Går och går

Publicerad 2014-07-31 12:00:30 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Min lilla stora tjej bara går och går. Hon tar sig genom hela vardagsrummet utan problem och nu väntar vi bara på att hon ska kunna ställa sig upp själv, för då lär det ju gå ännu fortare. Snacka om att spärren helt plötsligt släppte och ungen bara tjuter av skratt när hon går :D
 
Vad har vi gjort de senaste dagarna? Finvädret håller i sig så i förrgår hämtade jag och Freya upp Nathalie och begav oss mot Stenegård där vi åt en varsin räkmacka på trädgårdscaféet. Efter lunchen kom även Emelie, Anna, Malin och alla ungar så vi tog en fika med dom till efterrätt. 
 
Igår fyllde Bellis år så vi åkte till Hudik på förmiddagen. Jag och Freya dumpade av Jon hemma hos Thomas och åkte upp till Malle där det blev tårta. Efter ett par timmar hämtade vi upp Jon igen, beställde med oss pizza från Delsbo och åkte hem och käkade. 
 
Idag startade vi dagen med sovmorgon då Freya sov ända fram till klockan 7! Sedan var det min tur att ligga kvar så jag somnade om fram till 9 då det blev frukost och sedan lämnade jag Jon och Freya hemma och tog bilen in till barnmorskan.
 
Nu är jag hemma igen, Freya har precis somnat och jag tror jag ska ta en tuppis jag med :)
 
 

Freyas önskelista

Publicerad 2014-07-28 20:03:55 i Freya 0-1 år,

Hej!
Freya fyller ju 1 år om mindre än tre veckor (herregud....) och eftersom flera stycken redan frågat efter önskelista tänkte jag att jag kan skriva ner ett par saker här. Kommer säkerligen komma på mer efterhand men vi får börja någonstans ;)
 
Freyas önskelista
Kläder, strl 80/86
Skor, strl 20-21 typ
BÖCKER!
Barngardiner
Leksaker (t.e.x dragleksaker och stapelleksaker)
Klossar
Docka
Förvaringsbackar
Textilmatta med barnmotiv
Mössor till hösten, strl 46/48
Bobbycar
Duplolego
Dra på lakan till spjälsäng, plus sängkläder
Barntallrikar och bestick, hårda haklappar med uppsamlingsficka
Nappar från 12 månader, t.e.x MAM
Sackosäck
Pussel (Knoppussel)
Barnhandduk
Babykritor
Blöjor, storlek 5 (Skitkul va!?)
 
 
Detta är vad vi har köpt till henne så det kan ni ju undvika att handla ;)
 
 
 
 

Väääärme

Publicerad 2014-07-26 20:19:24 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Vilken jäkla värme alltså....man smälter ju nästan. 
 
Vi försöker i alla fall vara ute så mycket som möjligt trots att det är lite FÖR varmt många gånger. Freya verkar inte lida överdrivet mycket av värmen och det är ju huvudsaken. Vår fina tjej, som lär sig nya saker varje dag, som säger "titta" och "ging ging" eller "ding ding" när hon ser gungan, haha. De senaste dagarna har hon även börjat gå mer och mer utan stöd. När den ena släpper knatar hon på till den andra och slänger sig i famnen och tjuter av skratt. Gullungen.
 
Idag åkte vi en sväng till Fönebo för att bada. Det var sjukt mycket folk, eller ja, bilar i alla fall, men det var ju inte trångt på stranden så det gjorde inte så mycket. Freya badade på med pappsen och tyckte det var helkul. Det blev dock bara 1,5 timme innan vi begav oss hemåt igen för middag.
 
Nu sover stumpan och jag och Jon försöker få till någon slags svalka här inne. Det är liksom 28 grader varmt inomhus så nu är både fönster och balkongdörr öppna så får vi hoppas på att det är mer än insekter som tar sig in :)
 
 
Hittade för övrigt Freya på TV-BÄNKEN imorse!!! Hallå liksom...
 
 
 

Happy birthday

Publicerad 2014-07-24 19:13:29 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

Hej!
Igår var det alltså dags för ultraljud. Freya lämnade vi hos Malle medans vi begav oss mot sjukhuset. Allting såg jättebra ut, bebisen sprattlade på för fullt och sparkade på rätt bra när vi gjorde ultraljudet. Det var väl jobbigt att magen trycktes ner här och där kan jag tänka mig ;) Jag känner för övrigt sparkarna så mycket tydligare denna gång till skillnad från när jag var gravid med Freya. Då kom sparkarna sent och var väldigt svaga men nu börjar det kicka på riktigt ordentligt. Det kan ju dock ha att göra med att moderkakan ligger i bakvägg denna gång, sist låg den i framvägg :)
 
Idag fyller Jon år så jag klev upp med Freya imorse så han fick sovmorgon. Medans Freya tuggade i sig macka efter gröten slängde jag ihop en pannkakssmet som fick stå i kylskåpet fram tills Jon vaknade. Sedan blev det pannkaksfrukost, mmmm :) Annars har vi väl bara fikat och slappat idag. VARMT är det i alla fall!
 
Imorgon tar vi oss säkert iväg till något bad. Utebadet kanske?
 
 

Pannkakor

Publicerad 2014-07-22 11:21:59 i Freya 0-1 år, Graviditeten, Vardagen,

Jodå, två stycken nya tänder har spruckit fram i överkäken så nu kommer väl alla på en och samma gång bara för att det gått så långtsamt hittills ;) Ja, jag pratar såklart om Freya, haha.
 
Igår var vi bjudna till Kristin och Elsa på pannkakslunch. Freya fick smaka pannkakor för första gången och ÄLSKADE det och båda barnen var glada heeela tiden så det var jättetrevligt. På vägen hem somnade Freya gott efter några timmars lek :)
 
Annars är det ju verkligen sommar kan man ju konstatera. Imorgon väntar rutinultraljud och det ska såklart bli spännande. Bebben har den senaste veckan börjat sparka på rätt bra i magen så det ska bli kul att se hur långt gången jag är. Halvvägs om man tror på det första ultraljudet och det kan nog stämma rätt bra. Men ja, vi får se...
 
Just nu sover Freya och sedan tänkte vi nog åka iväg till Gunnarsbosjön och kolla hur varmt det är i vattnet...
 
 

Eget rum

Publicerad 2014-07-18 20:08:41 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Halloj. Nu vare längesen igen.
I förrgår bar vi in Freyas säng in till hennes rum. Det var vemodigt men någon gång måste det göras och lika bra att ha det gjort i god tid innan bebben kommer. Första natten tog nattningen 1,5 TIMME!!! Det brukar ta typ 15-30 minuter men nu fick vi kämpa som dårar för att få henne att somna. Halv 9 somnade hon och vaknade sedan klockan 11 då hon fick en flaska vatten och somnade om. Efter det somnade jag och Jon också men vaknade klockan 1 av Freya som skrek. Då fick hon en flaska vatten till. Jag gick och la mig medans Jon satt kvar med henne och tydligen hade han fått suttit där ända fram till 2-tiden, stackarn. Sen då? Jo, sen sov hon till klockan 5 och då var det uppstigning. Gissa vilkens tur det var att kliva upp med henne? Jo, min såklart....
 
Igår gick det ännu sämre. Läggningen gick bättre men hon sov i bara en halvtimme innan hon vaknade och var otröstlig och genomsvettig. Tillslut fick hon komma upp till soffan där hon satt i Jons knä tills hon somnade efter en timme typ. Då bar jag över henne till sängen igen och där sov hon fram till halv 12 innan hon vaknade och det var samma visa igen.....Klockan 1 fick hon komma över till vår säng, fick en flaska välling och somnade på en gång. Sedan sov hon OAVBRUTET fram till halv 7 imorse. Vad hände liksom?
 
Nu har stumpan precis somnat för vi kämpar vidare såklart. Inte den bästa tiden att komma med förändringar på kanske för flera tänder är på G i överkäken också och jag tror att en sprack igenom inatt. Svårt att säga om hon är ledsen på grund av att få sova i nytt rum eller om det är tänderna....eller magen, eller mardrömmar, eller vad som helst. Jobbigt när dom små inte kan prata :(
 
Nu blev detta världens längsta inlägg, och det mesta om sömn såklart....sånt du gillar Malle ;)
 
Håll tummarna för att vi får sova inatt!
 
 

Halloj

Publicerad 2014-07-14 20:49:54 i Freya 0-1 år, Vardagen,

God kväll!
Nu har det varit lite svalare i två dagar och det tackar jag inte nej till. Ser ju ut att bli kanonväder framöver ändå så lite regn kan dom väl bjussa på tycker jag ;)
 
Idag var det min tur att ha sovmorgon. Vi kör på sovmorgon varannan dag nu när Jon har semester så imorgon är det jag som får kliva upp med Freya. Hoppas hon sover läääänge....fast det händer ju inte så, haha. Äh, det brukar gå rätt bra så fort man klivit upp.
 
Vi har inga semesterplaner, vilket kanske är lite trist men äh, det får gå och tiden går ju ändå. Om bara en månad fyller Freya ETT år. Herregud...
 
 

Sommar å sol

Publicerad 2014-07-12 12:34:04 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Sommar, sommar å sol...lalalalaaaa....
 
Freya njuter av att få gunga, bada och krypa runt på gräsmattan medans jag mest svettas ihjäl i denna värme. Hon har det ju jobbigt hon med när det är så varmt, framförallt när det gäller att sova. De senaste 4 nätterna har vi dock bytt ut vällingen mot vatten och det har fungerat bra men hon får gärna sluta dricka vatten också för det tar ju till och med längre tid och det blir ju liksom samma sak....haha. Men men, ett framsteg i alla fall. Imorse var hon dock vaken och ledsen mellan halv 4 och halv 6. Det kanske är varmt åt stackarn, vad vet jag, vi somnade i alla fall om till 8 efter det.
 
Idag ska vi åka till pappa/morfar och fika och ikväll kanske det blir ett kvällsdop i Gunnarsbosjön om Freya orkar med!?
 
 

Hes

Publicerad 2014-07-09 20:05:47 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Phuuuu, vilken jäkla värme....jag är helt slut.
 
Imorse vaknade jag av någon som stod och väste i sängen bredvid. Jag insåg efter en stund att det var Freya men förstod inte varför hon hade så konstiga ljud för sig. Det tog ett tag innan vi förstod att hon var hes som sjutton. Stackarn har inte kunnat prata riktigt på hela dagen och hon bara väzzzzer fram orden. Man blir ju rädd att hon ska tappa rösten helt så man inte hör henne när hon sover och vaknar och är ledsen, men så illa ska det väl inte bli.
 
Vi har inte gjort mycket vettigt de senaste dagarna men imorgon tänkte vi i alla fall bege oss mot Delsbo och utebadet. Får se hur länge Freya pallar trycket....eller ja, jag då ;)
 
Nu väntar film och sedan läggdags!
 
 

Sommar

Publicerad 2014-07-07 19:25:39 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Jag känner mig helt slut. Solen gör väl sitt antar jag men helst skulle jag bara vilja sova sova sova, fast lägger jag mig nu vaknar jag väl mitt i natten och det undviker jag helst ;)
 
Sommarvärmen har kommit i alla fall och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Personligen är jag ju inte sådär jättemycket för sol och värme men det är klart att det går att hitta på fler saker utomhus och alla blir ju onekligen gladare av sommaren. Själv blir jag bara tröttare ;) Stackars alla höggravida jäklar säger jag bara. Man kanske ska vara glad att man inte ska föda förrän i vinter....haha.
 
Jaja. Idag splittrade vi på oss i familjen. Jon åkte till Delsbo och badade på utebadet och jag och Freya åkte till Ljusdal för att spendera dagen hos mormor där även Malle och Isabelle var. Det blev två premiärer för Freya, både pool- och cykelpremiär och hon verkade digga båda. Lillfisen :)
 
Nu håller Jon på att lägga Freya och jag inväntar Lotta på Liseberg....för sån är jag!
 
 

Marknad

Publicerad 2014-07-04 21:08:38 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Sicken dag! Värme och sol, plus sovmorgon, iiiiinte illa.
 
Efter lunch idag åkte vi in till Ljusdal för att kika utbudet på marknaden som är i helgen. Det var väl inte sådär jättemycket att titta på men Freya njöt för fulla muggar och satt i vagnen lugnt och stilla och kikade på allt runt omkring. Vi köpte hem lite remmar och tog en fika och sedan däckade stumpan på hemvägen efter att ha varit vaken läääänge. När vi kom hem sov hon vidare i sängen och jag nickade till på soffan medans Jon klippte gräset. 
 
Ikväll har vi käkat tacos och Freya somnade för en timme sedan ungefär. Jon blir nog uppe och kollar fotboll hela kvällen men jag ska nog lägga mig snart nog tror jag. Man är ju trots allt trött konstant ;)
 
 

Wuäääh

Publicerad 2014-07-03 21:06:35 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Idag startade vi dagen typ 2 inatt......haha, så jäkla sjukt men mellan 2 inatt och 9 imorse sov Freya i kanske en timme max. Vi kämpade timme efter timme med att försöka få henne att somna om men det var bara skrik och gråt hela tiden. När jag åkte in till Ljusdal klockan 9 imorse lyckades Jon få henne att somna i alla fall och när jag kom tillbaka sov hon fortfarande. Sedan däckade vi allihopa i två timmar på eftermiddagen. VÄLBEHÖVLIGT. Trots så lite sömn har Freya varit en solstråle hela dagen. Konstigt det där....
 
Eftersom vi sov så pass länge på eftermiddagen orkade stumpan i alla fall vara vaken en timme längre ikväll så man kan ju alltid hoppas på en bättre natt. Ja, BÄTTRE, för bra finns inte i våran värld. Jag har i alla fall fått en annan inställning till det hela och tänker bara på att det trots allt går över och kommer bli bättre. Om ett par månader kommer dock en ny ligist till världen men det får vi ta då ;)
 
Nä, man är trött trots powernappen idag så det blir nog en tidig kväll och hoppas på att man får sova i ett par timmar innan jäntan vaknar...
 
 

Längesen

Publicerad 2014-07-02 18:50:32 i Freya 0-1 år, Vardagen,

Heeeeeeeeeeej vad längesen....
Idag kom solen och värmen tillbaka och Freya har varit en riktig solstråle hela dagen hon med. Eller ja, nu ikväll har ingenting varit bra men man får vara gnällig och ledsen när man är trött. Nu har stumpan somnat i alla fall, och inte ens en halv flaska välling orkade hon. Skumt....
 
Vad har vi gjort de senaste dagarna då? Vi har varit på bröllop och Freya var finast i hela världen i sin nya klänning. Idag åkte vi in till Ljusdal och parkerade bilen hos mamma. Sedan tog vi en promenix ner på byn och kikade lite rea innan vi tog en promenad så Freya somnade och så avslutade vi med mjukglass medans hon sov. SÅ gott! :)
 
Nu ikväll har jag gjort grekisk pytt i panna och nu kom regnet och åskan lagom till kvällen. Imorgonbitti väntar ett besök hos barnmorskan och sen kanske det blir bullbak....om jag orkar.
 
 

Om

Min profilbild

Amanda Skog

Jag heter Amanda, är 21 år och bor tillsammans med min sambo Jon och våran dotter Freya som kom till världen 16/8-13. Just nu väntar vi på lillebror/lillasyster i december-14. Följ vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela