajsar. Haha.
 
Idag har vi i alla fall haft besök av Matilda och det var supertrevligt eftersom det var lääääängesen vi träffades. Freya var jätteglad så länge hon var här men blev sur igen så fort hon blev ensam med mamma sin ;) Har fått vankat och vaggat henne till sömns idag innan jag kunnat lägga ner henne i soffan och förut har hon ju VÄGRAT somna i famnen utan vill somna direkt i soffan/sängen. "Det är en fas....." Ja, det höppes vi på.
 
Nu sover hon i alla fall och jag hoppas på att hon fortsätter med det i ett par timmar så hon orkar vara uppe lite ikväll. Jon måste ju också få träffa henne lite tycker jag :)
 
 

Julfint

Publicerad 2013-11-26 15:32:34 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Men nu bloggar jag minsann ofta ;)
 
Igår sov Freya heeeela kvällen så jag och Jon passade på att städa och göra julfint i sovrummet. Nu är det bara vardagsrummet kvar, wihoooo. Tidigt kanske, men mysigt att kunna njuta av julen eeextra länge :)
 
Idag har mamma varit hit och hjälpt mig att stryka gardiner och sätta upp dom - TACK! Nu har Freya precis käkat och sprattlar omkring i soffan i sömnen, haha. Ikväll ska jag försöka hinna med vardagsrummet om Jon kommer hem i skaplig tid. Annars blir det bara tv som vanligt :)
 
 

Sömntutan

Publicerad 2013-11-25 16:13:19 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Freya har i princip alltid sovit bra på nätterna men inatt var det verkligen extremt, haha. Hon somnade i spjälsängen strax före 21 igårkväll och vaknade inte förrän kvart i 9 imorse. Hon brukar ALLTID vakna när Jon kliver upp för att gå till jobbet om hon inte vaknar tidigare men inte idag. Hon sov vidare och då fick ju även jag ligga kvar. Sååååå skönt :)
 
Imorse begav vi oss mot Ljusdal igen. Det blev en snabbvisit hos mamma innan jag och Freya åkte ner till Kinarestaurangen där vi mötte upp Mathilda. Där blev det kinabuffé innan vi köpte med oss fika från Coop och åkte hem till henne. Freya har skött sig strålande men efter att ha varit vaken nästan hela dagen så däckade hon i bilen på väg hem och sover än. Sötan :)
 
Nu väntar vi på att Jon ska komma hem så blir det middag och sen städning eventuellt. Imorgon kommer mamma och hjälper till att sätta upp gardiner.
 
 

Lussebak

Publicerad 2013-11-24 21:53:35 i Freya 0-1 år, Mat och bak, Vardagen,

Så börjar helgen lida mot sitt slut och äntligen kan jag sitta i soffan i min ensamhet med en kopp glögg. Freya somnade för en timme sedan och Jon är borta och spelar innebandy. Skönt med lite ensamtid.
 
Helgen har varit ganska intensiv. Eller ja, mer intensiv än helgerna brukar vara i alla fall ;) Idag började jag dagen med att baka en sats saffransbullar till. Gött blev det trots en överhettad elvisp, haha. När jag precis var klar med bakandet kom pappa på besök och myste med Freya en stund. Sedan följde jag med pappa till Ljusdal där jag hämtade min bil som stått där sen i fredags. Hem igen, städa, laga mat och mysa med Freya såklart.
 
När Jon åkt på innebandyn fick jag mer besök, vilket var supertrevligt. Efter det la jag Freya och sen blev det Solsidan via TV4Play. Hahaha, skämdes igenom hela :D
 
Nu väntar jag på att Jon ska komma hem och sen blir det väl läggdags.
 
 
 

Saffransbak

Publicerad 2013-11-23 17:56:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Igår var jag och Freya hos mamma hela dagen igen. Där blev det saffransbak och jag kom hem med många påsar bullar. Tanken är väl att baka lite till imorgon. Får se om tid och ork finns.
 
På kvällen följde jag, Jon och Freya med mamma och Stefan ut på Michells där vi åt en supergod middag. Freya skötte sig utmärkt men aaah vad jag längtar tills man kan sätta henne i egen stol. Var lite bökigt att behöva ha henne i knäet när man åt ;) Senare blev det Idol och tidig sängdags.
 
Imorse frågade jag om mamma ville följa med till Färila och medans Jon och Freya var hemma åkte vi dit och handlade lite. Färila liksom....haha. På eftermiddagen har vi haft lite besök och sen slängde jag in lergrytan i ugnen med kyckling i. MUMS.
 
Freya har knappt sovit något idag men nu verkar det som att hon håller på att somna i soffan. Höppes. Ikväll blir det myspys.
 
 

Älgen

Publicerad 2013-11-20 19:46:01 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Idag blev det åter igen en dag i Ljusdal. På vägen hem lyckades det såklart stå en älg i diket och det är just sånt där som får mig att hata att köra i mörkret. Efter jul får gärna sommaren komma tillbaka ;) Man var ju aning uppstressad redan eftersom Freya skrek konstant i princip hela vägen från Ljusdal. Baaaahhhh...Aja, både älgen och vi klarade oss fint.
 
Just nu sover i alla fall lillstumpan, Jon jobbar och jag sitter framför tv:n. Nu är det paus i Halv åtta hos mig och sen väntar Bonde söker fru, så det är bara att hoppas på att Freya åtminstone sover till 21 innan hon vill ha käk :)
 
Imorgon blir vi hemma och på fredag väntar saffransbak hos mamma!
 
 

Tisdag

Publicerad 2013-11-19 15:45:58 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Efter sprutorna igår mådde Freya inge vidare och var ledsen i princip hela dagen. Efter en tuff dag med väldigt lite sömn var vi rätt säkra på att få spendera natten vaken också men icke, hon somnade strax innan oss och sov tills Jons klocka ringde imorse. SÅ skönt.
 
Idag är allt dock som vanligt och Freya är glad och pigg igen. Tanken var att vi skulle vara hemma hela dagen idag också men jag kände redan imorse att det var för tråkigt så vi begav oss till Ljusdal igen, till Freyas mormor såklart. Där blev det myspys hela dagen med både kebab och tårta men eftersom mamma började jobba klockan tre åkte vi hemåt då också. Freya somnade i bilen, vaknade när vi kom hem men har åter igen somnat om nu. Lillfisen.
 
Nu väntar vi bara på att Jon ska komma hem så blir det middag och ikväll är det fotbollsdags igen.
 
 

Första vaccinationen

Publicerad 2013-11-18 11:31:22 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Imorse hoppade jag och Freya in i bilen, åkte in till Ljusdal och hämtade upp Jon och sedan vidare till BVC där Freyas första vaccination väntade, huuaaa. Ja, inte var det kul att se (och höra!!) hur ont det gjorde på henne när hon fick sprutorna men det gick över fort och sedan somnade hon i bilen innan vi ens hunnit ut från Ljusdal. Haha, sötnöten. Väl hemma så tryckte hon i sig massa mat innan hon åter igen somnade om. Får hoppas hon slipper smärta och feber sen.
 
Själv har jag precis passat på att äta lite lunch och nu sitter jag bara här och tar det lugnt. Får se om jag får myspysa något med Freya idag eller om hon bara vill sova :)
 
 
Det finaste man har lägger man på bordet
 

Slut på helgen

Publicerad 2013-11-17 21:36:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj!
Då var helgen slut igen och imorgon väntar vaccination av Freya, vilket jag INTE ser fram emot. Uffa, hoppas hon inte bli så ledsen bara och att hon slipper biverkningar...
 
Helgen har varit lugn och nu sitter jag framför Johan Falk i min ensamhet. Jon är borta och spelar innebandy och Freya har precis somnat, så nu hoppas jag på att hon sover hela natten. 
 
Förutom vaccinationen imorgon har vi inga planer för resten av veckan, men vi brukar ju hitta på nåt...
 
 

Veckan

Publicerad 2013-11-15 09:04:30 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Nu var det ett par dagar sedan jag skrev men det har inte hänt allt för mycket. I onsdags fick jag i alla fall beöks av Mathilda och senare kom även Nathalie och Betty så det var jättetrevligt. Alltid kul när folk vill komma ut till skogen ;)
 
Igår spenderade jag och Freya hela dagen i Ljusdal. Freya hade inte sin bästa dag utan det var mycket gnäll men efter lite skrikkalas på kvällen somnade hon redan vid 8-tiden och vaknade inte förrän vid halv 3 inatt då hon ville ha mat. Sedan sov vi vidare fram till 7, och nu har hon somnat igen.
 
Idag är det fredag och ikväll blir det både Idol och fotboll. Fredagsmyyyyyyyys...
 
 
 

Tröttisar

Publicerad 2013-11-12 08:57:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God morgon!
Idag är jag trött efter att Freya varit pigg mer eller mindre hela natten. Inte så konstigt kanske när hon sov mellan typ 7 och 23 igårkväll. Men men, lite har vi i alla fall sovit och nu har hon somnat i soffan så egentligen borde väl jag också passa på att ta en powernap.
 
Igår var vi i Ljusdal hela dagen. Först en sväng till mamma/mormor och sedan åkte vi till Nathalie där Freya somnade i hennes säng, Betty i vagnen, och jag och Nathalie fick lugn och ro till lunchen hon bjöd på :) 
 
Igårkväll var det föräldragrupp igen och Freya var inte allt för sugen på det. Trött och less var hon och vägrade såklart somna. Men ja, hon somnade som sagt när vi kom hem istället.
 
Idag blir det bara en hemmadag med massa mys.
 
 
 
 

Stolt

Publicerad 2013-11-11 11:48:42 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag kan ju vara världens stoltaste mamma nu när Freya lärt sig rulla från mage till rygg. Ooooh vad hon växer :)
 
 

Ljusdal

Publicerad 2013-11-08 21:35:21 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Det känns konstigt att skriva att klockan är halv 10 på kvällen och att jag är i Ljusdal...UTAN min Freya :(
 
Jon är hemma med henne medans jag är barnvakt åt Isabelle tills mamma kommer hem. Finns kanske roligare saker att göra en fredagskväll men jag antar att det är bra att lämna ifrån mig Freya ibland också. Och Jon är ju världens bästa pappa så.
 
Hela dagen har vi i alla fall spenderat här i Ljusdal. Jag har uträttat lite ärenden och Freya har fått vara med mormor. Nu är det helg igen och imorgon och söndag får jag i alla fall vara med miiiin familj :)
 
Nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem så jag får åka hem....i mörkret...brrr...
 
 

Mysbebisen

Publicerad 2013-11-06 13:22:15 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej hopp!
Även denna dag spenderar jag och Freya hemma och det blir nog inte Ljusdal förrän på fredag. Kan ju vara skönt att vara hemma ibland å :)
 
Idag har jag en liten tjejsing som inte riktigt vill sova. Hon vill helst sitta i mitt knä och titta på mig. Då och då kryper det fram något tröttgnäll men då är det bara att ändra ställning så blir hon en lycklig bebis igen, haha. Jag ska faktiskt inte klaga för hon brukar ju sova i princip hela dagarna. Det är inte många timmar per dygn hon är vaken om man säger så, så det är klart hon ska få vara uppe och mysa :) Nu har jag dock fått henne att somna så vi får se om det blir ett par timmar eller om hon vaknar om en kvart igen. 
 
Den senaste veckan har Freya börjat suga på hela händerna och dräggla som en galning. Det kan väl för tusan inte vara tänder på G när hon är såhär liten? Nä, det tror jag inte, och hon verkar ju inte ha ont eller så. Det är väl bara gott med nävarna :)
 
Hunnit med att baka en saffranskladdkaka har jag i alla fall gjort idag. Recept hittar ni på julbloggen imorgon :)
 
 

Mysdag

Publicerad 2013-11-05 10:59:13 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hellu!
Igår var jag och Freya i Ljusdal hela dagen och trots att vi egentligen gjorde NADA sprang bara dagen förbi och det blev kväll och dags att åka hem. Igårkväll blev det ett mysigt bad för Freya innan läggdags. Sen sov hon mellan 21-6 :)
 
Efter hennes frukost klockan 6 somnade vi om igen fram till klockan 9 och det var välbehövligt för en trött mamma, haha. Nu ligger hon åter igen och sover men vaknar nog snart för lite mat.
 
Idag blir det bara myspys hela dagen.
 
 

BB-bilder

Publicerad 2013-11-04 08:25:00 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

God morgon!
Jon har åkt på jobbet, Freya har somnat om efter sin frukost och jag sitter i soffan och njuter av lugnet. En av de bra sakerna med att ha fått barn är ju att man är tvungen att kliva upp om morgnarna och det är ju trots allt den tiden på dygnet som är mysigast.
 
Häromdagen förde Jon över bilder från sin telefon till min och det var bland annat bilder från BB som jag tänkte bjuda på. När jag tittar tillbaka ser jag verkligen hur svullen jag var, titta benen och fötterna liksom? Sliten var jag också, men det är jag väl fortfarande fast på ett annat sätt ;)
 
Och våran Freyis var så pluttig....
 
Där i den vänstra sängen på den högra bilden födde jag barn! ;)
 

Myspys

Publicerad 2013-11-03 20:36:04 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Hej!
Har haft en mysig helg med min lilla familj. En snäll och mysig Freyis har vi haft och till veckan har vi iiiiinga planer vilket är hur skönt som helst :)
 
 

Freya och kompisen

Publicerad 2013-11-01 22:17:00 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Igår hade vi en trevlig dag tillsammans med Nathalie och Betty. Barnen sov sött och myste sedan i soffan tillsammans efter lite mat. Åh vad jag längtar tills Freya blir lika gammal som Betty och kan börja greppa efter grejer :)
 
Idag har jag, Nathalie och Freya hälsat på Tove där vi blev bjudna på paj och godis. Supergott :) Efter att ha dumpat av Nathalie när Tove åkte till jobbet åkte vi vidare till mamma där Freya sov en sväng innan hon åt och vi slutligen åkte hem igen. Till middag blev det rotfruktsgratäng och fläskfilé för mig och Jon och ikväll har det varit Idol som vanligt. En tjurig jänta har vi haft också men nu sover hon i alla fall, hoppas det fortsätter så i några timmar :)
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela